+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 29. csütörtök, 09:43
Csak csatlakozik az MSZP az összellenzéki jelölt, a jobbikos Pintér Tamás támogatásához. Még egy képviselőjelölti helyet is kapnak.

Bár már javában zajlik az ajánlásgyűjtés az önkormányzati választáson való részvételre, a dunaújvárosi MSZP csak szerda délután döntötte el, hogy csatlakozik az összellenzéki polgármesterjelölt, az egyébként jobbikos Pintér Tamás támogatásához – tudta meg az Azonnali.

 

A városban már június elején bejelentették: a politikus jelölését támogatja a Jobbik mellett a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum, aki pedig a pártok által közösen létrehozott Rajta Újváros! nevű egyesület színeiben indul. Ám akkor még a helyi szocialisták nem döntöttek a kérdésben, mint arról írt is az Azonnali.

 

Pintér Tamás az Azonnalinak megerősítette: az MSZP támogatni fogja őket, és a párt jelenlegi önkormányzati képviselője, Tóth Kálmán fog indulni az egyesülettel abban az egyéni választói kerületben, ahol korábban már nyert. Vagyis az egyesület fenntartotta a helyet Tóthnak, akivel egyébként már a kezdetek óta együtt dolgoznak.

 

A kérdésre, hogy megnyugodott-e most, hogy már a szocialisták is őt támogatják, úgy válaszolt Pintér: „eddig sem voltam feszült vagy ideges”. „Azt gondolom, olyan erős, civil életből is ismert képviselőjelöltjeink vannak, hogy nagy esélyünk van arra, hogy októberben többséget szerezzünk a dunaújvárosi testületben.”

 

Ha az egyébként országgyűlési képviselő Pintérnek sikerül legyőznie a jelenlegi fideszes polgármestert, Cserna Gábort, aki most is a kormánypártok jelöltje, akkor a jobbikos politikusnak le kell majd mondania parlamenti mandátumáról, és

 

mivel Pintér 2018 áprilisában egyéni körzetből jutott a parlamentbe, új választás kiírására lesz szükség a választókerületben.

 

NYITÓKÉP: Pintér Tamás augusztus 24-én leadta a polgármesterjelöltséghez szükséges ajánlásokat. Fotó: Pintér Tamás / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Míg a nyolcadik kerületi választási bizottság két, feltételezésen alapuló cikk miatt elmarasztalta Pikó Andrásékat, a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatta a határozatot.

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután korábban menedékjogot kapott a dél-amerikai országtól.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás