Mit szól hozzá az MSZP, hogy Szanyi szerint gyanús módon osztogatják a pénzeket az elnökségben?

Szerző: Hutter Marianna
2020.01.09. 17:28

Olyan választ kaptunk az MSZP-től a kínos kérdésre, hogy azt a Fidesz, vagy bármelyik minisztérium sajtóosztálya is megirigyelné!

Mit szól hozzá az MSZP, hogy Szanyi szerint gyanús módon osztogatják a pénzeket az elnökségben?

Nem baloldali az MSZP, és már a feloszlatás sem segítene rajta – ilyen és ehhez hasonló kritikákat fogalmazott meg a pártból a héten kilépő Szanyi Tibor volt EP-képviselő az Azonnalinak adott nagyinterjújában.

Ám volt egy olyan állítása, ami – ha igaz – a párt pénzügyi átláthatóságával kapcsolatban komoly kérdéseket vet fel.

„Nem tetszett, hogy az elnökség egyes tagjai és a pártelnök között teljesen obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít neki valamilyen fizetést, nem tudni honnan…” – állította Szanyi, aki kérdésünkre azt mondta, nem tudja, az érintettek mit adtak cserébe, mindenesetre ez a szavazati arányokon látszott, például abban az esetben is, mikor őt csak az EP-lista második helyére választották meg. (Ennek köszönhetően pedig nem lett ismét EP-képviselő a párt gyászos teljesítménye miatt.)

Az Azonnali ezen állítás, illetve az interjú többi része alapján a következőket szerette volna megtudni az MSZP-től:

1. Igazak-e Szanyi Tibor állításai, mely szerint átláthatatlan, titkos pénzügyi megállapodás van az elnök és az elnökség bizonyos tagjai között? Amennyiben nem, akkor kérjük, küldjék el minden elnökségi tag esetén, hogy milyen megállapodás keretében, mi alapján, és mennyit keresnek, és azt is, hogy pontosan milyen forrásból fedezik a fizetéseket.

2. Tervezik-e, hogy a párt alapszabályában vagy más dokumentumában rögzítsék, ki milyen fizetésre jogosult az elnökség tagjai közül?

3. Mit gondol az MSZP Szanyi Tibor távozásával kapcsolatban, örülnek neki, vagy inkább sajnálják?

4. Mit gondolnak a Szanyi által felvetett kritikákról, mely szerint az MSZP nem baloldali, és hogy fel kellett volna oszlatni a pártot, hogy ne az MSZMP utódpártja legyen? Önök szerint van-e bármi olyan Szanyi kritikáiban, ami jogos, ha igen, mi?

Kérdéseink sorára mindössze az alábbi választ kaptuk az MSZP sajtóosztályától:

„Szanyi Tibor döntését tudomásul vettük, nyilatkozatára nem kívánunk reagálni.”

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek