+++ Eltűntünk a facebookon? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig tudj arról, amiről írunk! +++
Kiss Brigi
2018. június 1. péntek, 12:59
Több üzletben csak egyetlen napig árulják az egyébként hetilapként megjelenő Magyar Hangot, mert a napilapok közé pakolva még aznap visszaküldik a megmaradt példányokat. A Magyar Nemzet utódlapját főszerkesztő György Zsombor szerint ezzel nagyon nem tudnak mit kezdeni, csak annyit, hogy ahol ilyet tapasztalnak, ott jelzik az eladóknak a problémát.

Lapunk főszerkesztői vették észre, hogy a Magyar Nemzet újságírói által néhány hete útjára indított hetilapot, a Magyar Hangot az egyik újságot is árusító üzletben a napilapok közé tették. Ez leginkább azért gond, mert a napilapok megmaradó példányait még aznap visszaküldik a boltok, így ha az eladók nem figyelnek, simán előfordulhat, hogy a péntekenként megjelenő Magyar Hang aznap el nem adott példányait is visszaküldik a terjesztőknek, miközben ugye még hat teljes napig árusíthatnák.

 

Megkerestük az ügyben György Zsombort, a hetilap főszerkesztőjét, aki az Azonnali kérdésére elmondta: tudnak a problémáról, ő maga is tapasztalt már ilyet egy óbudai üzletben, ahol a lapról érdeklődött. Hirtelen nem is tudták, hogy van ilyen nevű hetilap, csak azután derült ki, hogy azért nem, mert napilapnak hitték. 

 

György szerint ezzel nagyon nem is lehet mit kezdeni, csak annyit, hogy ahol látják ezt a problémát, ott szólnak miatta.

 

Arra a kérdésre, hogy a „félreértések” elkerülése végett nincs-e tervben az, hogy „hetilaposabbá” tegyék az újság kinézetét, azt mondta: még csak a harmadik számnál tartanak, így nincs ilyen tervük, de anyagi okokból ez egyébként sem lenne kivitelezhető. Abban bíznak, hogy ahogy a szintén hetilap Élet és Irodalom „napilapos” kinézetét megszokták az emberek, ugyanúgy meg fogják szokni a Magyar Hangét is.

 

Rákérdeztünk arra is, hogy mi a helyzet a postai terjesztéssel, hiszen korábban ezzel is voltak problémák. A hetilap főszerkesztője szerint a Magyar Posta – akivel elmondása szerint jó a kapcsolatuk – nagyon korrekt módon állt a kérdéshez, és készek voltak kivizsgálni a történteket. De mint hangsúlyozta, miközben előfordult, hogy a postások is hibáztak, arra is volt példa, hogy nem volt elég pontos a címzés, ezért nem ért oda a lap a címzetthez. 

 

Most pénteken már a Magyar Hang harmadik száma jelent meg, és György Zsombor szerint az eddigi tapasztalataik reményt keltőek. A főszerkesztő kérdésünkre elárulta, hogy jelenleg ezer és kétezer között van az előfizetőik száma, és hétről hétre több példányt rendel tőlük a terjesztő Lapker is. Pontos számokat azért nem tudott mondani, mert a lapra a postánál is elő lehet fizetni, az üzletekben árusított példányokra vonatkozó adatoknak pedig van némi átfutási ideje. 

 

A Magyar Hangot jelenleg körülbelül 12500 példányban nyomják, hirdetések továbbra sincsenek benne, kizárólag az eladásokból próbálják fenntartani magukat. 

 

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

 

Hírszolgáltatás

A Metróért Egyesület elnöke az Azonnalinak azt mondta, 100 százalék, hogy ez az, ami.

Az ország lakóinak 86 százaléka szerint rossz irányba mennek a dolgok. De: 9 szerint jóba!

Az élet meg minden podcastban mesélt magáról Molnár B.

A Momentum elnöke az Azonnalinak elmondta, minden válogatott focistát szívesen látna pártjában. A pénzük miatt.

Az előadásokból azért törölhettek valamennyit, mert eleve túl sok volt belőlük, ráadásul hülye időpontokban.

A hét kérdése

A Montgomery buszbojkott után következzen a budapesti metróbojkott? Vagy inkább a macis hírek idegesítenek?

Azért ide elnéznénk

Bor, impró, koncertek, vlog, food truck, kiállítások június 22-24. között. Hosszú hétvége!

Az ország első számú pékjeinek kenyerei vs. a világ első számú olívaolaja június 23-án.

A hír igaz: a Wichmann kocsma június végén bezár. Június 27-én búcsúznak törzsvendégei.

Kiváló koncert június 28-án a Lumenben.

Kibékülés-történetek a pannonhalmi apátság múltjából. Ősz végéig a főmonostorban.

Ezt is szerettétek

A főszereplő ezúttal Németország és az Európai Unió. Merkelék berágtak.

Az új római kormány esély arra, hogy az európai egység több legyen, mint Hitler álma: az Európa feletti német hegemónia.

Mi köze a nyelvtörvénynek az ukrán-orosz konfliktushoz? Az Azonnali Kijevből jelentkezik.

A magyar társadalomra a politikától elforduló, rezignált passzivitás a jellemző.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás