Székelyföldön már havazik!

2018.09.25. 13:59

Ennél korábban már nehezen jöhetett volna a havazás. A Gyilkos-tónál nagy pelyhekben esik, a Transzfogarason pedig már 10 centiméteres hóréteget kellett eltakarítani.

Székelyföldön már havazik!

Nem kellett sokat várni Romániában az első havazásra, e cikk megírásának pillanatában például nagy pelyhekben havazik a Gyilkos-tónál, a hegyekben pedig több helyen is hóréteg alakult ki, például a dél-erdélyi Fogarasi-havasokban négycentis hó van – írja az uh.ro.
 

A Transzfogarasi-úton meg nagyon szentségelhettek a melósok, hogy szeptemberben már havat kell takarítani, itt helyenként 10 centiméteres is volt a hóréteg.

Havazott ugyanakkor a Madarasi-Hargitán is, igaz, ott gyorsan elállt, és nem is maradt meg sokáig.


A Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság Facebook-oldalán olvasható bejegyzés szerint, miután megtisztítják a magashegyi utat, biztonságosan lehet majd közlekedni rajta, de azért azt ajánlják azoknak, akiknek arra vezet az útjuk, hogy téli gumiabroncsokkal induljanak el.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek