+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. január 3. péntek, 21:11
Igazi, életre szóló önbizalmat a piálással, a shoppingolással és a kondizással nem lehet építeni, ezért kell inkább a seregbe menni – mondják.

A brit hadsereg régóta készít ötletes, de sokszor meglehetősen provokatív toborzóplakátokat és kisfilmeket: tavaly egy erősen megosztó kampányban többek között a „hópihéket” (snowflakes, körülbelül olyan emberekre utal, akik mindentől rezegnek, mint a nyárfalevél), a „millenialokat", az „osztálybohócokat”, a „telefonzombikat” és a „szelfifüggőket” akarták becsábítani a seregbe. Tették mindezt

 

megidézve az 1914-es brit toborzási plakátot, ahol az ikonikus hadügyminiszter Lord Kitchener szólít fel a hadseregbe való belépésre.

 

Az idei kampányban is próbálták kibillenteni a komfortzónájukból a plakátokra és a kisfilmekre tekintő fiatalokat, most a brit hadsereg a BBC tudósítása szerint a tivornyázókra, a kondi- és sminkfüggőkre, a fast fashion-rajongókra és a közösségi médiára cuppanó fiatalokra igazította a kampányát. Ennek lényege, hogy csak a hadsereg adhat valakinek életre szóló önbizalmat, a plakátokon ilyen szövegek állnak:

 

Facebook-függőknek:

 

„Az önbizalom tarthat egy lájk erejéig. Vagy szólhat egy életre is.”

 

Testépítőknek: „Önbizalmat lehet építeni egy nyárra. Meg egy életre is.”

 

Sminkeseknek: „Az önbizalmat minden nap fel lehet festeni. Vagy szólhat egy életre is.”

 

Piásoknak: „Az önbizalom tarthat egy estén át. Vagy szólhat egy életre is.”

 

A plakátok mellett hasonló üzenettel egy egyperces kisfilm is készült, íme:

 

 

A brit hadsereg toborzásért felelős vezetője, Nick MacKenzie ezredes a kampányról elmondta: „Ki akartuk emelni, hogy egy karrier a hadseregben nem csak érdekes lehetőségeket, kihívásokat és kalandokat tartogat,

 

de olyan hosszú távú önbizalmat ad, amit egyébként más szakmában nehezen lehetne megtalálni”.

 

Ilyesmi, extravagáns toborzási stratégiákra viszont szükség van, hiszen tavaly már kilencedik éve zsugorodik a brit hadsereg mérete. Így nagy kihívás az, hogy hogyan lehetne a hadsereget közelebb hozni a fiatalokhoz, ezzel új embereket bevonzani. Mindenesetre a tavalyi kampány sikeres volt, hiszen 2019 augusztusáig az azt megelőző év azonos időszakához képest jó 13 százalékkal nőtt a hadsereghez csatlakozók száma – habár a sereget elhagyók száma még így is több volt, mint ahány új ember érkezett.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

Keményen beszólt Tóth
Bertalan a DK-ba igazoló polgármestereinek és a DK-nak is, kijelentve: senki nem tekintheti az MSZP-t a
saját lábtörlőjének!

A lengyel politikus a legmagasabb szintű kitüntetést kapta a Románia Csillagán belül, Tőkéstől a legalacsonyabbat vették korábban el.

Mikor lesz így kormánya Írországnak? Vagy inkább jöhetnek az előrehozott választások? Elmagyarázzuk!

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás