+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 1. vasárnap, 09:32
Igazán családbarát szurkolói jelenetek zajlottak le a német másodosztály egyik legnagyobb rangadója előtt.

Bár még a múlt héten rendezték a német másodosztályban hosszú évek várakozása után megrendezett baden-württembergi derbit, a VfB Stuttgart-Karlsruher SC között, továbbra is beszédtéma, hogy a rendőrség és a szurkolók közötti balhéból ki hibázott. A stuttgarti rendőrség ugyanis a meccs előtt felhívást tett közzé, ami szerint a stadion karlsruhei érzelmű részének fenntartott szektorába csak busszal lehet érkezni a szomszéd városból, és az érvényes jegyeket is csak így fogadják el.

 

Ebbe nem akart belenyugodni hatszáz a híradások szerint kemény figurákból álló szurkoló, akik úgy döntöttek, mégis megpróbálják az ezekben a körökben nagyon népszerű biztosított vonulást a stadion felé, de nem várt akadályba ütköztek: a tervezett utat kifejezetten meg akarta akadályozni a rendőrség,

 

ami miatt a hatszázból kétszáz főt őrizetbe is vettek, azt a részelget, ami valahogy oda tudott érni a stadionhoz, egyszerűen nem engedték be.

 

Bár az első hírek csupa huligánról szóltak, a Karlsruher SC hivatalosan is panaszt tett: „A rendőrségi akció nem csak erőszakos személyeket, hanem lelkes szurkolókat, gyerekeket és nőket is érintett. Őket órákig vették körbe a rendőrök, miközben érvényes belépőjük volt a rendezényre” – áll a közleményükben.

 

A rendőrség szerint viszont nem volt aránytalan a fellépés, ugyanis a vonulni vágyó hatszáz fős tömegben többeknél fegyvert és pirotechnikai eszközöket láttak, ezért döntöttek úgy, hogy senkit nem engednek be a társaságból a stadionba.

 

Valószínűleg elég dühösek voltak emiatt, ugyanis a Karlsruher 3-0-ra verte a legnagyobb riválisát.

 

FOTÓ: Nyugaton már megoldották / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bármennyire is meglepően hangzik ez így elsőre, évtizedes vízitúrás tapasztalatokra épül!

2022-ben minden egyéni körzetben közös jelöltet akarnak állítani, országosan pedig egyetlen közös programmal vágnának neki a választásoknak.

Az IT-szektor emigrációval fenyeget, ha tovább folytatódik az erőszak, de már az orvosok is beálltak tüntetni. Mutatjuk, mi történt éjjel Belaruszban.

Kristálytiszta érvelés: dolgozni nem dolgoznak, így van idejük lázadozni, korzózni az utcán.

Így tiltakoznak a rendőri brutalitás ellen, no meg azért, mert több ezer embert tartóztattak le a rendőrök: arról, hogy velük mi történik, napok óta alig tudni valamit.

Hiába állt össze a Strache-lista, Strache indulása még mindig kétséges, mivel az FPÖ bejelentette: még a választások előtt óvást nyújt be az egész Team Strache ellen.

Egyszer már biztosan, ezt maga a belarusz belügyminisztérium közölte. Egyre több kép és videó is előkerül az őrizetbe vett tüntetőkkel szembeni rendőri brutalitásról.

A hét kérdése

Nem csak a Balatonnál magasabbak a szokottnál az árak, a horvát sajtó a dalmáciai árakon háborog. Szavazz: te fizetnél 1000 forintot érte?

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás