A szabadságharc-vonaton nincsen fék

Bakó Bea

Szerző:
Bakó Bea

2018.10.03. 08:30

A Sargentini-jelentésre válaszul megfogalmazott határozati javaslatban az érdemi reakciók helyett csak migránsozásra, sorosozásra és csalózásra futja.

Ez a cikk az Azonnali ma reggeli hírlevelében jött le, sok mással együtt! Iratkozz fel te is a Reggeli feketére, hogy ne maradj le minderről!

Fontos napra ébredtünk: ma tárgyalja a magyar nép demokratikus áldásával tevékenykedő, annak elhivatottan felelősséggel tartozó Országgyűlés a Sargentini-jelentésre válaszul megfogalmazott határozati javaslatot, ami a címe szerint ,,a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról” szól.

A szövegnek az eddig megszokott kormányzati fantasy-stíluson túl két különlegessége is van. Az egyik, hogy Kocsis Máté pszichodiagnosztikai szakértő, valamint Gulyás Gergely, a könnyelmű ígéretek bajnoka voltak olyan kegyesek, hogy a Fidesz-KDNP ifjú titánjainak is leejtettek néhányat a dicsőség csillogó morzsáiból.

Így az ifjúfideszes Böröcz László és az ifjúkereszténydemokrata Nacsa Lőrinc nevei is ott díszeleghetnek a Magyarország megvédése szempontjából kulcsfontosságú papiroson.

Vagyis, izé... A helyzet, hogy az ifjakat teljesen indokolatlan pillanatban kapta el a lelkesedés,

a parlamenttel elfogadtatni szánt szöveg másik különlegessége ugyanis pont az, hogy az égvilágon semmi jelentősége nincs.

Nem csak azért, mert ahelyett, hogy érdemben reagálna a Sargentini-jelentésre annak a hülyeségeivel és jogos kritikáival együtt; csak migránsozásra, sorosozásra és csalózásra futja benne.

Hanem leginkább azért, mert egyébként olyasmire szólítja fel a kormányt, amit – ha hihetünk Gulyás Gergelynek, bár ez tapasztalataink szerint eléggé kétesélyes dolog – a kormány magától is megcsinál: jogi úton fog fellépni amiatt, hogy a tartózkodásokat nem számították be a Magyarország ellen hetes cikkes eljárást elindító európai parlamenti szavazáson.

Jelentősége ide vagy oda, mégis csak úgy korrekt, ha a ma tárgyalt országgyűlési határozatból is idézek pár kedvenc mondatot, ha már ugyanezt megtettem a Sargentini-jelentéssel is a múltkor. Az országgyűlési határozat jóval rövidebb ugyan, de három gyöngyszem azért akadt ebben is:

      

+ ,,Hisszük, hogy az Európai Unió minden tagállamát megilleti a szabad politikai gondolkodás joga, amiért semmilyen hátrány nem érheti őket.”

+ ,,A magyar Országgyűlés egész Európára nézve veszélyesnek tartja, ha egyes üzleti csoportok és egy spekuláns üzletember érdekei akadálytalanul érvényesülnek az Európai Unióban, és felülírhatják az alapszerződésben lefektetett szabályokat.”

+ ,,Elvárjuk az Európai Unió vezetőitől, hogy saját politikai meggyőződésüket ne akarják rákényszeríteni a tagállamokra, és ne használják fel az uniós intézményrendszert jogellenesen saját akaratuk kierőszakolására.”

Na most, ha csak a legutóbbi történéseket idézzük fel ebben az országban a Századvégtől kezdve az Indexen át a magánrepülőzésig, aztán az Európai Unió, tagállamok és alapszerződés szavakat behelyettesítjük mondjuk a kormány, polgárok és alkotmány kifejezésekkel (milyen jó, hogy a spekuláns üzletember nincs nevesítve, mi?), akkor máris jót röhöghetünk.

Vagy sírhat is, aki akar.

Tetszett a cikk? Mindez az Azonnali ma reggeli hírlevelében jött le, sok mással együtt! Iratkozz fel te is a Reggeli feketére, hogy ne maradj le minderről!

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek