+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. január 3. péntek, 21:11
Igazi, életre szóló önbizalmat a piálással, a shoppingolással és a kondizással nem lehet építeni, ezért kell inkább a seregbe menni – mondják.

A brit hadsereg régóta készít ötletes, de sokszor meglehetősen provokatív toborzóplakátokat és kisfilmeket: tavaly egy erősen megosztó kampányban többek között a „hópihéket” (snowflakes, körülbelül olyan emberekre utal, akik mindentől rezegnek, mint a nyárfalevél), a „millenialokat", az „osztálybohócokat”, a „telefonzombikat” és a „szelfifüggőket” akarták becsábítani a seregbe. Tették mindezt

 

megidézve az 1914-es brit toborzási plakátot, ahol az ikonikus hadügyminiszter Lord Kitchener szólít fel a hadseregbe való belépésre.

 

Az idei kampányban is próbálták kibillenteni a komfortzónájukból a plakátokra és a kisfilmekre tekintő fiatalokat, most a brit hadsereg a BBC tudósítása szerint a tivornyázókra, a kondi- és sminkfüggőkre, a fast fashion-rajongókra és a közösségi médiára cuppanó fiatalokra igazította a kampányát. Ennek lényege, hogy csak a hadsereg adhat valakinek életre szóló önbizalmat, a plakátokon ilyen szövegek állnak:

 

Facebook-függőknek:

 

„Az önbizalom tarthat egy lájk erejéig. Vagy szólhat egy életre is.”

 

Testépítőknek: „Önbizalmat lehet építeni egy nyárra. Meg egy életre is.”

 

Sminkeseknek: „Az önbizalmat minden nap fel lehet festeni. Vagy szólhat egy életre is.”

 

Piásoknak: „Az önbizalom tarthat egy estén át. Vagy szólhat egy életre is.”

 

A plakátok mellett hasonló üzenettel egy egyperces kisfilm is készült, íme:

 

 

A brit hadsereg toborzásért felelős vezetője, Nick MacKenzie ezredes a kampányról elmondta: „Ki akartuk emelni, hogy egy karrier a hadseregben nem csak érdekes lehetőségeket, kihívásokat és kalandokat tartogat,

 

de olyan hosszú távú önbizalmat ad, amit egyébként más szakmában nehezen lehetne megtalálni”.

 

Ilyesmi, extravagáns toborzási stratégiákra viszont szükség van, hiszen tavaly már kilencedik éve zsugorodik a brit hadsereg mérete. Így nagy kihívás az, hogy hogyan lehetne a hadsereget közelebb hozni a fiatalokhoz, ezzel új embereket bevonzani. Mindenesetre a tavalyi kampány sikeres volt, hiszen 2019 augusztusáig az azt megelőző év azonos időszakához képest jó 13 százalékkal nőtt a hadsereghez csatlakozók száma – habár a sereget elhagyók száma még így is több volt, mint ahány új ember érkezett.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Vasárnap ismeretette részletesebb előválasztási programját a párt. Négyhetes munkahét, új választási rendszer, bérlakásprogram. A részletekért olvasd el a cikkünk!

Újra itt van Ercsey Dániel boriskolája: ezen a héten az olaszrizlingről lehet mindent megtudni, amit csak érdemes.

A rendelkezésre álló vakcinákat lakosságarányosan osztanák szét az önkormányzatok között.

A volt SZDSZ-es politikus interjújában arról beszélt, az ellenzéknek a kis pártokat is beépítve nemzeti szövetséget alkotva kéne szabadságharcba indulnia a Fidesz ellen.

Kijöttek a közlönyben a csütörtökön bejelentett szigorítások részletei.

A bajor kormányfő közölte: a magyar kormánypártnak nincs többé helye az Európai Néppárt közösségében. Nem először fejezi ki, hogy véget ért a Fidesz és a CSU közötti jó kapcsolat.

Szerinte párttársait csak a miniszteri székek érdeklik.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Twitter megosztás Google+ megosztás