+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 9. csütörtök, 17:28
Olyan választ kaptunk az MSZP-től a kínos kérdésre, hogy azt a Fidesz, vagy bármelyik minisztérium sajtóosztálya is megirigyelné!

Nem baloldali az MSZP, és már a feloszlatás sem segítene rajta – ilyen és ehhez hasonló kritikákat fogalmazott meg a pártból a héten kilépő Szanyi Tibor volt EP-képviselő az Azonnalinak adott nagyinterjújában.

 

Ám volt egy olyan állítása, ami – ha igaz – a párt pénzügyi átláthatóságával kapcsolatban komoly kérdéseket vet fel.

 

„Nem tetszett, hogy az elnökség egyes tagjai és a pártelnök között teljesen obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít neki valamilyen fizetést, nem tudni honnan…” – állította Szanyi, aki kérdésünkre azt mondta, nem tudja, az érintettek mit adtak cserébe, mindenesetre ez a szavazati arányokon látszott, például abban az esetben is, mikor őt csak az EP-lista második helyére választották meg. (Ennek köszönhetően pedig nem lett ismét EP-képviselő a párt gyászos teljesítménye miatt.)

 

Az Azonnali ezen állítás, illetve az interjú többi része alapján a következőket szerette volna megtudni az MSZP-től:

 

1. Igazak-e Szanyi Tibor állításai, mely szerint átláthatatlan, titkos pénzügyi megállapodás van az elnök és az elnökség bizonyos tagjai között? Amennyiben nem, akkor kérjük, küldjék el minden elnökségi tag esetén, hogy milyen megállapodás keretében, mi alapján, és mennyit keresnek, és azt is, hogy pontosan milyen forrásból fedezik a fizetéseket.

 

2. Tervezik-e, hogy a párt alapszabályában vagy más dokumentumában rögzítsék, ki milyen fizetésre jogosult az elnökség tagjai közül?

 

3. Mit gondol az MSZP Szanyi Tibor távozásával kapcsolatban, örülnek neki, vagy inkább sajnálják?

 

4. Mit gondolnak a Szanyi által felvetett kritikákról, mely szerint az MSZP nem baloldali, és hogy fel kellett volna oszlatni a pártot, hogy ne az MSZMP utódpártja legyen? Önök szerint van-e bármi olyan Szanyi kritikáiban, ami jogos, ha igen, mi?

 

Kérdéseink sorára mindössze az alábbi választ kaptuk az MSZP sajtóosztályától:

 

„Szanyi Tibor döntését tudomásul vettük, nyilatkozatára nem kívánunk reagálni.”

 

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb négy politikus távozott, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra.

Lesz-e hatással a Párbeszéd és az LMP közeledésére, hogy a DK éppen nagyban gyengíti az MSZP-t? Kik fognak tárgyalni minderről? Megkérdeztük!

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás