Láttátok már a legveszélyesebb EP-képviselők listáját?

Szerző: Pintér Bence
2019.06.01. 18:37

A Vice összeszedte, kitől kell rettegni a következő ötéves ciklusban: magyar nincs köztük, van viszont két román!

Láttátok már a legveszélyesebb EP-képviselők listáját?

Ha eddig nem forgolódtál volna álmatlanul az EP-választások eredménye miatt, a Vice angol kiadása segít, hogy mostantól egy nyugodt éjszakád se legyen:

összeszedték a LEGVESZÉLYESEBB (!!!) EP-képviselőket az új Európai Parlamentből.

Nyilván nem arról van szó, hogy ha velük futsz össze Strasbourg/Brüsszel utcáin, akkor meg fognak késelni, hanem leginkább arról, hogy szélsőjobboldaliak, populisták, nacionalisták, hardcore abortuszellenesek, konteó-hívők, halálbüntetés-pártiak – olyanok tehát, akiktől minden nagybetűs Liberálisnak illik rettegni.

A lista azért is szórakoztató, mert valójában ezeknek az embereknek vajmi kevés valódi befolyásuk lesz 2019 és 2024 között az Európai Parlamentben.

Na de kik kerültek fel a listára? A borítékolható jelöltek között ott van a német széljobbos AfD két képviselője (Maximilian Krah és Jörg Meuthen, utóbbival itt interjúztunk), a spanyol széljobbos Vox két képviselője (Jorge Buixadé, Hermann Tertsch), a brit Brexit Párt és két emberrel van jelen (Anne Widdecombe egykori konzi képviselő és Richard Tice milliárdos), az osztrák FPÖ-t Harald Vilimsky képviseli, a görögöket Kyriakos Velopoulos, aki leginkább a helyi Pataky Attilának tűnik, a portugálokat Nuno Melo, a flamandokat pedig Gerolf Annemans, akinek az a fő bűne a Vice szerint, hogy függetlenné akarja tenni Flandriát, és hogy szerinte az EU rossz dolog.

Az olaszoktól az örök túlélő Silvio Berlusconi és a legás Angelo Ciocco került fel a listára.

Románia büszkélkedhet tulajdonképpen az egyetlen, legalább névleg baloldali szereplővel a listán, ő pedig nem más, mint az az USA-ban dolgozó román pap, Cristian Terheș, akiről már mi is megemlékeztünk az Azonnalin, és aki a PSD színeiben lett EP-képviselő. Románia másik veszedelmes embere Rareș Bogdan tévés műsorvezető, a jobbközép PNL magyarellenes képviselője, tehát ezek szerint magyarellenesnek lenni VESZÉLYES.

Magyar képviselő sajnos nem került fel a veszélyes emberek listájára, a Fideszt, mint EU-kritikus erőt csak futólag említik a felvezetőben, és

a Jobbik is kapott egy külön félmondatot, amiből világos, hogy Nyugat-Európában még mindig nem ment át a Jobbik kiskutyás néppártosodása.

Őket a Fidesz, a PiS, a Brexit Párt és a Lega után említik, azzal a felütéssel, hogy „és akkor még nem is beszéltünk az igazán extrémista csoportokról, mint a magyar Jobbik, vagy a görög Arany Hajnal, akik elég erősek maradtak a választáson” – ugye a Jobbik olyan erős maradt, hogy csak egy képviselőt küldhet idén az EP-be, ahogy az Arany Hajnal is elvesztette támogatói felét 2014 óta.

Na és ti kitől rettegtek leginkább az új Európai Parlamentben? Szavazzatok!
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek