Azonnali-kvíz: tudod-e, hogy melyik emoji mit jelent?

Szerző: Bukovics Martin
2019.12.12. 18:34

Mit jelent, ha valaki küld neked egy tüzet? És ha barackot? Ha padlizsánt? Mit jelent a szív? És az, ha egy majom befogja a szemét? Itt az Azonnali emojikvíze!

Azonnali-kvíz: tudod-e, hogy melyik emoji mit jelent?

Hol vannak már azok az idők, amikor a netes kommunikáció kimerült pár béna karakterhalmazban, mint a B-), a :-DDD és a :-*? Ma már annyi emoji van, hogy akár saját nyelvként is lehet kezelni az eredetileg japán ötletre megszületett szimbólumokat.

Az emojikat eredetileg a kommunikáció megkönnyítésére találták ki, ám idővel rengeteg újabb jelentésréteg kapcsolódott hozzájuk, így egyáltalán nem meglepő, ha megjelennek a generációs különbségek a használatukban. A sima mosolygós fej elküldéséhez például ma már kötelezően egyfajta passzív-agresszív viselkedést társítanak, a vércsepp a menstruáció közmegegyezéses jele lett, a padlizsánról pedig rég nem a török konyha jut az eszünkbe. 

De mit jelentenek akkor egyáltalán az emojik? Csináltunk egy tizenhat kérdéses, helyenként talán nem is olyan könnyű kvízt, fejtsd meg őket!

(A kvízhez a szerkesztőség tagjai által adott kifejezetten hasznos információk mellett felhasználtam a Sun egyik anyagát, illetve az Emojipediát, ami egy órára a világ leghasznosabb honlapja lett.)

Loading...
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek