+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. november 16. péntek, 11:43
Jönnek a fapadosok téli akciói, úgyhogy mindenki vegyen jó vastag kabátot! Pár óra kínszenvedés után már meg is léptünk az országból egy kicsit.

Mivel utazni a legjobb dolog a világon, ezért szinte közszolgálatnak számít a Wizz Air ma indult akciója: ha november 22-ig foglal legalább tizenegy fő repjegyeket a téli menetrendben szereplő bármelyik járatra, akkor tíz százalékkal olcsóbbak lesznek a jegyek. Sőt, az utasok neve a járat indulása előtt 72 órával ingyenesen módosítható, a viteldíjat pedig két részletben is ki lehet fizetni, több mint harminc nappal az indulás előtti foglalás esetén, tehát a vaciláló ismerősöket is rá lehet venni. A kedvezmény maximum ötvenöt főig használható ki. 

 

Az úticélok elég jók, hiszen Berlintől kezdve Agadirig át egészen Reykjavikig mindenféle szuperizgalmas várost elérhetünk közvetlenül Budapestről.

 

A magyar fapados légitársaságnak szüksége is volt valami pozitív hírre, ugyanis a tizenegy vagy nagyobb létszámú társaságoknak is számolniuk kell egy csomó szívással, ha beneveznek az útra: november elseje óta már kötelező feladni a csomagjainkat, ha nem veszünk plusz pénzért elsőbbségi beszállást, tehát valamilyen jogcímen így is-úgy is legombolnak rólunk minimum bő tíz eurót irányonként.

 

A Wizz Air pultjainál sokszor konkrétan rákényszerítik az embert, hogy elsőbbségit vegyen már a csomagfeladáshoz is,

 

ha nem akar lemaradni a gépéről, továbbra is csak pénzért ülhetünk az útitársaink mellé, a jegyeket pedig továbbra is úgy adják el, hogy abban benne van egy esetleges rendőri segítséggel történő leszállítás lehetősége. 

 

A másik Budapesten erősebben jelenlévő fapados, a Ryanair is téli akciózik, bár itt nem átfogó leárazásokról van szó: a téli időszakban a szokásosnál jóval olcsóbban nézhetjük meg példáuk Eilatot, Milánót vagy Velencét is, kis mázlival akár tízezer forint alatt kijön az oda-vissza jegy. Azt itt sem érdemes elfelejteni, hogy ha nem egy minimális méretű hátizsákban akarunk elférni, akkor vásárolni kell feladtott csomagot, úgyhogy a jegyárakra nyugodtan pakoljon rá fejben mindenki párezer forintot. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Áll a bál az angliai Newton Aycliffe-ben, miután az egyik városvezető kijelentette, hogy a Mikulás márpedig csak férfi lehet. Szerinted milyen nemű legyen a Mikulás?

Mára azon kevés magyar nyelvű printlap egyike, ami nem áll a magyar kormány irányítása alatt, ráadásul számos magyarországi szerzője is van. Szombaton hetven éves a pozsonyi Új Szó!

Debrecent és Győrt ütötte ki a döntőben Veszprém, ami a balatoni régióval közösen pályázott a címre. A brexit miatt Veszprém lesz az egyedüli kulturális főváros 2023-ban.

Télen Csehországban is dermesztőek tudnak lenni az éjszakák: a civil kezdeményezés megalkotói ezen enyhítenének a hajléktalanok számára.

Meddig tűrik el a Fideszt az Európai Néppártban? Mi a közös a lengyel kormánypártban és a Fideszben? Az Azonnali megmutatja a válaszokat ezekre, lengyel nézőpontból.

A hét kérdése

Parlamenti blokád, tüntetések, füstbomba, cetliszórás, himnusz, sorosozás: a pártok a rabszolgatörvény kapcsán kihozták egymásból a maximumot. Mire elég ez?

Azért ide elnéznénk

Ürüljön ki az IKEA, süllyedjen el a WestEnd! December 15.

Sorrentino két korábbi klasszikusa mellett premier előtt megnézheted a Berlusconi-filmet is. Dec.14-16.

December 17-én a főszerepben: Ady karácsonyi versei és Kosztolányi eddig nem
ismert szövegei.

Kömlődi Ferenc és Tamás Veronika vezet be a látszat-ellentétek világába december 19-én a Múzeum körúton!

A híres osztrák zeneszerző Holdbéli világ című vígoperáját hallhatják a nézők december 20-án a Festetics Palotában.

Ezt is szerettétek

A szélsőjobboldali befolyás azonban töretlen a párton belül.

A zöldpolitikus Karácsony Gergely miért épp az olcsóbb autózásért tüntetők mellett állt ki a sárga mellénnyel?

Nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Twitter megosztás Google+ megosztás