+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 1. vasárnap, 09:32
Igazán családbarát szurkolói jelenetek zajlottak le a német másodosztály egyik legnagyobb rangadója előtt.

Bár még a múlt héten rendezték a német másodosztályban hosszú évek várakozása után megrendezett baden-württembergi derbit, a VfB Stuttgart-Karlsruher SC között, továbbra is beszédtéma, hogy a rendőrség és a szurkolók közötti balhéból ki hibázott. A stuttgarti rendőrség ugyanis a meccs előtt felhívást tett közzé, ami szerint a stadion karlsruhei érzelmű részének fenntartott szektorába csak busszal lehet érkezni a szomszéd városból, és az érvényes jegyeket is csak így fogadják el.

 

Ebbe nem akart belenyugodni hatszáz a híradások szerint kemény figurákból álló szurkoló, akik úgy döntöttek, mégis megpróbálják az ezekben a körökben nagyon népszerű biztosított vonulást a stadion felé, de nem várt akadályba ütköztek: a tervezett utat kifejezetten meg akarta akadályozni a rendőrség,

 

ami miatt a hatszázból kétszáz főt őrizetbe is vettek, azt a részelget, ami valahogy oda tudott érni a stadionhoz, egyszerűen nem engedték be.

 

Bár az első hírek csupa huligánról szóltak, a Karlsruher SC hivatalosan is panaszt tett: „A rendőrségi akció nem csak erőszakos személyeket, hanem lelkes szurkolókat, gyerekeket és nőket is érintett. Őket órákig vették körbe a rendőrök, miközben érvényes belépőjük volt a rendezényre” – áll a közleményükben.

 

A rendőrség szerint viszont nem volt aránytalan a fellépés, ugyanis a vonulni vágyó hatszáz fős tömegben többeknél fegyvert és pirotechnikai eszközöket láttak, ezért döntöttek úgy, hogy senkit nem engednek be a társaságból a stadionba.

 

Valószínűleg elég dühösek voltak emiatt, ugyanis a Karlsruher 3-0-ra verte a legnagyobb riválisát.

 

FOTÓ: Nyugaton már megoldották / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Azonnali heti tsúfos tükre ismét jelentkezik: ezúttal egészen az ókori Washingtonig repülünk vissza a történelembe!

Sokáig tartott, de a Momentum is kimondta: Orbán Viktor leváltáshoz egyetlen közös listán kell indulnia a hatpárti ellenzéknek. Ezzel gyakorlatilag a listaállítás körüli vita eldőlt.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás