Nácizza Parragh Lászlót Gyurcsány pártja az azonnalis interjúja miatt

Szerző: Bukovics Martin
2019.02.12. 15:32

A DK kiakadt azon, hogy az iparkamara elnöke keresztény gyökerű, fehér bőrű emberek Magyarországra hozásáról beszélt.

Nácizza Parragh Lászlót Gyurcsány pártja az azonnalis interjúja miatt

Közleményben reagált a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció párt az Azonnali Parragh Lászlóval készített interjújára,

azt kérve, hogy „az Iparkamara fideszes elnöke kérjen bocsánatot a náci kijelentéséért”.

A Magyarországra érkező kárpátaljai magyar, illetve ukrán munkavállalók kapcsán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt nyilatkozta ugyanis, hogy a magyar munkaerőpiac szempontjából teljesen mindegy, hogy az idejövő ember kárpátaljai vagy ukrán. „Keresztény gyökerű és fehér bőrű munkaerőpótlást keresünk. Lehet, ez egyszerűsítés, sokat is szidtak emiatt a mondat miatt.”

Lapunk erre visszakérdezett: jobban dolgoznak-e a keresztény fehér bőrű emberek? Parrag erre úgy válaszolt, hogy „más a kultúránk. Amikor a tizenhat éves kislányom megkérdezi, hogy hol látom a különbséget mondjuk egy nigériai, nem keresztény fiúban, azt mondom: az, hogy ő nem enged előre az ajtóban.”

Gyurcsányék ezen akadtak ki. „A Demokratikus Koalíció elítéli Parragh súlyosan kirekesztő szavait. A DK szerint ilyen nyíltan náci nézetekkel és értékrenddel bíró ember nem vállalhat közéleti szerepet. Az európai magyarok elutasítják a rasszista, idegengyűlölő, kirekesztő nézeteket” – kommentálta Parragh szavait Rónai Sándor, a DK szóvivője.

Holott Parragh nem nekünk használta először ezeket a szavakat. 2018 júniusában a hvg.hu számolt be arról, hogy az Iparkamara elnöke arról beszélt, „tudomásul kell venni, hogy a fehér bőrű, keresztény gyökerű munkavállalók elfogytak, ez nem egy reális tartalék, ahonnan embert lehetne hozni a gazdaságba". Vagyis Parragh az azóta eltelt fél évben sokkal inkább a kormányéhoz igazította álláspontját a munkaerőimport ügyében.

Az interjú egyébként nem csak a DK-t és a hazai médiát, hanem a román sajtót is elérte. Mind az egyik legnagyobb tévécsatorna, a Realitatea, mind a szintén nagy Digi24 tévé, mind a Profit.ro üzleti portál azt a részt emelte ki belőle, amelyben Parragh szégyenletesnek nevezte, hogy lassacskán Románia lesz Magyarország legnagyobb térségbeli versenytársa.

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek