+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 27. szerda, 16:24
De miért? Megkérdeztük erről Ferencváros független polgármesterét.

Több előnyét, mint hátrányát látja a függetlenként való politizálásnak a Fővárosi Közgyűlésben, Baranyi Krisztina, ezért egyetlen ottani frakcióba sem ül be – erről maga a ferencvárosi polgármester beszélt az Azonnali kérdésére. Baranyit a Párbeszéd egyébként szívesen látta volna a frakciójában.

 

„Engem függetlenként ismertek meg” – kezdte döntése indoklását Baranyi hozzátéve, ezzel nem kötik őt a kerülettel kapcsolatos ügyekben pártérdekek, így jobban tudja Ferencvárost képviselni.

 

Hogy mennyire elégedett eddig a közgyűlés munkájával, azzal kapcsolatban azt mondta: teljesen jó irányba mennek a dolgok, de nagyon sok munka vár rájuk, még csak az elején tartanak, és magának a hivatali struktúrának a felépítése is sok energiát elvisz, így ennek lezárulása után,  januártól tud majd a valódi érdekképviselet irányába fordulni a főváros. 

 

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz, ami a Fővárosi Közgyűlésben ellenzékben van, konstruktívan viselkedik-e, Baranyi úgy válaszolt: eddig azt tapasztalta, igen. 

 

„Azt látom, hogy sokkal kevésbé élesek a pengeváltások, mint például nálunk a ferencvárosi testületben. Sokkal intelligensebb és kulturáltabb a hangnem is.”

 

Mint az Azonnali beszámolt róla, a Fővárosi Közgyűlés szerdán töltötte első rendes ülését. Itt kiderült: megalakultak a pártok frakciói. A Fidesz-KDNP-jét Láng Zsolt, a szocialistákét Horváth Csaba, a DK-ét Gy. Németh Erzsébet, a Momentumét Soproni Tamás, míg a Párbeszédét V. Naszályi Márta fogja vezetni.

 

FOTÓ: Baranyi Krisztina / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bármennyire is meglepően hangzik ez így elsőre, évtizedes vízitúrás tapasztalatokra épül!

2022-ben minden egyéni körzetben közös jelöltet akarnak állítani, országosan pedig egyetlen közös programmal vágnának neki a választásoknak.

Az IT-szektor emigrációval fenyeget, ha tovább folytatódik az erőszak, de már az orvosok is beálltak tüntetni. Mutatjuk, mi történt éjjel Belaruszban.

Kristálytiszta érvelés: dolgozni nem dolgoznak, így van idejük lázadozni, korzózni az utcán.

Így tiltakoznak a rendőri brutalitás ellen, no meg azért, mert több ezer embert tartóztattak le a rendőrök: arról, hogy velük mi történik, napok óta alig tudni valamit.

Hiába állt össze a Strache-lista, Strache indulása még mindig kétséges, mivel az FPÖ bejelentette: még a választások előtt óvást nyújt be az egész Team Strache ellen.

Egyszer már biztosan, ezt maga a belarusz belügyminisztérium közölte. Egyre több kép és videó is előkerül az őrizetbe vett tüntetőkkel szembeni rendőri brutalitásról.

A hét kérdése

Nem csak a Balatonnál magasabbak a szokottnál az árak, a horvát sajtó a dalmáciai árakon háborog. Szavazz: te fizetnél 1000 forintot érte?

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás