+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 19. vasárnap, 19:25
A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni az adott helyen.

Az esetek nagyrészében nincs értelme megosztani egy utazási listát csak azért, mert rajta van Budapest, de két okból ezúttal érdemes kivételt tenni: egyrészt a Lonely Planet még mindig a turistabibliának számít a világ jelentős része számára, ráadásul  nem is összevásárolt cikkeket és listákat szokott közölni, másrészt a lista szempontja is érdekes.

 

Budapest ugyanis a második helyre tudott kerülni 2020 legjobb pénztárcabarát utazásai között.

 

A lista alapvetően nyugati turisták számára íródott, ezért például azt emeli ki, hogy mindössze pár dollárért órákat lehet fetrengeni valamelyik híres termálfürdőben, és úgy általában az egész térségben ide éri meg a legjobban elutazni. Szó van még a menő borbárokról, trendi romkocsmákról és remek épületekről, utóbbi vonalról kiemelve az olyan szecessziós remekműveket, mint a Keleti Pályaudvar, ami a szerző szerint amúgy a legjobb megérkezési/távozási pontja is Budapestnek, amiről tonnányi képet tölthetünk majd fel Instagramra.

 

 

Persze dobog a büszke magyar szív, hogy ilyen jókat írnak a fővárosról, de érdemes megnézni a többi helyezést is: a listát az indonéz Kelet-Nusa Tenggara sziget vezeti, mögöttünk pedig Madja Prades van Indiában. A teljes lista:

 

1. Kelet-Nusa Tenggara (Indonézia)

 

2. Budapest

 

3. Madja Prades (India)

 

4. Buffalo (USA)

 

5. Azerbajdzsán

 

6. Szerbia

 

7. Tunézia

 

8. A Fokváros-környéki borvidék (Dél-Afrikai Köztársaság)

 

9. Athén

 

10. Zanzibár (Tanzánia)

 

A lista furcsasága, hogy néha egész országokat említ, néha pedig konkrét városokat, de azt nem részletezi a cikk, hogy ez azért van, mert mondjuk a szerb vidék jobb lenne, mint a magyar, vagy épp arról van szó, hogy Budapest izgalmasabb hely annál, hogy csak úgy elutazzunk onnan mondjuk Szegedig.

 

AZ ÉJSZAKAI BELGRÁD A KALEMAGDANBÓL.

 

Budapest valódi riválisa erről a listáról nyilván Szerbia és esetleg Athén, nyilván ezek is szép jellemzést kaptak: Szerbiával kapcsolatban főleg Belgrádot, és a nagyon olcsó Duna-menti buliszcénát emelték ki, de kiemelten javasolták a vidéki kalandozást fürdőkkel, régi kolostorokkal és a jugoszláv idők emlékével, Athént pedig azzal, hogy a város legjobb látványosságai nagyrészt ingyenesek, és még az étkezésre sem kell sokat szánni.

 

EZ PEDIG ITT ATHÉN.

 

FOTÓK: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb négy politikus távozott, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra.

Lesz-e hatással a Párbeszéd és az LMP közeledésére, hogy a DK éppen nagyban gyengíti az MSZP-t? Kik fognak tárgyalni minderről? Megkérdeztük!

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás