+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. június 18. kedd, 07:48
Nem lehetnek se béna női sofőrök, de pelenkázásban bénázó férfiakat sem lehet majd kiröhögni a brit reklámokban.

Betiltották az Egyesült Királyságban az olyan reklámokat, amelyek valamilyen klisés nemi sztereotípiával dolgoznak – írja a CNN. Mostantól tehát a reklámokban nem szabad

 

olyan helyzeteket mutatni, ahol egy férfi vagy egy nő csupán a neme miatt béna egy dologban, például a nők az autóvezetésben, a férfi pedig a pelenkázásban;

 

vagy olyan helyzetet, ahol a férfi békésen pihen, a nő meg takarít; vagy olyan szituációt, ahol valaki valamilyen fizikai jellemzője miatt sikertelen romantikus téren; vagy olyat, amiben egy férfit kiröhögnek azért, mert valami nőiesnek vélt munkát végez.

 

A decemberben elfogadott szabályozás a tévés, online és printben megjelenő hirdetésekre is vonatkozik, az alapja pedig egy, a reklámokat szabályozó brit Advertising Standards Authority (ASA) által 2017-ben készített jelentés, amely szerint az ilyen reklámok károsak, és hosszú távon káros sztereotípiákat erősítenek.

 

A reklámokat egyesével bírálják majd el az új szempontok alapján, és azt például megengedi az új szabályozás is, hogy az alapvetően általában férfiak vagy nők által végzett tevékenységeket alapvetően férfiaknak vagy nőknek reklámozzák, ha az ábrázolás nem sztereotip, illetve az is megengedett, ha egy reklám éppen a sztereotípiát próbálja rombolni.

 

KÉP: „Ne aggódj, drágám, a sört nem égetted el!” / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért tudott nyerni Temesváron a német jelölt? Mennyire volt befolyással a járvány a románokra? Interjú Claudiu D. Tufiș bukaresti politológussal!

Formabontó öltetnek tűnt Mike Gielené, aki egy eltérített helikopterrel szöktette volna meg párját a börtönből – az út lefoglalásánál azonban a saját nevét adta meg.

Azt kérik, hogy halkabb legyen a háttérzene is a járvány alatt.

Míg a választás előtt az egyik legnépszerűbb politikus volt Igor Matovič, a koronavírus-járvány második hulláma és a kormányzása körüli botrányok kikezdték a támogatottságát.

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás