+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. november 25. hétfő, 14:49
A hétvégén is egyeztettek: előválasztás valólszínűleg nem lesz, döntés a jelöltről szerdán várható.

Több lehetséges polgármesterjelölt neve is felmerült az elmúlt héten a győri ellenzéki egyeztetéseken, de döntést még nem hoztak: az már valószínűnek látszik, hogy előválasztás az idő rövidsége miatt nem lesz, hiszen december elején már kezdődik is a január 26-ra kitűzött választás kampányidőszaka.

 

Az Azonnali úgy értesült, hogy mostanra két jelölt neve maradt a kalapban,

 

az egyik közülük feltehetően Glázer Tímea, a DK politikusa, aki októberben is indult Borkai Zsolt ellen, és csak szűken kapott ki a Fidesz színeiben induló, azóta lemondott Borkaitól – rég lehet tudni, hogy ő Borkai lemondása óta a DK jelöltje.

 

A másik jelöltról egyelőre nincs információ, bár az elmúlt héten több embert is hírbe hoztak az ellenzéki pártokkal, így – a fideszes képviselőkkel is jó kapcsolatot ápoló – Rechnitzer János közgazdászt, egyetemi professzort, aki információink szerint bár érdeklődött, végül nem vállalta a jelöltséget; illetve László Zoltánt, a Vasas Szakszervezet alelnökét, aki azonban a Népszavának azt nyilatkozta, hogy megkeresték, de nemet mondott.

 

Ami biztos, hogy az ellenzéki pártok legközelebb szerdán ülnek össze, várhatóan akkor lesz végleges döntés a jelölt személyéről.

 

A Fidesz mindeközben még mindig nem nevezte meg hivatalosan a jelöltjét: a Győr+ nevű önkormányzati lap friss számában Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy jelöltjük „jól ismert, köztiszteletben álló személy, rendelkezik önkormányzati tapasztalattal, vezetői gyakorlattal, és megválasztása után tisztességesen fogja irányítani a várost”. 

 

Ez a leírás persze sok mindenkire ráillik, de passzol Dézsi Csaba András kardiológusra, fideszes önkormányzati képviselőre is, aki több forrás szerint is várhatóan a Fidesz polgármesterjelöltje lesz, bár amikor telefonon kerestük ezzel kapcsolatban, nem tudta megerősíteni az információt.

 

A választási kampány december 7­-től január 26-­ig tart. A polgármesterjelöltté váláshoz legalább ötszáz ajánlás szükséges, amit december 7-­től december 23­-án 16 óráig lehet összegyűjteni és leadni.

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A jelenlegi korlátozások fenntartását kérte Karácsony Gergely és Szita Károly a kormánytól a maratoni késést és nagyon kevés konkrétumot felmutató sajtótájékoztatón.

Niall Ferguson brit történész hat egyszerű, de kényelmetlen kérdést tenne fel a pekingi vezetésnek. Szerinte Kína felelőssége kétségtelen, ezért Trumpnak igaza van, amikor kínai vírusról beszél mindig.

A halottakból hárman voltak 70 év alatt, egyikük egy 49 éves férfi. Ma döntenek a kijárási korlátozásokról is.

Az énekesnő a vagyon újraelosztásáról osztott meg egy gondolatot, ami egy ismeretlen Sanders-aktivistától származik. Mutatjuk a legjobb mémeket Britney elvtársról!

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás