+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2019. augusztus 26. hétfő, 14:01
SRB a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul, de az Azonnalinak nem hajlandó erről nyilatkozni, mert „Ungár Péter lapjával” nem áll szóba.

A Facebook-oldalán jelentette be az LMP-ből a nyár elején kilépett, korábban a párt akkori vezetésével is hangos konfliktusba került Sallai Róbert Benedek, hogy 

 

aláírásgyűjtésbe kezd, hogy elindulhasson polgármesternek lakóhelyén, Túrkevén, mivel sokan „rágták ezzel a fülét”.

 

Sallai azt írta: önkormányzati képviselő nem szeretne lenni, csak a  polgármesterségért indul, mivel korábban több cikluson át volt önkormányzati képviselő, és azt tapasztalta, hogy csak a polgármester az, aki „érdemi hatással tud lenni a dolgokra”.

 

 

Felhívtuk Sallai R. Benedeket, hogy a motivációjáról, a szerinte megoldásra váró problémákról kérdezzük, de a leendő polgármesterjelölt azzal rázott le bennünket, hogy

 

ez egy helyi ügy, aminek szerinte nincs jelentősége és hírértéke, és különben is, Ungár Péter lapjának nem nyilatkozik.

 

Sallai eszerint még nem vette észre azt, amit a hvg.hu igen, vagyis, hogy az Azonnalit nem Ungár Péter, hanem a szerkesztőség szerkeszti, mindenesetre így sajnos a riválisairól és az esetlegesen őt támogató pártokról, szervezetekről sem tudtuk megkérdezni Sallait.

 

 

A nyolcezres településen az induláshoz egyébként 216 aláírást kell majd összegyűjteni. Jelenleg a várost a fideszes Vida Tamás vezeti, aki a 2014-es választást nagyon magasan nyerte, majdnem háromszor annyi szavazatot szerzett, mint a második helyre befutó jelölt, Ozsváth László. A nyolcfős képviselő-testületben jelenleg a fideszes polgármesteren kívül három fideszes, két szocialista és három független képviselő ül. 

 

A  Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom ellenzéki közös jelölteket összesítő oldalán Túrkevén egyelőre nem szerepel közös ellenzéki jelölt, de úgy tudjuk, ők a DK-val és a Momentummal együtt az idén is elinduló MSZP-s Ozsváth Lászlót támogatják, aki jelenleg egyébként önkormányzati képviselő, de idén függetlenként, nem MSZP-sként fog indulni.

 

FOTÓ: Sallai Róbert Benedek / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Míg a nyolcadik kerületi választási bizottság két, feltételezésen alapuló cikk miatt elmarasztalta Pikó Andrásékat, a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatta a határozatot.

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután korábban menedékjogot kapott a dél-amerikai országtól.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás