+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 15. hétfő, 20:45
A brit törvényhozás azzal védené a gyerekeket a pornótól, hogy rákényszerítenék a weboldalakat, győződjenek meg arról, nagykorúak felhasználóik. Ezt fél éve nem sikerül összehozniuk, ezúttal banális hiba miatt.

Már fél éve csúszik a pornóoldalakhoz való hozzáférést szigorító törvény bevezetése a briteknél – írja a BBC. Ez arra kényszerítené a felnőtteknek szóló tartalmat kínáló weboldalakat, hogy ellenőrizzék, felhasználóik valóban elmúltak-e 18 évesek. A javaslat szerint amelyik oldal ennek nem tenne eleget, azt az internetszolgáltatónak blokkolnia kellene.

 

A hónapok óta késő szigorításnak hétfőn kellett volna hatályba lépnie.

 

A csúszás oka ezúttal az, hogy a brit törvényhozóknak nem sikerült a megfelelő módon értesíteni az illetékes európai hatóságokat a szabályozás részleteiről.

 

„Hibák történnek, és borzasztóan sajnálom, hogy pont egy ennyire fontos területen fordult ez elő” – nyilatkozta Margot James, a digitális és kreatív iparágakért felelős miniszter a BBC-nek.

 

Mint az Azonnali beszámolt róla, nemrég Magyarországon éppen, hogy kicsit lazítottak a pornográf, illetve erőszakos tartalmak szabályozásán. Ugyanis eddig a legszigorúbb kategóriába sorolt tartalamkat a hagyományos tévés műsorfolyamban tilos volt közzétenni, ám egy pár héttel ezelőtti módosításnak köszönhetően most már ha szigorú feltételek mellett is, de lehetőség lesz erre.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni rá.

Bár az új stadionok kihasználtsága sokszor tragikus, nagyon úgy tűnik, tényleg nem tettek rosszat az érdeklődésnek.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a főpolgármester. Ott voltunk.

A salgótarjáni Turcsány László lemondott, majd ezt visszavonta, de közölte: frakcióvezető semmiképp sem marad.

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

75 százalékkal csökkentené ennek mértékét az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, és ami marad, annak a nagy része is a demokráciára és a jogállamiságra menne.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás