Mégis bünteti a magyar klubcsapatokat az MLSZ, csak nem jelenti be

Szerző: Fekő Ádám
2018.11.08. 13:42

Mégsem függesztette fel teljesen értelmetlen szokását a fociszövetség, egyszerűen már nem tartják fontosan azt sem, hogy tájékoztassanak róla.

Mégis bünteti a magyar klubcsapatokat az MLSZ, csak nem jelenti be

Bevallom, tévedtem: úgy tűnik, a Magyar Labdarúgó szövetség mégsem állt le azzal a szokásával, hogy hetente bünteti a klubokat, egyszerűen csak nem veri nagydobra. Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmet a hibámra: az MLSZ dokumentumtárában elérhetők a Fegyelmi Bizottság döntései, amik tartalmazzák a szokásos pénzbüntetéseket is.

Ezek szerint a Fradi-Újpest például 500 ezer forintba került az FTC-nek, de a tavaly is lelkes büntetésgyűjtő Újpest és a Diósgyőr is fizettek 200 ezret.

A csavar annyi, hogy az eddig is nehezen követhető indoklásokat kicsit kacifántosabb lett előszedni: a határozatokban csak paragrafusok vannak, tehát ahhoz, hogy megtudjuk, pontosan mi volt a baja a héten az MLSZ-nek, össze kell ollózni a szintén nyilvános szabályzattal. Sokkal érthetőbb ezután sem lesz, hiszen ezek jellemzően gumiszabályok. 

A legjobb példa „az ellenfél szurkolóinak vagy csapatának veszélyeztetése, fenyegetése, akadályozása vagy bántalmazása, a mérkőzésre érkezésekor, a mérkőzés során vagy mérkőzésről távozásakor a stadionban, a stadion területén vagy annak közvetlen környezetében” rész, amit kis túlzással bármikor ki lehetne szabni. 

Az MLSZ-nek ezúttal is feltettem azt a kérdést, hogy ennek mi az oka, de ahogy azt se volt hajlandó megválaszolni az állami pénzekkel lelkesen bánó szervezet, hogy egyáltalán büntetnek-e még, úgy azt sem akarták megmagyarázni, miért kezdtek el csak fű alatt büntetni. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek