+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 24. szerda, 08:20
Két emberjogi aktivista kampányt kezdett azért, hogy az orosz döntéshozók hozzanak törvényt a családon belüli erőszak ellen. Az egyik parlamenti képviselő is elismerte: a mostani rendszer nem elég az áldozatok védelmére.

„Nem akartam meghalni” – ezzel a hashtaggel kezdtek képeket feltölteni magukról orosz nők az Instagramra, amelyeken vért, sebeket, zúzódásokat sminkelnek magukra, mintha csak megverték volna őket. 

 

Mint a BBC írja, a kampányt két emberjogi aktivista, Alena Popova és Alexandra Mitrosina indította, hogy elérjék: fogadjanak el az orosz törvényhozók olyan jogi szabályozást, amely védelmet biztosít a családon belüli erőszak ellen.

 

A kezdeményezés felhívja a figyelmet Okszana Szadikova esetére is, akit beszámolók szerint július 8-án késelt halálra a férje a nyolcéves kisfiúk előtt.

 

Mindez annak ellenére történt meg, hogy a nő korábban a rendőrséghez fordult a féje miatt, és a hatóságok el is kezdtek nyomozni súlyos testi sértés gyanúja miatt, illetve mert a férfi halálosan megfenyegette őt. „Okszana még életben lenne, ha lett volna törvényünk a családon belüli erőszak ellen” – írta Alexandra Mitrosina.

 

Mitrosina posztját megosztotta az orosz parlament egyik tagja, Okszana Puskina, aki már dolgozik egy családon belüli erőszakkal kapcsolatos törvényjavaslaton. Az RT-nek nyilatkozva elismerte:

 

„a mostani rendszer nem elég ahhoz, hogy megvédje az áldozatokat a bajkeverőktől”.

 

FOTÓ: Alexandra Mitrosina / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2020-tól kezdve három éven át segítenék Marokkót, Etiópiát és Malit, hogy helyi fejlesztésekkel előzzék meg a migrációt.

Csomagolásmentes sarok, kevesebb műanyagszemét, több friss termék, szép célok, de vajon megvalósíthatóak?

Az FPÖ kutyás szelfik helyett Strache régi riválisáról szóló posztokkal árasztja el a bukott pártelnök rajongói oldalát.

A jövőben a felhasználók beállíthatják, hogy ha a weboldalakon böngésznek, az onnan származó adatokat ne lehessen összekötni a
Facebook-profiljukkal.

Depresszió, bipoláris zavar és skizoférnia: ezek a betegségek is gyakoribbak voltak ott, ahol rosszabb a levegő minősége – állítja egy új tanulmány.

A hét kérdése

Egy 34 millió forintos adakozás még bőven nem elég, de nekünk van pár ötletünk arra, hogy mivel lágyíthatná meg Tiborcz szeretett nemzetünk szívét!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás