+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 29. csütörtök, 09:43
Csak csatlakozik az MSZP az összellenzéki jelölt, a jobbikos Pintér Tamás támogatásához. Még egy képviselőjelölti helyet is kapnak.

Bár már javában zajlik az ajánlásgyűjtés az önkormányzati választáson való részvételre, a dunaújvárosi MSZP csak szerda délután döntötte el, hogy csatlakozik az összellenzéki polgármesterjelölt, az egyébként jobbikos Pintér Tamás támogatásához – tudta meg az Azonnali.

 

A városban már június elején bejelentették: a politikus jelölését támogatja a Jobbik mellett a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum, aki pedig a pártok által közösen létrehozott Rajta Újváros! nevű egyesület színeiben indul. Ám akkor még a helyi szocialisták nem döntöttek a kérdésben, mint arról írt is az Azonnali.

 

Pintér Tamás az Azonnalinak megerősítette: az MSZP támogatni fogja őket, és a párt jelenlegi önkormányzati képviselője, Tóth Kálmán fog indulni az egyesülettel abban az egyéni választói kerületben, ahol korábban már nyert. Vagyis az egyesület fenntartotta a helyet Tóthnak, akivel egyébként már a kezdetek óta együtt dolgoznak.

 

A kérdésre, hogy megnyugodott-e most, hogy már a szocialisták is őt támogatják, úgy válaszolt Pintér: „eddig sem voltam feszült vagy ideges”. „Azt gondolom, olyan erős, civil életből is ismert képviselőjelöltjeink vannak, hogy nagy esélyünk van arra, hogy októberben többséget szerezzünk a dunaújvárosi testületben.”

 

Ha az egyébként országgyűlési képviselő Pintérnek sikerül legyőznie a jelenlegi fideszes polgármestert, Cserna Gábort, aki most is a kormánypártok jelöltje, akkor a jobbikos politikusnak le kell majd mondania parlamenti mandátumáról, és

 

mivel Pintér 2018 áprilisában egyéni körzetből jutott a parlamentbe, új választás kiírására lesz szükség a választókerületben.

 

NYITÓKÉP: Pintér Tamás augusztus 24-én leadta a polgármesterjelöltséghez szükséges ajánlásokat. Fotó: Pintér Tamás / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bedőlni látszik a Le Pen-ellenes fal: egyre több baloldali szavazó választaná egy második fordulóban a szélsőjobboldali politikust a jelenlegi elnök ellenében. Te hogy döntenél?

Megváltoztatta működési szabályait a YouTube: szakszervezetet alapítanának a platform alkotói.

A piacvezető online bolt statisztikái elképesztően sokat javulnak évről évre, de úgy tűnik, hogy még mindig van hova nőni, ha black friday-ről van szó.

A Mexikóba menekült volt államfő szerint a lépés alkotmányellenes, és a történelem „legfurfangosabb és legundorítóbb puccsa”.

Parlamenti többséget találni mindehhez katalán függetlenségpártiak nélkül már nem lesz olyan egyszerű.

A legfőbb ügyész kinevezésének módja miatt megszűnt Moldovában a kormánytöbbség, új kormányt alakítani a meglévő parlamenttel viszont nehéz lesz.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi fog történni, ha nyerünk? Hogyan néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen?
Elmondjuk a kulisszatitkokat!

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás