+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. április 17. szerda, 20:05
Nem lesz elég, hogy egy kiskorú megnyomja az „elmúltam 18 éves” gombot, ezentúl bizonyítani is kell.

Olyan felhasználókat zárna ki a brit kormány a pornóoldalakról, akik nem tudják bizonyítani, hogy 18 évnél idősebbek – írja az Evening Standard. Amennyiben a felnőtt tartalmakat forgalmazó oldalak nem teljesítik ezeket az elvárásokat, megvonhatják tőlük a fizetési szolgáltatásokat, és akár a weboldalt is lezárhatják.

 

A brit kormány állítása szerint, azért hozta ezeket a rendelkezéseket, hogy a gyerekek ne férhessenek hozzá felnőtt tartalmakhoz.

 

A felhasználók többféleképpen is igazolhatják, hogy felnőttkorúak: hitelkártyával, útlevéllel, vagy egy személyesen átvehető kártyával, amelyeket bizonyos üzletek forgalmaznának.

 

„Jelenleg túl könnyű kiskorúaknak hozzáférni felnőtt tartalmakhoz” – nyilatkozta Margot James, a kulturális, kommunikációs és kreatív iparágakért felelős miniszter. „Az életkor kötelező igazolásában világelsők vagyunk, és figyelembe vettük a személyi jogokat és a gyermekek védelmének kérdéseit is. Szeretnénk, ha Nagy-Britannia rendelkezne a legbiztonságosabb online térrel, és ezek az új törvények ehhez fognak hozzájárulni.”

 

A BBFC (British Board for Film Classification), a filmek osztályozásáért felelős állami szerv azt állítja, Nagy-Britannia világelső az internet biztonságossá tételében. „A törvény életbe lépésekor a felhasználók ellenőrizhetik, hogy egy szolgáltató megfelelt-e a BBCF által ellenőrzött feltételeknek, és, hogy megkapták-e a zöld, AV-jóváhagyást” – állítja David Austin, a BBFC vezetője.

 

A döntés a múlt héten benyújtott, online károkról szóló törvénymódosítási javaslatra válasz, amely a cégeket arra kötelezne, hogy több figyelmet fordítsanak ügyfeleik online jelenlétének védelmére.

 

Carolyn Buttling, az Internet Matters, online biztonsággal foglalkozó cég vezérigazgatója örömmel fogadta az intézkedéseket. „Örvendetes a hír, hogy a kormány problematizálja az online pornográfiát –

 

mivel a bizonyos tartalmaknak tett fiatalkori kitettség súlyos sérüléseket okozhat, különösen, ha nem beszélnek róla.”

 

Bár vannak, akik a felhasználók adatainak védelmére is felhívják a figyelmet, a kormány állítása szerint az új törvénykezések megfelelnek a GDPR-megkötéseknek.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Napokkal az EP-választás előtt bejelentette a volt görög pénzügyminiszter: nem azért indult, hogy megválasszák, hanem azért, hogy a német nagyközönség előtt végigvitázhassa a kampányt.

A progresszívek lettek a legerősebbek az EP-választáson Szlovákiában, bejutási küszöbön a Csáky Pál-féle MKP.

Mi az egyes olasz pártok célja, álomeredménye a mostani választáson? Összefoglaltuk!

Mi kell ahhoz, hogy szavazzak? Egyáltalán: kire lehet szavazni? Gyorstalpaló bizonytalanoknak.

A dublini választókerületet meg is nyerhette a korábban esélytelen zöldpárt, országosan pedig a jobbközép örülhet.

A hét kérdése

Eljött az igazság pillanata az Azonnalin: mondd meg nekünk, kire szavazol május 26-án!

Azért ide elnéznénk

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúrában május 31-én.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

A MoMe hallgatói értelmezik újra a stílust mindenféle formában a plakáttól a webdesignig. Május 31-től.

A régió legjobbjait a Pécsi Borozó válogatta össze, június 15-én lehet megkóstolni őket.

A Piacok Napján, az Erzsébet tér, egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

Ezt is szerettétek

Hallottad, hogy lesz már megint valami választás, de azt már nem tudod, hogy pontosan miről meg minek meg mikor?

Vajon csak az etnikai alapú szavazást tudják elképzelni a székelyek? Az Azonnali Székelyföldön járt, és megkérdezte a járókelőket.

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Strache politikai pályájának ugyan vége, de ez nem jelenti azt, hogy a zeneit is fel kell adja. Mutatjuk a legjobb számait!

Twitter megosztás Google+ megosztás