+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. április 17. szerda, 20:05
Nem lesz elég, hogy egy kiskorú megnyomja az „elmúltam 18 éves” gombot, ezentúl bizonyítani is kell.

Olyan felhasználókat zárna ki a brit kormány a pornóoldalakról, akik nem tudják bizonyítani, hogy 18 évnél idősebbek – írja az Evening Standard. Amennyiben a felnőtt tartalmakat forgalmazó oldalak nem teljesítik ezeket az elvárásokat, megvonhatják tőlük a fizetési szolgáltatásokat, és akár a weboldalt is lezárhatják.

 

A brit kormány állítása szerint, azért hozta ezeket a rendelkezéseket, hogy a gyerekek ne férhessenek hozzá felnőtt tartalmakhoz.

 

A felhasználók többféleképpen is igazolhatják, hogy felnőttkorúak: hitelkártyával, útlevéllel, vagy egy személyesen átvehető kártyával, amelyeket bizonyos üzletek forgalmaznának.

 

„Jelenleg túl könnyű kiskorúaknak hozzáférni felnőtt tartalmakhoz” – nyilatkozta Margot James, a kulturális, kommunikációs és kreatív iparágakért felelős miniszter. „Az életkor kötelező igazolásában világelsők vagyunk, és figyelembe vettük a személyi jogokat és a gyermekek védelmének kérdéseit is. Szeretnénk, ha Nagy-Britannia rendelkezne a legbiztonságosabb online térrel, és ezek az új törvények ehhez fognak hozzájárulni.”

 

A BBFC (British Board for Film Classification), a filmek osztályozásáért felelős állami szerv azt állítja, Nagy-Britannia világelső az internet biztonságossá tételében. „A törvény életbe lépésekor a felhasználók ellenőrizhetik, hogy egy szolgáltató megfelelt-e a BBCF által ellenőrzött feltételeknek, és, hogy megkapták-e a zöld, AV-jóváhagyást” – állítja David Austin, a BBFC vezetője.

 

A döntés a múlt héten benyújtott, online károkról szóló törvénymódosítási javaslatra válasz, amely a cégeket arra kötelezne, hogy több figyelmet fordítsanak ügyfeleik online jelenlétének védelmére.

 

Carolyn Buttling, az Internet Matters, online biztonsággal foglalkozó cég vezérigazgatója örömmel fogadta az intézkedéseket. „Örvendetes a hír, hogy a kormány problematizálja az online pornográfiát –

 

mivel a bizonyos tartalmaknak tett fiatalkori kitettség súlyos sérüléseket okozhat, különösen, ha nem beszélnek róla.”

 

Bár vannak, akik a felhasználók adatainak védelmére is felhívják a figyelmet, a kormány állítása szerint az új törvénykezések megfelelnek a GDPR-megkötéseknek.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A jobbikos, de a többi ellenzéki párt által is támogatott Kálló Gergely magabiztos győzelemmel hozta a Fejér megyei 4. választókerületet.

Ha vasárnap, akkor coubhíradó, Feri Poterrel, kézcsókolgató Orbánnnal és szürke Bayerrel!

A gyöngyöspatai cigányok kötelező, elitgimiben való továbbtanulását? Magyar György rabosítását? Esetleg a saját lemondását Rácz Zsófi javára?

Marokkó homokkal fedett részében töltöttünk egy éjszakát, ami még a nyilvánvaló kényelmetlenségek és a túlgondolt turistaműsorok ellenére is varázslatos úticél.

Újra itt a Helyzet, az Azonnali heti podcastje, ezúttal az Európai Parlamentből: Deutsch Tamást kérdeztük a Fidesz és európai pártcsaládja, a jobbközép Európai Néppárt sagájáról.

Nem kap elég olajat az oroszoktól, ezért az Európát ellátó Barátság vezetékből csapolna magának Belarusz: tovább folytatódik a Putyin és Lukasenka közti szkander.

A Fidesz által is támogatott Smer már csak hibahatáron belül vezet, jelentősen feljött rá Igor Matovič populista OĽaNO-ja. A magyar indulók közül Bugár orrhosszal vezet, de a másik magyar listát sem szabad leírni.

A hét kérdése

A filmipar legfontosabb díja idén megint robbantott, és a történelem során először nem amerikai film nyerte meg a legjobb filmnek járó szobrot. De te egyet is értesz vele? Egy szavazással eldöntheted!

Azért ide elnéznénk

Február 20-án Szántó Rita filozófus tart előadást az Aurórában, hogyan is használható ma az ókori sztoikus filozófia.

Történelmi diarómák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Könyvbemutató február 18-án, kedden a magyar-szlovén bilateriális kisebbségvédelmi megállapodásról a TK Kisebbségkutató Intézetében.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás