+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2019. július 10. szerda, 19:32
Egy német villamossági cég tulajdonosa, akinek magyarországi gyárát 2017-ben Orbán Viktor nyitotta meg, a neokonzervatív Die Welt napilapban ódát zeng Orbán Viktorhoz. Szerinte még a nap is Magyarországon kel fel Európában.

A villamossági területen tevékenykedő OBO Bettermann cég tulajdonosa, Ulrich Bettermann a neokonzervatív berlini Die Welt napilapban véleménycikkben dicsérte egekbe a magyar miniszterelnököt. Nem először teszi ezt: 2015-ben egyszer már kiállt az orbáni migrációs politika mellett Angela Merkelével szemben.

 

A vállalkozó ezúttal a harminc évvel ezelőtti magyar-osztrák határnyitásra fűzi fel a gondolatait, annak kapcsán írja le, miért is kedveli Magyarországot – de sokkal inkább az derül ki: miért is kedveli Orbán jelenlegi gazdasági politikáját.

 

Bettermann leírja, hogy tolókocsiba kényszerült fiát harminc évvel ezelőtt a budapesti Pető Intézétben kezelték, az idén harmincnégy éves fia pedig Magyarországon is maradt, magyarul is megtanult. Fia magyar kiejtését személyesen a miniszterelnök is megdicsérte, ami nagyon megérintette az apát: „Orbán Viktor Christopht (a vállalkozó fiát) a barátjának nevezi, aki ugyanolyan jól beszél magyarul, mint ő, a magyar miniszterelnök.”

 

Többek között emiatt telepített az OBO Bettermann Bugyin gyárat, amit 2017-ben Orbán Viktor adott át személyesen Leslie Mandoki zenéjére.

 

A vállalkozó szerint ma Magyarországról lehet kihívni az Európán kívüli, olcsó munkabért kínáló országokat.

 

„Orbán Viktort is a barátaim közé sorolhatom, és erre büszke vagyok. Magyarországot a vezetése alatt a politikai stabilitás, a kiegyensúlyozott költségvetési politika és az egyszerű adórendszer jellemzi. Magyarország hatékonyan támogatja a családokat a tervezettséget nélkülöző bevándorlás helyett” – dicséri a Fidesz elnökét a vállalkozó.

 

Bettermann leírja, hogy mindig is érdekelte a politika: jó viszonyt ápolt a már elhunyt Helmut Kohllal, Franz-Josef Strauß-szal és Hans-Dietrich Genscherrel –

 

az élők közül pedig Gerhard Schröderrel és Orbán Viktorral van jóban.

 

A magyar-német kapcsolatok elmélyítése érdekében hozta létre Bettermann Bugyi községben a Hans-Dietrich-Genscher-házat, ami lényegében nem más, mint egy 2017-ben átadott irodaház.

 

 

Szijjártó hazatelefonálva jelentett be beruházásokat

 

A magyar kormány és a német gazdasági körök jó kapcsolatát bizonyítja az is, hogy – az MTI értesülései szerint, amelyeknek persze egyelőre egyetlen forrása Szijjártó Péter hazatelefonálása – a Münchenben tárgyaló magyar külügyminiszter bajor cégektől 45 milliárd forintnyi újabb beruházásra kaphatott ígéretet.

 

A bajor fővárosban Szijjártó nem csak gazdasági szereplőkkel, de többek között Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnökkel, valamint Reinhard Marx, menekültpárti müncheni érsekkel is találkozott.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Eddig a nyilvánosság előtt nem ismert momentumosok jelentkeztek Fekete-Győr András helyére, de még nagyobb a verseny az elnökségi helyekért.

Hamarosan nyithatnak a fürdők, múzeumok, színházak, és ha minden jól megy, két hét múlva már személyesen is kérdezhetnek az újságírók kormányinfón. A részletek!

Ezt azután mondta nekünk, hogy erdélyi magyar extremizmusról és az erőszak veszélyéről értekezett hosszasan.

Ungváry Krisztián segédletétől kezdve az Ismerős arcokén át a legkülönfélébb módon várhatunk megemlékezést. Mutatjuk, mit!

A filmcsatornák hétvégi délutánjainak egyik legstabilabb szereplője szinte semmit nem vesztett minőségéből.

A svéd fővirológus bírálta országa járványügyi kezelését, noha maga találta ki a különutat. Most elismerte: túl sokakat vesztettek el.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás