+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2019. szeptember 20. péntek, 14:54
Szeptember 20-ára írták ki viccből az ufókutató körökben legendás 51-es körzet megrohamozását az USA-ban, amiből már mindenki kihátrált, de pár cég azért keresne egy kis pénzt az ufóhívőkön.

Még nyáron terjedt el a világsajtóban egy Facebook esemény, amiben meghirdették a sok ufóhívő számára kiemelten fontos helyszín, a híres 51-es körzet lerohanását szeptember 20-ára. Az esemény akkori leírásában az szerepelt, hogy ha minél többen mennek el, akkor az amerikai légierő katonái képtelenek lesznek megállítani őket, hogy bejussanak a bázisra, és kiderül, igazak-e az összeesküvés-elméletek:

 

tényleg őriznek-e Földön kívüli élőlényeket, vagy ufók által származó eszközöket a bázison,

 

hiszen nagyon sok földönkívüliekkel kapcsolatos összeesküvés-elmélet fő helyszíne a Las Vegastól 130 kilométerre északnyugatra fekvő katonai bázis: sokak szerint a roswelli ufóincidensben megtalált repülő csészealjat és annak pilótáit jelenleg is a körzetben őrzik, de az összeesküvés-elméleteken kívül a sci-fi világát is sokszor megihlette a szigorúan titkos bázis: a Twin Peaks-től az X-aktákon át a Függetlenség napjáig láthattuk filmekben és sorozatokban. 

 

Az eseményre rövid idő alatt többmillióan regisztráltak: a mai nap 2,1 millió résztvevőn és másfél millió érdeklődőn áll a számláló, ezért még az amerikai légierőnek is ki kellett adnia nyáron egy közleményt, hogy a „lerohanás” nagyon nem jó ötlet. 

 

Volt, akit ez nem tántorított el: szeptember 12-én két holland turistát fogtak el a körzet egy olyan részén, ahova engedély nélkül tilos a belépés (igaz, ők nem a roham miatt jöttek), de már a tegnapi nap folyamán közel ötszázan megjelentek az 51-es körzettől 43 kilométerre északra fekvő kistelepülésen, a mindössze 100 fős Rachelben, ahol egy elektronikus zenei fesztivált szerveznek a „végső ostrom” helyett.

 

Hogy mi lesz pénteken, azt pontosan senki sem tudhatja: a viccnek indult eseményt sokan komolyan vették, ezért a szervezője is inkább egy ufófesztivált szervez Las Vegasban, sőt, még közleményt is adtak ki, hogy ne próbáljon meg senki se bejutni a titkos amerikai repülőtérre, persze lehet, hogy lesz, aki megpróbálja.

 

Tehát a „lerohanásból”, úgy tűnik, végül nem lesz semmi, a reklámszakma azért minden lehetséges bőrt lehúzott a történetről.

 

Vegyél ufós pulcsit!

 

Az ufóhívők mellett az amerikai cégek sem maradhattak ki a buliból, ők is nagy elánnal készültek az eseményre: több cég is marketingcélokra használta az eseményt. Új, ufós termékeket hirdettek meg, illetve az amerikai sörgyártó cég, a Bud Light még egy zenei fesztivált is szervezett Las Vegasba szeptember 19-ére.

 

Még nyáron a marketingtippekkel foglalkozó Impact Learning Center sorolt fel pár amerikai céget, akik felhasználva az akkori figyelmet, a közösségi médián ufós témákkal ruházták fel saját termékeiket: a Lego például egy „titkos felvételt” közölt a körzetből Twitteren, amit Lego-figurákkal készítettek, míg az Oreo a holdraszállás ötvenedik évfordulójára készített édességét reklámozta úgy, hogy ez az egyetlen békeajánlat, amit az ufók elfogadtak.

 

A HÍRES 100 DOLLÁROS PULCSI

 

De volt pár cég, akik ennél is továbbmentek: a Bud Light a fesztivál mellett új ufós dobozú sört is piacra dobott, a webshopban pedig ufós ruhákat is árultak, köztük 100 dollárért egy kabátot, ami azóta el is fogyott. A ruházati bizniszbe mások is beszálltak: a hivatalos las vegas-i bulit szervezők 25 és 40 dollár között árultak pólókat és hátizsákokat, amelyek között van, amit már el is kapkodtak az ufórajongók.

 

Az ufóhívők ezenkívül a gyorséttermi lánctól, az Arby’s-től is vásárolhatnak ufótematikájú ételeket, hiszen az étterem egy különleges menüt készített a résztvevőknek: a Galaxis-turmix melett egy különleges szendvicset is megvásárolhatnak, amit egy a bázishoz közel eső városban, Hikoban fognak árulni hétvégén, miután egy büfékocsival bejártak pár államot.

 

De a marketingesek nem csak az ufóhívőkre gondoltak: aki ha nem is hisz abban, hogy van élet a bolygónkon kívül, viszont az emberi hülyeségben igen, azok akár fogadásokat is köthetnek, mennyien próbálják a törölt esemény ellenére megrohamozni a bázist, hány embert vesznek őrizetbe, vagy arra, hogy az elnök, Donald Trump fog-e twitterre írni valamit az eseményről.

 

A HIVATALOS ESEMÉNY WEBSHOPJA.

 

Az biztos, hogy nem most tudjuk meg, hogy az igazság valóban odaát van-e, de sokan azért pár dollárral megkönnyítették a tárcájukat – a marketingesek legnagyobb örömére.

 

FOTÓ: Bud Light (Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezúttal „a megváltozott politikai helyzetre való tekintettel” a Magyar Közösség pártja borította a terveket, szélesebb együttműködést követelnek.

Újabb nem várt kanyarokat vett az elmúlt héten a brexit-saga, mi pedig röviden elmagyarázzuk, mi is folyik a briteknél!

Úgy tűnik, a koncertek napja lesz az idei október 23-a. Nyilvános Orbán-beszéd nem lesz, de Honeybeast és Quimby-koncert igen. Programajánló.

Férjétől elvette az FPÖ a Facebook-oldalát is, ő azonban beül a parlamentbe.

Mi volt a sikeres az ellenzéki stratégiában az önkormányzati választáson, és mit kellene csinálnia az ellenzéknek, ha 2022-ben győzni akar?

A védelmi miniszterré előlépett AKK nemzetközi biztonsági zónáról szóló javaslatáról a szocdem külügyminiszter utólag, SMS-ben értesült.

A liberálisok nagy reménysége túlélte az elmúlt hónapok botrányait, de második ciklusában már sokkal kisebb mozgástere lesz, mint eddig.

A hét kérdése

A ló néz, a csikó lát? Mi a legjobb kontextus Orbánhoz? Ez a hét kérdése az Azonnalin, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Szakértők magyarázzák el, mi folyik Rozsavában. Október 22-én a Corvinuson.

Tényleg mindenki ugyanazt akarja, amit a zöldek? Létezik zöld kapitalizmus? Tanácstalan Köztársaság október 25-én.

Bécsben, október 28-án!

Huszonnégy skandináv filmet vetítenek, közülük néhányat premier előtt lehet megnézni október 31-től november 6-ig.

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Az olasz büszkeség napján ezen kívül a legfontosabb kérdést is feltettük, amit Rómában érdemes. Videó, felirattal!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Bernie visszatért – zengte a több, mint húszezres tömeg. Helyszíni képriport a Queensbridge Parkból!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás