+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Kiss Brigi
2018. június 1. péntek, 12:59
Több üzletben csak egyetlen napig árulják az egyébként hetilapként megjelenő Magyar Hangot, mert a napilapok közé pakolva még aznap visszaküldik a megmaradt példányokat. A Magyar Nemzet utódlapját főszerkesztő György Zsombor szerint ezzel nagyon nem tudnak mit kezdeni, csak annyit, hogy ahol ilyet tapasztalnak, ott jelzik az eladóknak a problémát.

Lapunk főszerkesztői vették észre, hogy a Magyar Nemzet újságírói által néhány hete útjára indított hetilapot, a Magyar Hangot az egyik újságot is árusító üzletben a napilapok közé tették. Ez leginkább azért gond, mert a napilapok megmaradó példányait még aznap visszaküldik a boltok, így ha az eladók nem figyelnek, simán előfordulhat, hogy a péntekenként megjelenő Magyar Hang aznap el nem adott példányait is visszaküldik a terjesztőknek, miközben ugye még hat teljes napig árusíthatnák.

 

Megkerestük az ügyben György Zsombort, a hetilap főszerkesztőjét, aki az Azonnali kérdésére elmondta: tudnak a problémáról, ő maga is tapasztalt már ilyet egy óbudai üzletben, ahol a lapról érdeklődött. Hirtelen nem is tudták, hogy van ilyen nevű hetilap, csak azután derült ki, hogy azért nem, mert napilapnak hitték. 

 

György szerint ezzel nagyon nem is lehet mit kezdeni, csak annyit, hogy ahol látják ezt a problémát, ott szólnak miatta.

 

Arra a kérdésre, hogy a „félreértések” elkerülése végett nincs-e tervben az, hogy „hetilaposabbá” tegyék az újság kinézetét, azt mondta: még csak a harmadik számnál tartanak, így nincs ilyen tervük, de anyagi okokból ez egyébként sem lenne kivitelezhető. Abban bíznak, hogy ahogy a szintén hetilap Élet és Irodalom „napilapos” kinézetét megszokták az emberek, ugyanúgy meg fogják szokni a Magyar Hangét is.

 

Rákérdeztünk arra is, hogy mi a helyzet a postai terjesztéssel, hiszen korábban ezzel is voltak problémák. A hetilap főszerkesztője szerint a Magyar Posta – akivel elmondása szerint jó a kapcsolatuk – nagyon korrekt módon állt a kérdéshez, és készek voltak kivizsgálni a történteket. De mint hangsúlyozta, miközben előfordult, hogy a postások is hibáztak, arra is volt példa, hogy nem volt elég pontos a címzés, ezért nem ért oda a lap a címzetthez. 

 

Most pénteken már a Magyar Hang harmadik száma jelent meg, és György Zsombor szerint az eddigi tapasztalataik reményt keltőek. A főszerkesztő kérdésünkre elárulta, hogy jelenleg ezer és kétezer között van az előfizetőik száma, és hétről hétre több példányt rendel tőlük a terjesztő Lapker is. Pontos számokat azért nem tudott mondani, mert a lapra a postánál is elő lehet fizetni, az üzletekben árusított példányokra vonatkozó adatoknak pedig van némi átfutási ideje. 

 

A Magyar Hangot jelenleg körülbelül 12500 példányban nyomják, hirdetések továbbra sincsenek benne, kizárólag az eladásokból próbálják fenntartani magukat. 

 

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egykori olasz kormányfő a szardíniai választási kampányban nemi életével is szórakoztatta a főleg idős hölgyekből álló hallgatóságát.

Bencsik Jánostól azt is megkérdeztük, hogy beáll-e a Jobbik Puzsér Róbert mögé, és hány kerületet nyer a párt az önkormányzati választáson.

Simicska Lajos Mészáros Lőrinccé vénült tíz év alatt, Jennifer Aniston meg Iggy Poppá. A román elnök száját meg pont elhagyta egy köszönés.

A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

Két nagy nemzetközi sporteseményt is rendeznek az országban hamarosan, így a nagy boltok inkább korlátozták magukat a külföldi látogatók nyugalma érdekében.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás