Kinek szurkol Kunhalmi Ágnes?

Szerző: Bukovics Martin
2018.06.30. 10:02

A szocialista politikus biztos abban, hogy pártja jobban szerepel majd 2019-ben, mint a magyar válogatott Andorra ellen.

Kinek szurkol Kunhalmi Ágnes?

Június közepétől kerek egy hónapon keresztül az oroszországi labdarúgó-világbajnokság tartja lázban az Azonnalit. Focis hírek nem lesznek, meccsről sem tudósítunk. Cserébe minden nap megszólítunk valakit a magyar politika alakítói közül, hogy meséljék el, kinek szurkolnak. Ma a Magyar Szocialista Párt választmányi elnöke, Kunhalmi Ágnes válaszol kérdéseinkre.

+ + +

Melyik csapatnak szurkol az idei foci vb-n?

Az európai csapatok közül Magyarország híján a németeknek drukkoltam, de most csúnyán kikaptak. Amúgy még Argentína, Messiék.

Miért pont nekik? Kinek a mezét hordaná szívesen?

Szeretem Németországot – talán ezért. De csak a magyarok mezét hordanám szívesen. Bár hallottam, hogy a nigériai mezt elkapkodták a boltokból, olyan jól néz ki.

Milyen módon szurkol? Ugrál, ordít, vagy inkább csendes típus?

Sokan tudják rólam, hogy képes vagyok lelkesedni. Kocsmákban, étterem teraszán – tele a város most ezekkel – vagy barátok lakásán gyűlünk páran össze, de a telefon is megteszi, ha épp úgy alakul, hogy még munka közben, a kocsiban ér minket az esti meccs. Sajnos ez utóbbi a jellemző most.

Milyen sört, és hány litert iszik a meccshez?

Szeretem a világos sört, és bejött a cider is. De mivel hizlal, így elég keveset iszom.

Az MSZP egyre gyengébben szerepel a választásokon. Nem kéne inkább feloszlatniuk, és focicsapatot alapítaniuk? Úgy lehet, előbb eljut a párt Brüsszelbe, mint a 2019-es EP-választás után.

Én minden meccsen drukkolok a válogatottunknak, de az biztos, hogy

az MSZP nem fog olyan gyenge eredményt elérni, mint az amatőr csapattal rendelkező Andorrától is vereséget szenvedő magyar válogatott.

Talán majd az új szövetségi kapitánnyal összeszedik magukat – én remélem. Szocialista európai parlamenti képviselők egyébként biztos ismét kijutnak majd Brüsszelbe, ám azt már nem állíthatjuk határozottan, hogy a magyar válogatott részt vesz a következő EB-n. Pedig álom lenne.

Amúgy én nem Brüsszelbe akarom elvinni az MSZP-t, hanem olyan pozícióba Magyarországot, ahol tenni lehet azért, hogy ne néhány tucat milliárdos vigye haza az adót, amit befizetünk, és az európai támogatásokat, hanem mondjuk az a nővér, aki néha 24 órában ápolja a betegeket.

Az MSZP-nek korábban igencsak pragmatikus volt a hozzáállása Oroszországhoz. Ön szerint mit kéne tennie Putyinnak, hogy megkedveljék itthon és nyugaton?

Nyilván számtalan helyen lehetne javítani Oroszország és Európa viszonyán és ennek számtalan feltétele is kellene, hogy legyen, de inkább nem neki adnék tanácsot, hanem magunknak: a globalizált világban apró nemzetállamok csak szoros szövetségben képesek a gazdasági erejüket és a békét fenntartani. Ha már minden irányból nyomás nehezedik Európára, akkor legalább belülről nem kéne bomlasztani, mert abból még jól nem jöttünk ki. Soha.

Jó-e, hogy liberális demokráciák csapatait is engedi játszani a FIFA és Oroszország?

Haha, ez jó kérdés!

Ön el tudna képzelni egy világbajnokságot Németország, Franciaország vagy Anglia nélkül? Mert én nehezen.

Mondjuk valószínűleg ezt gondolták szegény olaszok is, de ők sem a kormányforma miatt maradtak le a vb-ről, sőt, az aggasztó választási eredményük is csak a selejtezők után érkezett.

Mi lesz előbb, magyar rendezésű foci vb, vagy magyar szereplés a vb-n?

Ha mi rendeznénk vb-t, akkor automatikusan ki is jutnánk, mert a rendező ország automatikusan selejtező nélkül vesz részt a vb-n. De a jelenlegi gyenge szereplés ellenére remélem, a következő vb-n már kint leszünk. Az EB-szereplés óriási élmény volt nekem is, nagyon jó dolog lenne ezt a világbajnokságon megismételni.

Hogy más politikusok kinek szurkolnak, itt görgethető végig.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek