Dunaújváros: hosszú huzavona után az MSZP is beállt a jobbikos polgármesterjelölt mögé

Szerző: Hutter Marianna
2019.08.29. 09:43

Csak csatlakozik az MSZP az összellenzéki jelölt, a jobbikos Pintér Tamás támogatásához. Még egy képviselőjelölti helyet is kapnak.

Dunaújváros: hosszú huzavona után az MSZP is beállt a jobbikos polgármesterjelölt mögé

Bár már javában zajlik az ajánlásgyűjtés az önkormányzati választáson való részvételre, a dunaújvárosi MSZP csak szerda délután döntötte el, hogy csatlakozik az összellenzéki polgármesterjelölt, az egyébként jobbikos Pintér Tamás támogatásához – tudta meg az Azonnali.

A városban már június elején bejelentették: a politikus jelölését támogatja a Jobbik mellett a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum, aki pedig a pártok által közösen létrehozott Rajta Újváros! nevű egyesület színeiben indul. Ám akkor még a helyi szocialisták nem döntöttek a kérdésben, mint arról írt is az Azonnali.

Pintér Tamás az Azonnalinak megerősítette: az MSZP támogatni fogja őket, és a párt jelenlegi önkormányzati képviselője, Tóth Kálmán fog indulni az egyesülettel abban az egyéni választói kerületben, ahol korábban már nyert. Vagyis az egyesület fenntartotta a helyet Tóthnak, akivel egyébként már a kezdetek óta együtt dolgoznak.

A kérdésre, hogy megnyugodott-e most, hogy már a szocialisták is őt támogatják, úgy válaszolt Pintér: „eddig sem voltam feszült vagy ideges”. „Azt gondolom, olyan erős, civil életből is ismert képviselőjelöltjeink vannak, hogy nagy esélyünk van arra, hogy októberben többséget szerezzünk a dunaújvárosi testületben.”

Ha az egyébként országgyűlési képviselő Pintérnek sikerül legyőznie a jelenlegi fideszes polgármestert, Cserna Gábort, aki most is a kormánypártok jelöltje, akkor a jobbikos politikusnak le kell majd mondania parlamenti mandátumáról, és

mivel Pintér 2018 áprilisában egyéni körzetből jutott a parlamentbe, új választás kiírására lesz szükség a választókerületben.

NYITÓKÉP: Pintér Tamás augusztus 24-én leadta a polgármesterjelöltséghez szükséges ajánlásokat. Fotó: Pintér Tamás / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek