Vona Gábor az EP-választásról: Egy Jobbik-LMP-Momentum-összefogásra szavaznék

Szerző: Hutter Marianna
2019.05.07. 13:20

Vajon kire fog szavazni az új pólust hiányoló Vona Gábor az európai parlamenti választáson? Az Azonnalinak elárulta!

Vona Gábor az EP-választásról: Egy Jobbik-LMP-Momentum-összefogásra szavaznék

A Jobbikra fogok szavazni – így reagált Vona Gábor, a párt politikától visszavonult volt elnöke az Azonnali kérdésére, kire voksol a májusi EP-választáson. A visszavonulása óta vloggerként tevékenykedő Vona arról beszélt:

„Szívem szerint egy Jobbik-LMP-Momentum centrumösszefogásra szavaznék, ha lenne egy ilyen új pólus, de mivel nincs, a Jobbikra szavazok.”

Vona döntését azzal indokolta, megmaradt a párttagsága, és ha valaki egy párt tagja, akkor arra szavaz.

És hogy kampányolna-e a Jobbik mellett, például annak EP-listavezetője, Gyöngyösi Márton mellett? Vona válasza szerint Gyöngyösi nagyon jó barátja, úgyhogy ha ő megkéri bármire, azt szívesen vállalja, de

alapvetően nem szokott pártrendezvényekre menni, vagy csak olyanokra, amelyeken több párt is részt vesz.

„Nem pártokban gondolkodom, nem tervezek pártot alapítani vagy visszatérni a pártpolitikába. Jelenleg társadalmi ügyekben gondolkodok, ez a vlogom témaválasztásain látszik is.”

Az Azonnali korábban megkereste az LMP-t otthagyó Szél Bernadettet és Schiffer Andrást is, kire fogják adni a voksukat. Szél arról beszélt, ő vagy a Momentumnak szavaz bizalmat, vagy annak, hogy a párbeszédes Jávor Benedek folytathassa brüsszeli karrierjét. Schiffer ugyanakkor úgy látta, Vágó Gábor, az LMP listavezetője „az egyetlen, aki egyáltalán beszél a globális nagyvállalatok megregulázásról”, így rá szavaz.

FOTÓ: Vona Gábor / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek