+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 1. vasárnap, 09:32
Igazán családbarát szurkolói jelenetek zajlottak le a német másodosztály egyik legnagyobb rangadója előtt.

Bár még a múlt héten rendezték a német másodosztályban hosszú évek várakozása után megrendezett baden-württembergi derbit, a VfB Stuttgart-Karlsruher SC között, továbbra is beszédtéma, hogy a rendőrség és a szurkolók közötti balhéból ki hibázott. A stuttgarti rendőrség ugyanis a meccs előtt felhívást tett közzé, ami szerint a stadion karlsruhei érzelmű részének fenntartott szektorába csak busszal lehet érkezni a szomszéd városból, és az érvényes jegyeket is csak így fogadják el.

 

Ebbe nem akart belenyugodni hatszáz a híradások szerint kemény figurákból álló szurkoló, akik úgy döntöttek, mégis megpróbálják az ezekben a körökben nagyon népszerű biztosított vonulást a stadion felé, de nem várt akadályba ütköztek: a tervezett utat kifejezetten meg akarta akadályozni a rendőrség,

 

ami miatt a hatszázból kétszáz főt őrizetbe is vettek, azt a részelget, ami valahogy oda tudott érni a stadionhoz, egyszerűen nem engedték be.

 

Bár az első hírek csupa huligánról szóltak, a Karlsruher SC hivatalosan is panaszt tett: „A rendőrségi akció nem csak erőszakos személyeket, hanem lelkes szurkolókat, gyerekeket és nőket is érintett. Őket órákig vették körbe a rendőrök, miközben érvényes belépőjük volt a rendezényre” – áll a közleményükben.

 

A rendőrség szerint viszont nem volt aránytalan a fellépés, ugyanis a vonulni vágyó hatszáz fős tömegben többeknél fegyvert és pirotechnikai eszközöket láttak, ezért döntöttek úgy, hogy senkit nem engednek be a társaságból a stadionba.

 

Valószínűleg elég dühösek voltak emiatt, ugyanis a Karlsruher 3-0-ra verte a legnagyobb riválisát.

 

FOTÓ: Nyugaton már megoldották / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Az igazi baj az a főpolgármester szerint, hogy a kormány nem tárgyal Budapesttel a fővárost érintő uniós források elosztásával kapcsolatban.

Székesfehérvár tízezer eurót küld az ausztrál bozóttüzek okozta károk enyhítésére. De adakozik-e a főváros és a többi önkormányzat? Körbekérdeztünk!

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

Utah állam republikánus kormányzójának nem tetszett, hogy az állam kreatív szexuális utalgatások tárgya lett.

Két katalán függetlenségpárti is beült nemrég az EP-be, de a spanyolok kérésére máris eljárás indult, hogy fosszák meg őket mentelmi joguktól.

A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula szerint ha jelöltjüknek ugyanannyi médiát adnának, mint a többieknek, mi is csodálkoznánk az eredményen.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás