Valaki nagyon tart Mellártól Pécsen

2018.04.04. 10:20

Migránspárti Mellár Tamás. Az MSZP-P által támogatott független pécsi jelölt kapta meg ezt az eposzi jelzőt a plakátjaira.

Valaki nagyon tart Mellártól Pécsen

Még olyan plakátokon is felragasztották a „migránspárti” jelzőt a függetlenként induló Mellár Tamás közgazdászprofesszor neve elé, amelyeket csak létrával lehet elérni – írta egyik olvasónk. 

A kormánypárti média egyébként nem migránsozással, hanem cigányozással próbálja elriasztani a pécsieket attól, hogy Mellárra szavazzanak. A Mészáros Lőrinc által felvásárolt bama.hu márciusban arról írt, hogy Mellár cigányokat telepítene Pécsre – annak ellenére, hogy a jelölt ezt a portál kifejezett kérdésére tagadta. A bama.hu ezt az állítólagos szándékot egyébként abból vezette le, hogy egy korábbi ATV-s riportban a jelölt rászoruló roma családokat látogatott meg, később pedig arról beszélt, hogy rengeteg üres lakás van Pécsen. 

Nem csoda, hogy tart a Fidesz Mellártól Pécsen, ugyanis az esélyes ellenzéki jelölteket felkutató civil szerveződések egyetértenek abban, hogy a körzetben ő lehet a Fidesz esélyes kihívója. A Pécs egy részét és néhány környező falut magában foglaló Baranya 1-es körzetben a kormánypárt színeiben Csizi Péter indul, aki 2014-ben 37 százalékkal, a baloldali összefogás jelöltjét 4,2 százalékkal megelőzve lett a körzet képviselője.

Csizi a megelőző ciklusban Pécs alpolgármestere volt: vagyis abban az időszakban is betöltötte ezt a tisztséget, amikor a város hatalmas, 5-10 milliárd forintnyi adósságot halmozott fel, ami jelentős összeg a város éves 48 milliárdos költségvetéséhez képest. Ennek ellenére Csizit – a szomszédos körzetet képviselő Hoppál Péterrel együtt – parlamenti képviselőként beültették abba a bizottságba, amely gyakorlatilag gyámként felügyeli a polgármester, Páva Zsolt lépéseit.

Ebben a helyzetben nem csoda, ha Fidesz úgy érzi, van mitől tartani a választáson. Csizi plakátjain mindenesetre egyelőre nincsenek következetes eposzi jelzők: csak lopásról érdeklődő momentumos miniragaszokat lehet találni rajtuk.

Te is láttál valami érdekeset a kampányban? Fényképezd le, és küldd el nekünk!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek