Elvette és eladta a kutyáját eBayen az önkormányzat, mert nem fizetett adót

Szerző: Bakodi Péter
2019.02.28. 18:12

Ez így is elég durván hangzik, de van még csavar a történetben.

Elvette és eladta a kutyáját eBayen az önkormányzat, mert nem fizetett adót

Elég kacifántos ügybe keveredett az észak-rajna-vesztfáliai Ahlen önkormányzata a napokban. Helyi sajtóbeszámolók szerint a kisváros hivatalnokai nemrég

elkobozták az egyik adóhátralékos lakos Edda nevű mopszát.

A végrehajtók azért döntöttek a kutya mellett, mert a helyszíni intézkedés során ezt találták a legértékesebb tárgynak az eljárás alá vont nő otthonában. Kezdetben felmerült, hogy inkább egy kerekesszéket vinnének magukkal, de mint kiderült azt az adókerülő polgár mozgássérült férje használja, és hivatalosan egy biztosítótársaság tulajdona. Arról nem tudni, hogy mennyivel is pontosan tartozik az asszony Ahlen városának.

Az önkormányzat szóvivője csak annyit közölt, hogy a háziállatok lefoglalása nem tartozik a megszokott ügymenethez.

Az eddig is bizarr történet még furább csavart vett, miután az önkormányzat eBayen adott túl a kutyán 750 euróért (240 ezer forint). A mellékelt leírás alapján egészséges mopszot egy rendőrnyomozó vásárolta meg. A nő kicsit gyanakodott az alacsony ár miatt, de a városházán megnyugtatták. Németországban átlagosan 1000 euró (315 ezer forint) körüli összeget kérnek egy fajtatiszta mopszért.

Azóta kiderült, hogy Edda kutya korántsem volt egészséges.

Eddig négyszer kellett megműttetni az állatot, ami összesen 1800 eurójába (570 ezer forint) fájt a nyomozónak. Éppen ezért az új tulajdonos most azt tervezi, hogy beperli az önkormányzatot a költségek megtérítése érdekében.

FOTÓ: Wikimedia

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek