+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2019. augusztus 26. hétfő, 14:01
SRB a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul, de az Azonnalinak nem hajlandó erről nyilatkozni, mert „Ungár Péter lapjával” nem áll szóba.

A Facebook-oldalán jelentette be az LMP-ből a nyár elején kilépett, korábban a párt akkori vezetésével is hangos konfliktusba került Sallai Róbert Benedek, hogy 

 

aláírásgyűjtésbe kezd, hogy elindulhasson polgármesternek lakóhelyén, Túrkevén, mivel sokan „rágták ezzel a fülét”.

 

Sallai azt írta: önkormányzati képviselő nem szeretne lenni, csak a  polgármesterségért indul, mivel korábban több cikluson át volt önkormányzati képviselő, és azt tapasztalta, hogy csak a polgármester az, aki „érdemi hatással tud lenni a dolgokra”.

 

 

Felhívtuk Sallai R. Benedeket, hogy a motivációjáról, a szerinte megoldásra váró problémákról kérdezzük, de a leendő polgármesterjelölt azzal rázott le bennünket, hogy

 

ez egy helyi ügy, aminek szerinte nincs jelentősége és hírértéke, és különben is, Ungár Péter lapjának nem nyilatkozik.

 

Sallai eszerint még nem vette észre azt, amit a hvg.hu igen, vagyis, hogy az Azonnalit nem Ungár Péter, hanem a szerkesztőség szerkeszti, mindenesetre így sajnos a riválisairól és az esetlegesen őt támogató pártokról, szervezetekről sem tudtuk megkérdezni Sallait.

 

 

A nyolcezres településen az induláshoz egyébként 216 aláírást kell majd összegyűjteni. Jelenleg a várost a fideszes Vida Tamás vezeti, aki a 2014-es választást nagyon magasan nyerte, majdnem háromszor annyi szavazatot szerzett, mint a második helyre befutó jelölt, Ozsváth László. A nyolcfős képviselő-testületben jelenleg a fideszes polgármesteren kívül három fideszes, két szocialista és három független képviselő ül. 

 

A  Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom ellenzéki közös jelölteket összesítő oldalán Túrkevén egyelőre nem szerepel közös ellenzéki jelölt, de úgy tudjuk, ők a DK-val és a Momentummal együtt az idén is elinduló MSZP-s Ozsváth Lászlót támogatják, aki jelenleg egyébként önkormányzati képviselő, de idén függetlenként, nem MSZP-sként fog indulni.

 

FOTÓ: Sallai Róbert Benedek / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bedőlni látszik a Le Pen-ellenes fal: egyre több baloldali szavazó választaná egy második fordulóban a szélsőjobboldali politikust a jelenlegi elnök ellenében. Te hogy döntenél?

Megváltoztatta működési szabályait a YouTube: szakszervezetet alapítanának a platform alkotói.

A piacvezető online bolt statisztikái elképesztően sokat javulnak évről évre, de úgy tűnik, hogy még mindig van hova nőni, ha black friday-ről van szó.

A Mexikóba menekült volt államfő szerint a lépés alkotmányellenes, és a történelem „legfurfangosabb és legundorítóbb puccsa”.

Parlamenti többséget találni mindehhez katalán függetlenségpártiak nélkül már nem lesz olyan egyszerű.

A legfőbb ügyész kinevezésének módja miatt megszűnt Moldovában a kormánytöbbség, új kormányt alakítani a meglévő parlamenttel viszont nehéz lesz.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi fog történni, ha nyerünk? Hogyan néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen?
Elmondjuk a kulisszatitkokat!

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás