+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2019. augusztus 26. hétfő, 14:01
SRB a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul, de az Azonnalinak nem hajlandó erről nyilatkozni, mert „Ungár Péter lapjával” nem áll szóba.

A Facebook-oldalán jelentette be az LMP-ből a nyár elején kilépett, korábban a párt akkori vezetésével is hangos konfliktusba került Sallai Róbert Benedek, hogy 

 

aláírásgyűjtésbe kezd, hogy elindulhasson polgármesternek lakóhelyén, Túrkevén, mivel sokan „rágták ezzel a fülét”.

 

Sallai azt írta: önkormányzati képviselő nem szeretne lenni, csak a  polgármesterségért indul, mivel korábban több cikluson át volt önkormányzati képviselő, és azt tapasztalta, hogy csak a polgármester az, aki „érdemi hatással tud lenni a dolgokra”.

 

 

Felhívtuk Sallai R. Benedeket, hogy a motivációjáról, a szerinte megoldásra váró problémákról kérdezzük, de a leendő polgármesterjelölt azzal rázott le bennünket, hogy

 

ez egy helyi ügy, aminek szerinte nincs jelentősége és hírértéke, és különben is, Ungár Péter lapjának nem nyilatkozik.

 

Sallai eszerint még nem vette észre azt, amit a hvg.hu igen, vagyis, hogy az Azonnalit nem Ungár Péter, hanem a szerkesztőség szerkeszti, mindenesetre így sajnos a riválisairól és az esetlegesen őt támogató pártokról, szervezetekről sem tudtuk megkérdezni Sallait.

 

 

A nyolcezres településen az induláshoz egyébként 216 aláírást kell majd összegyűjteni. Jelenleg a várost a fideszes Vida Tamás vezeti, aki a 2014-es választást nagyon magasan nyerte, majdnem háromszor annyi szavazatot szerzett, mint a második helyre befutó jelölt, Ozsváth László. A nyolcfős képviselő-testületben jelenleg a fideszes polgármesteren kívül három fideszes, két szocialista és három független képviselő ül. 

 

A  Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom ellenzéki közös jelölteket összesítő oldalán Túrkevén egyelőre nem szerepel közös ellenzéki jelölt, de úgy tudjuk, ők a DK-val és a Momentummal együtt az idén is elinduló MSZP-s Ozsváth Lászlót támogatják, aki jelenleg egyébként önkormányzati képviselő, de idén függetlenként, nem MSZP-sként fog indulni.

 

FOTÓ: Sallai Róbert Benedek / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Perlusz Sándor korábbi balettmester azt visszavonta, hogy kirúgták volna kollégáját a táncművészetiről, azt viszont nem, hogy az érintett kolléga kikezdett fiúkkal.

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

Az új címkézési szabályokat – amelyeket először az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjainál vezetnek be – a nagyobb átláthatóssággal indokolja a Twitter.

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás