+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 19. vasárnap, 19:25
A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni az adott helyen.

Az esetek nagyrészében nincs értelme megosztani egy utazási listát csak azért, mert rajta van Budapest, de két okból ezúttal érdemes kivételt tenni: egyrészt a Lonely Planet még mindig a turistabibliának számít a világ jelentős része számára, ráadásul  nem is összevásárolt cikkeket és listákat szokott közölni, másrészt a lista szempontja is érdekes.

 

Budapest ugyanis a második helyre tudott kerülni 2020 legjobb pénztárcabarát utazásai között.

 

A lista alapvetően nyugati turisták számára íródott, ezért például azt emeli ki, hogy mindössze pár dollárért órákat lehet fetrengeni valamelyik híres termálfürdőben, és úgy általában az egész térségben ide éri meg a legjobban elutazni. Szó van még a menő borbárokról, trendi romkocsmákról és remek épületekről, utóbbi vonalról kiemelve az olyan szecessziós remekműveket, mint a Keleti Pályaudvar, ami a szerző szerint amúgy a legjobb megérkezési/távozási pontja is Budapestnek, amiről tonnányi képet tölthetünk majd fel Instagramra.

 

 

Persze dobog a büszke magyar szív, hogy ilyen jókat írnak a fővárosról, de érdemes megnézni a többi helyezést is: a listát az indonéz Kelet-Nusa Tenggara sziget vezeti, mögöttünk pedig Madja Prades van Indiában. A teljes lista:

 

1. Kelet-Nusa Tenggara (Indonézia)

 

2. Budapest

 

3. Madja Prades (India)

 

4. Buffalo (USA)

 

5. Azerbajdzsán

 

6. Szerbia

 

7. Tunézia

 

8. A Fokváros-környéki borvidék (Dél-Afrikai Köztársaság)

 

9. Athén

 

10. Zanzibár (Tanzánia)

 

A lista furcsasága, hogy néha egész országokat említ, néha pedig konkrét városokat, de azt nem részletezi a cikk, hogy ez azért van, mert mondjuk a szerb vidék jobb lenne, mint a magyar, vagy épp arról van szó, hogy Budapest izgalmasabb hely annál, hogy csak úgy elutazzunk onnan mondjuk Szegedig.

 

AZ ÉJSZAKAI BELGRÁD A KALEMAGDANBÓL.

 

Budapest valódi riválisa erről a listáról nyilván Szerbia és esetleg Athén, nyilván ezek is szép jellemzést kaptak: Szerbiával kapcsolatban főleg Belgrádot, és a nagyon olcsó Duna-menti buliszcénát emelték ki, de kiemelten javasolták a vidéki kalandozást fürdőkkel, régi kolostorokkal és a jugoszláv idők emlékével, Athént pedig azzal, hogy a város legjobb látványosságai nagyrészt ingyenesek, és még az étkezésre sem kell sokat szánni.

 

EZ PEDIG ITT ATHÉN.

 

FOTÓK: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A budapesti főpolgármester nem áll bele a miniszterelnök-jelölti küzdelembe, pedig Márki-Zay nemrég még erre kérlelte. Karácsony azt is mondta: a fővárosi korrupcióellenes bizottság a saját koalíciós partnereinek is okozhat kellemetlen pillanatokat.

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás