+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. április 17. szerda, 20:05
Nem lesz elég, hogy egy kiskorú megnyomja az „elmúltam 18 éves” gombot, ezentúl bizonyítani is kell.

Olyan felhasználókat zárna ki a brit kormány a pornóoldalakról, akik nem tudják bizonyítani, hogy 18 évnél idősebbek – írja az Evening Standard. Amennyiben a felnőtt tartalmakat forgalmazó oldalak nem teljesítik ezeket az elvárásokat, megvonhatják tőlük a fizetési szolgáltatásokat, és akár a weboldalt is lezárhatják.

 

A brit kormány állítása szerint, azért hozta ezeket a rendelkezéseket, hogy a gyerekek ne férhessenek hozzá felnőtt tartalmakhoz.

 

A felhasználók többféleképpen is igazolhatják, hogy felnőttkorúak: hitelkártyával, útlevéllel, vagy egy személyesen átvehető kártyával, amelyeket bizonyos üzletek forgalmaznának.

 

„Jelenleg túl könnyű kiskorúaknak hozzáférni felnőtt tartalmakhoz” – nyilatkozta Margot James, a kulturális, kommunikációs és kreatív iparágakért felelős miniszter. „Az életkor kötelező igazolásában világelsők vagyunk, és figyelembe vettük a személyi jogokat és a gyermekek védelmének kérdéseit is. Szeretnénk, ha Nagy-Britannia rendelkezne a legbiztonságosabb online térrel, és ezek az új törvények ehhez fognak hozzájárulni.”

 

A BBFC (British Board for Film Classification), a filmek osztályozásáért felelős állami szerv azt állítja, Nagy-Britannia világelső az internet biztonságossá tételében. „A törvény életbe lépésekor a felhasználók ellenőrizhetik, hogy egy szolgáltató megfelelt-e a BBCF által ellenőrzött feltételeknek, és, hogy megkapták-e a zöld, AV-jóváhagyást” – állítja David Austin, a BBFC vezetője.

 

A döntés a múlt héten benyújtott, online károkról szóló törvénymódosítási javaslatra válasz, amely a cégeket arra kötelezne, hogy több figyelmet fordítsanak ügyfeleik online jelenlétének védelmére.

 

Carolyn Buttling, az Internet Matters, online biztonsággal foglalkozó cég vezérigazgatója örömmel fogadta az intézkedéseket. „Örvendetes a hír, hogy a kormány problematizálja az online pornográfiát –

 

mivel a bizonyos tartalmaknak tett fiatalkori kitettség súlyos sérüléseket okozhat, különösen, ha nem beszélnek róla.”

 

Bár vannak, akik a felhasználók adatainak védelmére is felhívják a figyelmet, a kormány állítása szerint az új törvénykezések megfelelnek a GDPR-megkötéseknek.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt ígérik: minden Brüsszelbe kijutott ellenzéki párt rendszeresen fog egyeztetni a hazánkat érintő kérdésekről.

Nem generációs, inkább poltikai alapon osztja meg az új kis hableány Amerikát.

A Biebers énekeseM az X-Faktor zsűritagja és mellesleg színészként is dolgozó Puskás Peti valószínűleg messze a legnagyobb klímaharcos az összes klímacelebünk közül.

Ha a fideszesek ellene szavaznak, máris elbukott volna von der Leyen jelölése. A német politikus végül hozta a kötelezőt.

Cseh sejtetőleg támogat,
Dobrev az elnökségre bízza, Szájer kiáll mellette, Ujhelyi pedig elvi okokból Ursula von der Leyen ellen szavaz.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás