+++ Eltűntünk a facebookon? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig tudj arról, amiről írunk! +++
Kiss Brigi
2018. június 1. péntek, 12:59
Több üzletben csak egyetlen napig árulják az egyébként hetilapként megjelenő Magyar Hangot, mert a napilapok közé pakolva még aznap visszaküldik a megmaradt példányokat. A Magyar Nemzet utódlapját főszerkesztő György Zsombor szerint ezzel nagyon nem tudnak mit kezdeni, csak annyit, hogy ahol ilyet tapasztalnak, ott jelzik az eladóknak a problémát.

Lapunk főszerkesztői vették észre, hogy a Magyar Nemzet újságírói által néhány hete útjára indított hetilapot, a Magyar Hangot az egyik újságot is árusító üzletben a napilapok közé tették. Ez leginkább azért gond, mert a napilapok megmaradó példányait még aznap visszaküldik a boltok, így ha az eladók nem figyelnek, simán előfordulhat, hogy a péntekenként megjelenő Magyar Hang aznap el nem adott példányait is visszaküldik a terjesztőknek, miközben ugye még hat teljes napig árusíthatnák.

 

Megkerestük az ügyben György Zsombort, a hetilap főszerkesztőjét, aki az Azonnali kérdésére elmondta: tudnak a problémáról, ő maga is tapasztalt már ilyet egy óbudai üzletben, ahol a lapról érdeklődött. Hirtelen nem is tudták, hogy van ilyen nevű hetilap, csak azután derült ki, hogy azért nem, mert napilapnak hitték. 

 

György szerint ezzel nagyon nem is lehet mit kezdeni, csak annyit, hogy ahol látják ezt a problémát, ott szólnak miatta.

 

Arra a kérdésre, hogy a „félreértések” elkerülése végett nincs-e tervben az, hogy „hetilaposabbá” tegyék az újság kinézetét, azt mondta: még csak a harmadik számnál tartanak, így nincs ilyen tervük, de anyagi okokból ez egyébként sem lenne kivitelezhető. Abban bíznak, hogy ahogy a szintén hetilap Élet és Irodalom „napilapos” kinézetét megszokták az emberek, ugyanúgy meg fogják szokni a Magyar Hangét is.

 

Rákérdeztünk arra is, hogy mi a helyzet a postai terjesztéssel, hiszen korábban ezzel is voltak problémák. A hetilap főszerkesztője szerint a Magyar Posta – akivel elmondása szerint jó a kapcsolatuk – nagyon korrekt módon állt a kérdéshez, és készek voltak kivizsgálni a történteket. De mint hangsúlyozta, miközben előfordult, hogy a postások is hibáztak, arra is volt példa, hogy nem volt elég pontos a címzés, ezért nem ért oda a lap a címzetthez. 

 

Most pénteken már a Magyar Hang harmadik száma jelent meg, és György Zsombor szerint az eddigi tapasztalataik reményt keltőek. A főszerkesztő kérdésünkre elárulta, hogy jelenleg ezer és kétezer között van az előfizetőik száma, és hétről hétre több példányt rendel tőlük a terjesztő Lapker is. Pontos számokat azért nem tudott mondani, mert a lapra a postánál is elő lehet fizetni, az üzletekben árusított példányokra vonatkozó adatoknak pedig van némi átfutási ideje. 

 

A Magyar Hangot jelenleg körülbelül 12500 példányban nyomják, hirdetések továbbra sincsenek benne, kizárólag az eladásokból próbálják fenntartani magukat. 

 

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

 

Hírszolgáltatás

Az ápolási díj emelése és a devizahitelesek ügye lesz a téma. Azt nem tudni, a kormánypártok elmennek-e.

Mindenki más nyaral. Szerintetek mit csináljon, amíg mindenki távol van?

Kormánypárti felvonulás, magyarul: békemenet. Ez a román kormány válasza a Muie PSD jelszó mentén szerveződő egyre nagyobb tüntetésekre.

A pásztói képviselő-testület nyolc helyére nyolc fideszes jelölt pályázott, de végül csak hétnek sikerült bejutnia.

A Greenpeace megvizsgálta, milyen márkájú palackokat és flakonokat dobálnak bele a vízbe. Az adatok beszédesek.

A hét kérdése

Az LMP női társelnöke az Azonnalin három hete bejelentette: elvonul gondolkodni. A közönség segítségét kérjük ehhez.

Azért ide elnéznénk

„Korruptpolitikus-baszó” koncert augusztus 16-án, csütörtökön.

Öt fehér cuvée és három (egy éjszakán át áztatott) rozé alkotja a kizárólag csak 2017-es tételekből álló sort. Aug. 17.

Underground a Mátrában augusztus 17-20-ig.

Éljen Mátyás! Felsorolni is nehéz, mennyi program lesz augusztus 19-26. között.

Virgilius Moldovan furcsa aktszobrai a szegedi Reök-palotában augusztus 31-ig.

Ezt is szerettétek

Az Azonnali körbejárta Románia Erdélyen kívüli régióit, hogy végigkérdezze az országot, milyen jövőt látnak maguknak.

Miben lesz jobb Vonánál? Mit tanult Orbántól? Miért készülnek az Európai Néppártba?

A focista iratkozott ki ugyanis a német társadalomból azzal, hogy májusban Erdoğan török elnökkel fotózkodott.

Miért gond az, hogy Magyarországon tabutéma a szexualitás, miközben mindent meztelen nőkkel reklámoznak?

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás