+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2018. november 28. szerda, 08:54
Lehessen dolgozni külföldön, de ne olyan sokat, hogy ott is maradjon az ember! Eugen Teodorovici már elő is állt a tervvel a többi pénzügyminiszternek.

A román pénzügyminiszternek rendhagyó ötlete támadt arra nézve, hogy megállítsa az országból való tömeges elvándorlást: azt szeretné, ha a külföldi országokban való munkavállalási lehetőséget korlátoznák öt évre.

 

A hírről az Adevărul nevű lap számol be. Eugen Teodorovici, aki parlamenti felszólalásban beszélt a javaslatról azt is elmondta, hogy az EU-s kollégáinak már felvetette az ötletet.

 

A pénzügyminiszter úgy véli, hogy fel kell ismerni a hibákat, amiket elkövettünk, és be kell látni, hogy

 

a munkaerő szabad áramlása kizárólag a nyugati országoknak előnyös, Európa többi részét pedig nehéz helyzetben hagyja.

 

„A munkavállalási engedély legyen azonos minden tagállamban. De az első munkavállalási engedély után ne legyen lehetőség annak megújítására, azért, hogy a dolgozó kénytelen legyen Európa más országában is munkát vállalni” - mondta Teodorovic, aki szerint legfennebb 5 éves munkavállalási engedélyt kellene kibocsátani egy országban.

 

Az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt rögtön ugrott is erre, hogy Teodorovici mondjon le, illetve Viorica Dăncilă miniszterelnököt is kérték, hogy mondassa le, ugyanis

 

szerintük az Európai Unió egyik legfontosabb elvét sértik a pénzügyminiszter szavai, a munkaerő szabad áramlását.

 

Azt nem tudni, mit mondhatott erre a javaslatra Teodorovici-nak a többi EU-s pénzügyminiszter, az azonban tény, hogy Romániában nagyon nagy gondot kezd jelenteni az elvándorlás és az ezzel együtt járó egyre nagyobb munkaerőhiány. Legutóbbi becslések szerint az elmúlt tíz évben a lakosság tizenhét százaléka (!) hagyta el az országot.

 

FOTÓ: Wikimédia Commons

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Simicska Lajos Mészáros Lőrinccé vénült tíz év alatt, Jennifer Aniston meg Iggy Poppá. A román elnök száját meg pont elhagyta egy köszönés.

A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

Két nagy nemzetközi sporteseményt is rendeznek az országban hamarosan, így a nagy boltok inkább korlátozták magukat a külföldi látogatók nyugalma érdekében.

A kemény hatósági fellépés ellenére sem csitul a drogháború Közép-Amerikában.

Az USA hivatalosan is kezdeményezni fogja a kínai óriáscég december elején letartóztatott magas rangú vezetőjének kiadatását.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás