+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 7. vasárnap, 20:31
Az egyetlen közös lista, írták a plakátjukra. Elfelejtették, hogy létezik egy bizonyos Fidesz-KDNP nevű pártszövetség is.

Április hatodikán kezdetét vette a kampány az európai parlamenti választásokra, a pártok felvehették az aláírásgyűjtő íveket, nekikezdhettek az induláshoz szükséges húszezer aláírás összegyűjtésének, na és persze saját maguk reklámozásának. Ennek az MSZP-Párbeszéd pártszövetség is nekiállt, ám kis hiba csúszott a számításaikba:

 

bár „az egyetlen közös listaként” hirdetik magukat, valójában nem ők az egyedüliek, hiszen a Fidesz és a KDNP is közös listán indul.

 

ÍME, EGY MÁSIK KÖZÖS LISTÁT ÁLLÍTÓ PÁRTSZÖVETSÉG SZÓRÓANYAGA

 

A Párbeszéd kongresszusa egyébként éppen vasárnap bólintott rá az MSZP-vel közös EP-listára, így az alábbi módon fog kinézni az első négy hely:

 

1. Dr. Tóth Bertalan (MSZP)

2. Dr. Ujhelyi István (MSZP)

3. Dr. Szanyi Tibor (MSZP)

4. Jávor Benedek (Párbeszéd)

 

Tóth Bertalan MSZP-elnök indulása ugyanakkor csak szimbolikus, ő nem kíván Brüsszelbe menni. Nagy kérdés, hogy a párbeszédes Jávor Benedeknek sikerül-e a bejutás az EP-be. Hogy mihez kezdene a politikus, ha nem jönne össze neki EP-képviselői karrierjének folytatása, azzal kapcsolatban azt mondta az Azonnalinak egy háttérbeszélgetésen: erről inkább a választást követően kérdezzük.

 

Egyébként összesen huszonöt párt vetette nyilvántartásba magát az EP-választásra, igaz, ez nem jelenti azt, hogy ennyien el is akarnak vagy tudnak indulni a megmérettetésen.

 

Például a Magyar Liberális Párt – éppen azért, mert nem valósult meg a nagy ellenzéki közös lista, és mert nincsen pénzünk – bár nyilvántartásba  vetette magát, nem indul az EP-választáson, ezt Szabadai Viktor politikusuk jelentette be az Azonnalinak.

 

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali, Kiss Brigi / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb óriási tüntetésen követelték Prágában az összeférhetetlenséggel vádolt miniszterelnök lemondását.

Az Azonnali megkérdezte a leköszönő elnök Nagy Károlytól, mit szól az eredményhez, és nem csalódott-e miatta.

Minden rettegés ellenére elképesztően jó stadion lett Magyarország új nemzeti stadionja, úgyhogy most már tényleg itt lenne az ideje focizni is. Riport a Puskás-avatóról!

De vajon médiahekk az egész, vagy tényleg visszatér a Savoyai-ház Olaszországba?

Mindezt azután, hogy kedden sikerült megbuktatni az előző, EU-barát kormányt.

Most hétvégén ünnepli a protestmozgalom az egyéves születésnapját. A mostani hétvégére nagy tüntetésekkel készülnek, a társadalom többsége is mellettük áll.

Lesz-e egyáltalán idő egy győri előválasztásra, és van-e ehhez elég jelölt? A DK-n kívüli ellenzék civilekben gondolkozik.

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás