Repülő autók helyett: a telefonunkon nézhetjük meg, mikor mosták ki utoljára az ágyneműnket

Szerző: Fekő Ádám
2019.07.11. 08:30

Kína megtalálta a megoldást a koszos ágyneműtől rettegő vendégek megnyugtatására.

Repülő autók helyett: a telefonunkon nézhetjük meg, mikor mosták ki utoljára az ágyneműnket

Ugye te is forgolódtál már szállodákban azon gondolkozva, vajon mikor mosták utoljára az ágyneműdet, ha persze mosták egyáltalán? Úgy tűnik, a Magyarországon leginkább a Balaton körül megjelenő problémák világszinten is foglalkoztatják a vendégeket, így például a kínai Vuhanban is, ahol a város legnagyobb tiszítócége végre megtalálta a módszert a vendégek megnyugtatására:

a telefonunkon ellenőrizhetjük, mikor látott utoljára mosószert az ágyneműnk!

A szolgáltatást egy az ágyneműk sarkába tett mikrochip segítségével használhatjuk, amit az óriásmosoda összes textiljébe tesznek. A chipeken lesz egy leolvasható QR-kód is, ami a telefonunkról egyenesen a Vohan Kunteng Mosoda honlapjára visz, itt pedig látható lesz, hogy a mi takarónk mikor tisztult utoljára – írja a CNN.

A chipek persze víz- és hőállók is, ezért a cég ígérete szerint rengeteg mosást kibírnak, amikre amúgy szükségük is lesz: Vuhanban nagyjából 10 millióan laknak, az ország egyik legnagyobb közlekedési gócpontja, ráadásul a turisták is nagyon szeretik.

Aki persze rosszat akar látni, az mindenhol láthat, hiszen akár ezekbe a chipekbe is beüthetnek bármilyen adatot, és persze azok a vendégek sem nyugodhatnak meg, akik szeirnt a kínaiak valójában csak minden létező adatunkat akarják megszerezni vendégbarát szolgáltatásnak álcázva.

FOTÓ: Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek