Mi jutott eszébe Győr fideszes polgármesterjelöltjének az EU-s pénzekről? A papagájai!

Szerző: Pintér Bence
2020.01.24. 09:32

Ha sztrájk lenne, akkor sem szólna bele az Audi dolgaiba a Fidesz győri polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, aki az EU-s pénzek hiányát jó kormányzati kapcsolataival pótolná. Villáminterjú!

Mi jutott eszébe Győr fideszes polgármesterjelöltjének az EU-s pénzekről? A papagájai!

Hétfőn tartott az Azonnali egy polgármesterjelölti vitát, amire ön volt az egyetlen, aki nem jött el. Megbánta, hogy megfutamodott? Követte egyáltalán, hogy mi hangzott el a vitán?

Azért nem követtem, mert lakossági fórumot tartottam akkor, amikor a vita zajlott. Megírtuk levélben is, hogy

szerintünk az Azonnali egy LMP-tulajdonban lévő, nem független médium.

Más pártok rendezvényeire pedig nem járunk el vitatkozni. Amennyiben egy független szervezet moderált volna egy ilyen vitafórumot, az egész más lett volna. De amúgy sem a vitáról szól számomra a kampány. Egy olyan kampányt folytatok, ahol megkérdezem a lakók véleményét és szervezetekkel tárgyalok.

A másik öt jelöltet nem zavarta, hogy az Azonnali szervezte a vitát.

Soha nem szoktam mások ízlését kritizálni. Van, aki szereti a tyúkhúslevest és a rizses húst, és van, aki nem szereti. Én a teljesen tiszta viszonyokat szeretem: más pártok rendezvényeire nem szoktam elmenni sem szónokolni, sem vitatkozni. Nem vitatkozni akarok, hanem értelmes tárgyalásokat folytatni. Ha megválasztanak, készen állok bármikor bármelyik párt képviselőivel tárgyalni arról, hogy hogyan tudunk a jövőben konstruktívan dolgozni Győr város érdekében.

Felröppent a hír, hogy Nyugat-Magyarország és Budapest lehet, egyáltalán nem fog kapni EU-s kohéziós támogatást a következő költségvetési ciklusban.

Én madarakat szoktam látni felröppenni, meg papagájokat. Örömmel megírják, hogy papagájaim vannak, azok is felröppennek.

Biztosíthatom, hogy az Azonnalin nem írtunk eddig se a papagájairól.

Büszke vagyok rá, ezzel semmi gond nincs. Gyerekkorom óta vannak papagájaim. Felröppent hírekkel pedig nem foglalkozunk. Egy biztos: a jelöltségem mögött egy stabil, kétharmados frakció áll, ami akkor is mögöttem lesz, ha megválasztanak. Adott a kapcsolatrendszerem is a parlamenti képviselőkkel és a jelenlegi kormánnyal. Remélem, ha győzelmet sikerül aratnom, a befolyásom olyan mértékű lesz, hogy észszerű tárgyalásokkal elkérjük azt a jussunkat, ami az adóbevételünk és a megtermelt nemzeti össztermékünk alapján megérdemlünk.

Győr város az ország egy gazdasági motorja, ezt miniszterelnök úr is elmondta a legutóbbi beszédében. Biztos vagyok benne, hogy méltányolni fogja, ha olyan kérdésekkel fordulunk hozzá, amik ennek a motornak a további fejlesztését szolgálják. Győr városában a gazdaságot színesíteni kell, a stabilitás érdekében újabb lábakat kell eresztenünk. Erre azt hiszem, képes vagyok, és meg tudom ígérni, hogy hatékonyan fogjuk képviselni Budapesten a várost, és nem Budapestről fogják megmondani, hogy mi történjen Győrben.

Most zajlanak a bértárgyalások az Audiban, és a szakszervezetek megint komoly követelésekkel álltak elő. Ha a tavalyihoz hasonló, sztrájkkal súlyosbított konfliktus alakulna ki, mit képviselne ebben a kérdésben akár polgármesterként, akár képviselőként?

Mindig azt képviselem, amire megbíznak. Ha önkormányzati képviselő leszek, a körzetemet fogom képviselni.

És ha polgármester?

Polgármesterként Győr város érdekét fogom képviselni.

Egy ilyen konszern belügyeibe beleszólni nem tudunk, a bértárgyalásokat a szakszervezetek és a vállalati vezetők tudják lefolytatni.

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Audi-gyár úgy működhessen, hogy az abban dolgozók megtalálhassák a számításukat. Az Audi-gyárat az állam és lehetőségeinkhez mérten mi is támogatjuk. De fontos, hogy a Győrben élők is örömmel menjenek oda dolgozni. Amikor megkérdezik, hogy miért akarok orvos lenni, azt válaszolom, hogy mert szeretem csinálni a munkámat.

Ha szükség és jogi lehetőség is lesz rá, mi mindig a konszenzust fogjuk keresni. Ebben a választási kampányban, harcban is próbálok egy pozitív, megoldáskereső kampányt folytatni, és ezt a megoldáskereső munkát fogom majd később is végezni. Együtt fogunk működni mindenkivel, aki Győr városának érdekét kívánja szolgálni.

Vasárnap, január 26-án választ magának polgármestert Győr. Eredmények és elemzések természetesen lesznek az Azonnalin!

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek