Miről beszélgetett Szél Bernadett Fekete-Győr Andrással egy kávé mellett?

2018.03.08. 17:10

Csak eljött a pillanat: jó hónapnyi sajtóban üzengetés és esemesezés után végül kávézott egyet Fekete-Győr András Momentum-elnök és Szél Bernadett LMP-társelnök. Arra jutottak, hogy pártjaik összefogása nem elég, az MSZP és a Jobbik összefogása nélkül nincs kormányváltás.

Miről beszélgetett Szél Bernadett Fekete-Győr Andrással egy kávé mellett?

 

Szerdán végül megtörtént, amire az Azonnali olvasói korábbi szavazásunk után annyira vágytak: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje leültek egymással beszélgetni egy kávé mellett. Ezt eredetileg Szél Bernadett kezdeményezte még februárban, a Momentum pedig igent mondott rá, hozzátéve, hogy majd márciusban érnek csak rá.

 

 

A találkozó eredményeiről Fekete-Győr András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában számolt be, és minderről pártja külön sajtóközleményt is kiküldött. Mint Fekete-Győr a tévében elmondta, a két párt elnöke egyetért abban, hogy

 

a Fidesz legyőzésének egyik kulcsa a két legnagyobb és megkerülhetetlen ellenzéki párt, az MSZP és a Jobbik tárgyalóasztalhoz ültetése.

„Közösen ki kell állnunk azért, hogy a két szekértábor, a baloldali és a jobboldali, tehát az MSZP és a Jobbik, működjön együtt egymással választókerületi szinten. Különben a kormányváltás nem fog menni” – hangsúlyozta Fekete-Győr András. Ezt aztán a Momentum szóvivője, Hajnal Miklós továbbfűzte csütörtök reggel: „Egy félellenzéki, vagy negyedellenzéki koordináció semmiképpen sem lesz elég” – fogalmazott a HírTV Reggeli Járat című műsorában. A párt szóvivője szerint a középen álló pártoknak, vagyis nekik meg az LMP-nek kell közvetítenie, ha esetleg nem állnának szóba egymásal a szocik és a jobbikosok.

A Momentum-LMP találkozón szóba került még a külföldi magyarok mozgósítása és a választások tisztaságának biztosítása is, áll a Momentum Azonnalinak küldött közleményében.

 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek