+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. szeptember 30. vasárnap, 20:48
A balos ellenzéki pártok által támogatott Németh Angéla nyerte az időközi polgármester-választást, hiába csinált a Fidesz panelügyi miniszteri megbízottat a jelöltjéből.

Valamivel több mint 34 százalékos részvétel mellett Németh Angéla, a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Magyar Szolidaritás Mozgalom jelöltje nyerte a XV. kerületi polgármester-választást. A civil színekben induló, de az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Liberálisok által is támogatott ellenzéki polgármesterjelölt több száz szavazattal szerzett többet a Rákospalotát, Újpalotát és Pestújhelyet magába foglaló kerületben, mint a Fidesz jelöltje, László Tamás.

 

Pedig a Fidesz mindent bevetett, hogy meghódítsa a kerületet: a kampányhajrában „panelépületek megújításáért felelős miniszteri megbízottá” is kinevezték a kormánypárti jelöltet, de úgy tűnik, László Tamáson ez sem segített; bár az eredmény elég szoros lett: hétszáz szavazattal nyert Németh a hivatalos végeredmény szerint.

 

A XV. kerületben azért tartottak időközi polgármester-választást, mert a korábbi polgármestert, a DK-s Hajdu Lászlót országgyűlési képviselőnek választották az áprilisi választáson. 

 

A rákospalotai időközi polgármesterválasztás eredménye százszázalékos feldolgozottságnál:

 

1. Németh Angéla (RÁTE-Szolidaritás): 11 287 

2. László Tamás (Fidesz-KDNP): 10 590 

3. Kerezsi László (Munkáspárt): 275

 

FOTÓ: Németh Angéla Facebook-oldala

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Közös nyilatkozatot írtak a határon túli vezetőkkel: közösen lépnek fel a magyarságért. A vajdasági és a kárpátaljai magyarok már szavazhatnak az idei EP-választáson.

Képviselőik a lelkiismeretük szerint szavaznak Kövesiről, mert szerintük ez nem politikai kérdés, mondta Kelemen Hunor az Azonnalinak.

Az elit tagjai Oroszországban is előszeretettel törnek babérokra sportvezetőként, gazdasági vagy épp politikai karrierjük mellett.

A tiroli tragédia ügyében hozott bírósági döntés veszélybe sodorhatja a túrázáson alapuló nyári turizmust az Alpokban.

Egy zimbabwei újságíró azért kicsit sajnálja, hogy nem lövik le vagy lesz öngyilkos a magyar származású milliárdos.

A hét kérdése

Minden mentességet és segítséget megkap Budapesten az egykori KGST-bank, a Nemzetközi Beruházási Bank. Mit adjanak cserébe ezért?

Azért ide elnéznénk

Ki dönti el, hogy mi a tudás? Erről is szó lesz február 22-én.

Milyen a furmint, ha balaton-felvidéki? Kóstold végig őket a február 22-23-i hétvégén!

Készült egy film az 1989-2018 közötti Magyarországról. Bemutató február 27-én!

Kóstold végig a legjobb badacsonyi borokat Budapesten, március 9-én, szombaton!

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Lassan egy éve, hogy a független Márki-Zay Péter vezeti polgármesterként a várost, Lázár János hátországát. Körülnéztünk ott. Videó!

Arra kértük az MTA mellett tüntető tudósokat, hogy foglalják össze: ugyan mire jó az embereknek a bölcselkedés?

Miért kormányoz együtt az EU-párti Öt Csillag Mozgalom Olaszországban az unió gyengítésén munkálkodó Matteo Salvinivel? Interjú az EP-ből!

Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Twitter megosztás Google+ megosztás