+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 15. hétfő, 20:45
A brit törvényhozás azzal védené a gyerekeket a pornótól, hogy rákényszerítenék a weboldalakat, győződjenek meg arról, nagykorúak felhasználóik. Ezt fél éve nem sikerül összehozniuk, ezúttal banális hiba miatt.

Már fél éve csúszik a pornóoldalakhoz való hozzáférést szigorító törvény bevezetése a briteknél – írja a BBC. Ez arra kényszerítené a felnőtteknek szóló tartalmat kínáló weboldalakat, hogy ellenőrizzék, felhasználóik valóban elmúltak-e 18 évesek. A javaslat szerint amelyik oldal ennek nem tenne eleget, azt az internetszolgáltatónak blokkolnia kellene.

 

A hónapok óta késő szigorításnak hétfőn kellett volna hatályba lépnie.

 

A csúszás oka ezúttal az, hogy a brit törvényhozóknak nem sikerült a megfelelő módon értesíteni az illetékes európai hatóságokat a szabályozás részleteiről.

 

„Hibák történnek, és borzasztóan sajnálom, hogy pont egy ennyire fontos területen fordult ez elő” – nyilatkozta Margot James, a digitális és kreatív iparágakért felelős miniszter a BBC-nek.

 

Mint az Azonnali beszámolt róla, nemrég Magyarországon éppen, hogy kicsit lazítottak a pornográf, illetve erőszakos tartalmak szabályozásán. Ugyanis eddig a legszigorúbb kategóriába sorolt tartalamkat a hagyományos tévés műsorfolyamban tilos volt közzétenni, ám egy pár héttel ezelőtti módosításnak köszönhetően most már ha szigorú feltételek mellett is, de lehetőség lesz erre.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem a hagyományos könyvesbolti terjesztésbe kerülnek azok a romantikus könyvek, amelyek a KSH toplistáját vezetik.

Nem politikai okokból takarították le, és tagadták, hogy hivatalos graffiti-eltávolító szakemberek lennének.

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás