+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 9. csütörtök, 17:28
Olyan választ kaptunk az MSZP-től a kínos kérdésre, hogy azt a Fidesz, vagy bármelyik minisztérium sajtóosztálya is megirigyelné!

Nem baloldali az MSZP, és már a feloszlatás sem segítene rajta – ilyen és ehhez hasonló kritikákat fogalmazott meg a pártból a héten kilépő Szanyi Tibor volt EP-képviselő az Azonnalinak adott nagyinterjújában.

 

Ám volt egy olyan állítása, ami – ha igaz – a párt pénzügyi átláthatóságával kapcsolatban komoly kérdéseket vet fel.

 

„Nem tetszett, hogy az elnökség egyes tagjai és a pártelnök között teljesen obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít neki valamilyen fizetést, nem tudni honnan…” – állította Szanyi, aki kérdésünkre azt mondta, nem tudja, az érintettek mit adtak cserébe, mindenesetre ez a szavazati arányokon látszott, például abban az esetben is, mikor őt csak az EP-lista második helyére választották meg. (Ennek köszönhetően pedig nem lett ismét EP-képviselő a párt gyászos teljesítménye miatt.)

 

Az Azonnali ezen állítás, illetve az interjú többi része alapján a következőket szerette volna megtudni az MSZP-től:

 

1. Igazak-e Szanyi Tibor állításai, mely szerint átláthatatlan, titkos pénzügyi megállapodás van az elnök és az elnökség bizonyos tagjai között? Amennyiben nem, akkor kérjük, küldjék el minden elnökségi tag esetén, hogy milyen megállapodás keretében, mi alapján, és mennyit keresnek, és azt is, hogy pontosan milyen forrásból fedezik a fizetéseket.

 

2. Tervezik-e, hogy a párt alapszabályában vagy más dokumentumában rögzítsék, ki milyen fizetésre jogosult az elnökség tagjai közül?

 

3. Mit gondol az MSZP Szanyi Tibor távozásával kapcsolatban, örülnek neki, vagy inkább sajnálják?

 

4. Mit gondolnak a Szanyi által felvetett kritikákról, mely szerint az MSZP nem baloldali, és hogy fel kellett volna oszlatni a pártot, hogy ne az MSZMP utódpártja legyen? Önök szerint van-e bármi olyan Szanyi kritikáiban, ami jogos, ha igen, mi?

 

Kérdéseink sorára mindössze az alábbi választ kaptuk az MSZP sajtóosztályától:

 

„Szanyi Tibor döntését tudomásul vettük, nyilatkozatára nem kívánunk reagálni.”

 

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

Az indiai tagállamokat a központi kormányzat versenyre késztette a magánszektorral annak érdekében, hogy több gyártó települjön Indiába. Az eredmény a szegényebb tagállamokban fellépő vakcinahiány lett.

A volt kormányfő meglepő nyíltsággal nyilatkozott a nemzetközi sajtónak 2005-ben. Hidegháború, Gorbacsov, ellenzéki kerekasztal, Orbán Viktor, minden van benne.

A szociáldemokrata Heiko Maas közölte, még több EU-s pénzt kell adni Ankarának a menekültek ellátására, mert „pénz nélkül nem fog menni”.

Egy új közvélemény-kutatás szerint a budapesti 3-as választókerületben megtartott ellenzéki előválasztáson jelenleg a DK-s Komáromi Zoltán a szavazatok abszolút többségét is megszerezné a momentumos Hajnal Miklóssal szemben.

A házigazda Katar kormánya szerint csak így lehet biztonságosan teltházas meccseket tartani.

A választás tisztaságával kapcsolatban komoly kétségek merültek föl, a nacionalista ellenzék bejelentette: el sem fogadja az eredményeket.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás