Ha sok barátod van, olcsón repülhettek télen

Szerző: Fekő Ádám
2018.11.16. 11:43

Jönnek a fapadosok téli akciói, úgyhogy mindenki vegyen jó vastag kabátot! Pár óra kínszenvedés után már meg is léptünk az országból egy kicsit.

Ha sok barátod van, olcsón repülhettek télen

Mivel utazni a legjobb dolog a világon, ezért szinte közszolgálatnak számít a Wizz Air ma indult akciója: ha november 22-ig foglal legalább tizenegy fő repjegyeket a téli menetrendben szereplő bármelyik járatra, akkor tíz százalékkal olcsóbbak lesznek a jegyek. Sőt, az utasok neve a járat indulása előtt 72 órával ingyenesen módosítható, a viteldíjat pedig két részletben is ki lehet fizetni, több mint harminc nappal az indulás előtti foglalás esetén, tehát a vaciláló ismerősöket is rá lehet venni. A kedvezmény maximum ötvenöt főig használható ki. 

Az úticélok elég jók, hiszen Berlintől kezdve Agadirig át egészen Reykjavikig mindenféle szuperizgalmas várost elérhetünk közvetlenül Budapestről.

A magyar fapados légitársaságnak szüksége is volt valami pozitív hírre, ugyanis a tizenegy vagy nagyobb létszámú társaságoknak is számolniuk kell egy csomó szívással, ha beneveznek az útra: november elseje óta már kötelező feladni a csomagjainkat, ha nem veszünk plusz pénzért elsőbbségi beszállást, tehát valamilyen jogcímen így is-úgy is legombolnak rólunk minimum bő tíz eurót irányonként.

A Wizz Air pultjainál sokszor konkrétan rákényszerítik az embert, hogy elsőbbségit vegyen már a csomagfeladáshoz is,

ha nem akar lemaradni a gépéről, továbbra is csak pénzért ülhetünk az útitársaink mellé, a jegyeket pedig továbbra is úgy adják el, hogy abban benne van egy esetleges rendőri segítséggel történő leszállítás lehetősége. 

A másik Budapesten erősebben jelenlévő fapados, a Ryanair is téli akciózik, bár itt nem átfogó leárazásokról van szó: a téli időszakban a szokásosnál jóval olcsóbban nézhetjük meg példáuk Eilatot, Milánót vagy Velencét is, kis mázlival akár tízezer forint alatt kijön az oda-vissza jegy. Azt itt sem érdemes elfelejteni, hogy ha nem egy minimális méretű hátizsákban akarunk elférni, akkor vásárolni kell feladtott csomagot, úgyhogy a jegyárakra nyugodtan pakoljon rá fejben mindenki párezer forintot. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek