+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2019. július 10. szerda, 19:32
Egy német villamossági cég tulajdonosa, akinek magyarországi gyárát 2017-ben Orbán Viktor nyitotta meg, a neokonzervatív Die Welt napilapban ódát zeng Orbán Viktorhoz. Szerinte még a nap is Magyarországon kel fel Európában.

A villamossági területen tevékenykedő OBO Bettermann cég tulajdonosa, Ulrich Bettermann a neokonzervatív berlini Die Welt napilapban véleménycikkben dicsérte egekbe a magyar miniszterelnököt. Nem először teszi ezt: 2015-ben egyszer már kiállt az orbáni migrációs politika mellett Angela Merkelével szemben.

 

A vállalkozó ezúttal a harminc évvel ezelőtti magyar-osztrák határnyitásra fűzi fel a gondolatait, annak kapcsán írja le, miért is kedveli Magyarországot – de sokkal inkább az derül ki: miért is kedveli Orbán jelenlegi gazdasági politikáját.

 

Bettermann leírja, hogy tolókocsiba kényszerült fiát harminc évvel ezelőtt a budapesti Pető Intézétben kezelték, az idén harmincnégy éves fia pedig Magyarországon is maradt, magyarul is megtanult. Fia magyar kiejtését személyesen a miniszterelnök is megdicsérte, ami nagyon megérintette az apát: „Orbán Viktor Christopht (a vállalkozó fiát) a barátjának nevezi, aki ugyanolyan jól beszél magyarul, mint ő, a magyar miniszterelnök.”

 

Többek között emiatt telepített az OBO Bettermann Bugyin gyárat, amit 2017-ben Orbán Viktor adott át személyesen Leslie Mandoki zenéjére.

 

A vállalkozó szerint ma Magyarországról lehet kihívni az Európán kívüli, olcsó munkabért kínáló országokat.

 

„Orbán Viktort is a barátaim közé sorolhatom, és erre büszke vagyok. Magyarországot a vezetése alatt a politikai stabilitás, a kiegyensúlyozott költségvetési politika és az egyszerű adórendszer jellemzi. Magyarország hatékonyan támogatja a családokat a tervezettséget nélkülöző bevándorlás helyett” – dicséri a Fidesz elnökét a vállalkozó.

 

Bettermann leírja, hogy mindig is érdekelte a politika: jó viszonyt ápolt a már elhunyt Helmut Kohllal, Franz-Josef Strauß-szal és Hans-Dietrich Genscherrel –

 

az élők közül pedig Gerhard Schröderrel és Orbán Viktorral van jóban.

 

A magyar-német kapcsolatok elmélyítése érdekében hozta létre Bettermann Bugyi községben a Hans-Dietrich-Genscher-házat, ami lényegében nem más, mint egy 2017-ben átadott irodaház.

 

 

Szijjártó hazatelefonálva jelentett be beruházásokat

 

A magyar kormány és a német gazdasági körök jó kapcsolatát bizonyítja az is, hogy – az MTI értesülései szerint, amelyeknek persze egyelőre egyetlen forrása Szijjártó Péter hazatelefonálása – a Münchenben tárgyaló magyar külügyminiszter bajor cégektől 45 milliárd forintnyi újabb beruházásra kaphatott ígéretet.

 

A bajor fővárosban Szijjártó nem csak gazdasági szereplőkkel, de többek között Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnökkel, valamint Reinhard Marx, menekültpárti müncheni érsekkel is találkozott.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A mai Észak-Macedónia adta az egykori Jugoszlávia bortermelésének kétharmadát. Ma amerikai, brit, orosz és kínai piacokat céloznak, hogy világmárkákat hozzanak létre.

A KDNP-s Aradszki András szerint ha az új ellenzéki polgármester, Csőzik László bocsánatot kér, akkor azzal bizonyítja jó szándékát.

Kína hivatalosan még csak nem is jelezte, miért halasztják el a Volt egyszer egy Hollywood című film premierjét.

Ha jogerős lesz az illetékes területi választási bizottság döntése, november 10-én kell ismét szavazniuk a jászberényieknek.

Nagyobb baja is van Győrnek a polgármester szexbotrányánál: csúcsidőben folyamatosan maradnak ki a buszok, megoldás egyelőre nem látszik.

A hatóságok nem örültek neki különösebben, hogy elkezdene rendesen bánni felhasználói adataival a közösségi oldal, de Zuckerbergék őket is megpróbálják segíteni.

A honvédelmi államtitkár szerint a szocialista Bangóné úgy viselkedik, mint aki megőrült. Mindezt azért, mert az ellenzék új választást akar Csepelen, miközben a Fidesz is több helyen számoltat újra.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás