+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. november 16. péntek, 11:43
Jönnek a fapadosok téli akciói, úgyhogy mindenki vegyen jó vastag kabátot! Pár óra kínszenvedés után már meg is léptünk az országból egy kicsit.

Mivel utazni a legjobb dolog a világon, ezért szinte közszolgálatnak számít a Wizz Air ma indult akciója: ha november 22-ig foglal legalább tizenegy fő repjegyeket a téli menetrendben szereplő bármelyik járatra, akkor tíz százalékkal olcsóbbak lesznek a jegyek. Sőt, az utasok neve a járat indulása előtt 72 órával ingyenesen módosítható, a viteldíjat pedig két részletben is ki lehet fizetni, több mint harminc nappal az indulás előtti foglalás esetén, tehát a vaciláló ismerősöket is rá lehet venni. A kedvezmény maximum ötvenöt főig használható ki. 

 

Az úticélok elég jók, hiszen Berlintől kezdve Agadirig át egészen Reykjavikig mindenféle szuperizgalmas várost elérhetünk közvetlenül Budapestről.

 

A magyar fapados légitársaságnak szüksége is volt valami pozitív hírre, ugyanis a tizenegy vagy nagyobb létszámú társaságoknak is számolniuk kell egy csomó szívással, ha beneveznek az útra: november elseje óta már kötelező feladni a csomagjainkat, ha nem veszünk plusz pénzért elsőbbségi beszállást, tehát valamilyen jogcímen így is-úgy is legombolnak rólunk minimum bő tíz eurót irányonként.

 

A Wizz Air pultjainál sokszor konkrétan rákényszerítik az embert, hogy elsőbbségit vegyen már a csomagfeladáshoz is,

 

ha nem akar lemaradni a gépéről, továbbra is csak pénzért ülhetünk az útitársaink mellé, a jegyeket pedig továbbra is úgy adják el, hogy abban benne van egy esetleges rendőri segítséggel történő leszállítás lehetősége. 

 

A másik Budapesten erősebben jelenlévő fapados, a Ryanair is téli akciózik, bár itt nem átfogó leárazásokról van szó: a téli időszakban a szokásosnál jóval olcsóbban nézhetjük meg példáuk Eilatot, Milánót vagy Velencét is, kis mázlival akár tízezer forint alatt kijön az oda-vissza jegy. Azt itt sem érdemes elfelejteni, hogy ha nem egy minimális méretű hátizsákban akarunk elférni, akkor vásárolni kell feladtott csomagot, úgyhogy a jegyárakra nyugodtan pakoljon rá fejben mindenki párezer forintot. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kína első nagy sci-fi filmje hamar az ország egyik legnézettebb filmje lett: hamarosan itthon is láthatjuk.

A kormány változik, csak az elnök személye biztos pont: Nurszultan Nazarbajev már 1991 óta Kazahsztán elnöke, ezalatt kilenc kabinetet „fogyasztott el”.

A magát fehér nacionalistaként meghatározó férfi „a világon szinte mindenkit” lemészárolt volna, példaképe pedig a norvég tömeggyilkos Anders Breivik.

Szavaztak az államok uniós nagykövetei, és Kövesi helyett egy franciára a bíznák az uniós korrupció üldözését. Még semmi nem dőlt el végleg.

A kormánymédia egész héten helyesen írni nem tudó ellenzéki politikuson pörgött. De elírásaik nem csak nekik vannak.

A hét kérdése

Minden mentességet és segítséget megkap Budapesten az egykori KGST-bank, a Nemzetközi Beruházási Bank. Mit adjanak cserébe ezért?

Azért ide elnéznénk

Ki dönti el, hogy mi a tudás? Erről is szó lesz február 22-én.

Milyen a furmint, ha balaton-felvidéki? Kóstold végig őket a február 22-23-i hétvégén!

Készült egy film az 1989-2018 közötti Magyarországról. Bemutató február 27-én!

Kóstold végig a legjobb badacsonyi borokat Budapesten, március 9-én, szombaton!

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Lassan egy éve, hogy a független Márki-Zay Péter vezeti polgármesterként a várost, Lázár János hátországát. Körülnéztünk ott. Videó!

Arra kértük az MTA mellett tüntető tudósokat, hogy foglalják össze: ugyan mire jó az embereknek a bölcselkedés?

Miért kormányoz együtt az EU-párti Öt Csillag Mozgalom Olaszországban az unió gyengítésén munkálkodó Matteo Salvinivel? Interjú az EP-ből!

Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Twitter megosztás Google+ megosztás