+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 7. vasárnap, 20:31
Az egyetlen közös lista, írták a plakátjukra. Elfelejtették, hogy létezik egy bizonyos Fidesz-KDNP nevű pártszövetség is.

Április hatodikán kezdetét vette a kampány az európai parlamenti választásokra, a pártok felvehették az aláírásgyűjtő íveket, nekikezdhettek az induláshoz szükséges húszezer aláírás összegyűjtésének, na és persze saját maguk reklámozásának. Ennek az MSZP-Párbeszéd pártszövetség is nekiállt, ám kis hiba csúszott a számításaikba:

 

bár „az egyetlen közös listaként” hirdetik magukat, valójában nem ők az egyedüliek, hiszen a Fidesz és a KDNP is közös listán indul.

 

ÍME, EGY MÁSIK KÖZÖS LISTÁT ÁLLÍTÓ PÁRTSZÖVETSÉG SZÓRÓANYAGA

 

A Párbeszéd kongresszusa egyébként éppen vasárnap bólintott rá az MSZP-vel közös EP-listára, így az alábbi módon fog kinézni az első négy hely:

 

1. Dr. Tóth Bertalan (MSZP)

2. Dr. Ujhelyi István (MSZP)

3. Dr. Szanyi Tibor (MSZP)

4. Jávor Benedek (Párbeszéd)

 

Tóth Bertalan MSZP-elnök indulása ugyanakkor csak szimbolikus, ő nem kíván Brüsszelbe menni. Nagy kérdés, hogy a párbeszédes Jávor Benedeknek sikerül-e a bejutás az EP-be. Hogy mihez kezdene a politikus, ha nem jönne össze neki EP-képviselői karrierjének folytatása, azzal kapcsolatban azt mondta az Azonnalinak egy háttérbeszélgetésen: erről inkább a választást követően kérdezzük.

 

Egyébként összesen huszonöt párt vetette nyilvántartásba magát az EP-választásra, igaz, ez nem jelenti azt, hogy ennyien el is akarnak vagy tudnak indulni a megmérettetésen.

 

Például a Magyar Liberális Párt – éppen azért, mert nem valósult meg a nagy ellenzéki közös lista, és mert nincsen pénzünk – bár nyilvántartásba  vetette magát, nem indul az EP-választáson, ezt Szabadai Viktor politikusuk jelentette be az Azonnalinak.

 

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali, Kiss Brigi / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem politikai okokból takarították le, és tagadták, hogy hivatalos graffiti-eltávolító szakemberek lennének.

Nem a hagyományos könyvesbolti terjesztésbe kerülnek azok a romantikus könyvek, amelyek a KSH toplistáját vezetik.

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás