+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 27. szerda, 16:24
De miért? Megkérdeztük erről Ferencváros független polgármesterét.

Több előnyét, mint hátrányát látja a függetlenként való politizálásnak a Fővárosi Közgyűlésben, Baranyi Krisztina, ezért egyetlen ottani frakcióba sem ül be – erről maga a ferencvárosi polgármester beszélt az Azonnali kérdésére. Baranyit a Párbeszéd egyébként szívesen látta volna a frakciójában.

 

„Engem függetlenként ismertek meg” – kezdte döntése indoklását Baranyi hozzátéve, ezzel nem kötik őt a kerülettel kapcsolatos ügyekben pártérdekek, így jobban tudja Ferencvárost képviselni.

 

Hogy mennyire elégedett eddig a közgyűlés munkájával, azzal kapcsolatban azt mondta: teljesen jó irányba mennek a dolgok, de nagyon sok munka vár rájuk, még csak az elején tartanak, és magának a hivatali struktúrának a felépítése is sok energiát elvisz, így ennek lezárulása után,  januártól tud majd a valódi érdekképviselet irányába fordulni a főváros. 

 

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz, ami a Fővárosi Közgyűlésben ellenzékben van, konstruktívan viselkedik-e, Baranyi úgy válaszolt: eddig azt tapasztalta, igen. 

 

„Azt látom, hogy sokkal kevésbé élesek a pengeváltások, mint például nálunk a ferencvárosi testületben. Sokkal intelligensebb és kulturáltabb a hangnem is.”

 

Mint az Azonnali beszámolt róla, a Fővárosi Közgyűlés szerdán töltötte első rendes ülését. Itt kiderült: megalakultak a pártok frakciói. A Fidesz-KDNP-jét Láng Zsolt, a szocialistákét Horváth Csaba, a DK-ét Gy. Németh Erzsébet, a Momentumét Soproni Tamás, míg a Párbeszédét V. Naszályi Márta fogja vezetni.

 

FOTÓ: Baranyi Krisztina / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Az igazi baj az a főpolgármester szerint, hogy a kormány nem tárgyal Budapesttel a fővárost érintő uniós források elosztásával kapcsolatban.

Székesfehérvár tízezer eurót küld az ausztrál bozóttüzek okozta károk enyhítésére. De adakozik-e a főváros és a többi önkormányzat? Körbekérdeztünk!

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

Utah állam republikánus kormányzójának nem tetszett, hogy az állam kreatív szexuális utalgatások tárgya lett.

Két katalán függetlenségpárti is beült nemrég az EP-be, de a spanyolok kérésére máris eljárás indult, hogy fosszák meg őket mentelmi joguktól.

A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula szerint ha jelöltjüknek ugyanannyi médiát adnának, mint a többieknek, mi is csodálkoznánk az eredményen.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás