+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Kiss Brigi
2018. február 22. csütörtök, 16:09
Történelmi sikert értek el a magyarok a pjongcsangi téli olimpián: a férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét. A négyfős csapatnak két „igazi” magyar mellett két félig kínai srác is tagja volt. Az egész ország meglengette kalapját előttük. A migránsokat nem igazán kedvelők, és Orbán Viktor is. Az az Orbán Viktor, aki néhány hete egyik bevándorlásellenes beszédében azt mondta: nem akarunk sokszínűek lenni.

 

És tényleg meglett! Ugyan nem egyéniben, mint amiben sokan, köztük én is elsősorban vártam, hanem váltóban, de mégis meglett Magyarország első téli olimpiai aranyérme. És ez talán így még gyönyörűbb, hiszen egy csapat aranyérmet hoztak össze a rövidpályás gyorskorcsolyázó srácok. 

 

Még ha nagyon patetikusan is hangzik, mégis lehet abban valami sorsszerű, hogy ha már az egyéni eredmények nem alakultak olyan jól sem Liu Shaoang, sem Liu Shaolin Sándor számára – előbbi pontot se szerzett, utóbbi két 5. helyet szerzett, harmadik távján pedig kizárták a döntőben –, a váltó, vagyis a csapat, melynek mellettük Burján Csaba és Knoch Viktor volt még a tagja, megszerezte az olimpiai aranyérmet. 

 

Azt azért a sportrajongók tudják, hogy a csapatverseny mindig különleges, mindig más, mint az egyéni. Talán több is annál.

 

Most tehát négy magyar srác – köztük kettő olyan, akiknek bizony az édesapja bevándorló – fantasztikus történelmi sikerének örül az ország. Az az ország, ami lassan két éve azzal kel és fekszik, hogy a bevándorlás rossz, nem kellenek a migránsok, 

 

Magyarország maradjon meg magyar országnak, és még lehetne folytatni a sort. 

 

Kósa Lajos, aki a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, már a pálya mellett, rögtön a futam után ölelgette a versenyzőket.

 

Természetesen gratulált már nekik a Facebookon keresztül Orbán Viktor is. Két bevándorló hátterű srácnak!

 

Az az Orbán Viktor, aki egy évvel ezelőtt az etnikai homogenitás megőrzésének fontosságáról elmélkedett, néhány hete pedig arról beszélt, hogy a sokszínűség nem érték, mi pedig nem is akarunk sokszínűek lenni.

 

Talán nem állítunk merészet, ha azt mondjuk: egy olyan sportágban, amit jellemzően az ázsiaiak dominálnak, azért tudtunk mégis labdába rúgni, sőt, végül olimpiai aranyat nyerni, mert egyrészt jelenleg Magyarország két legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázója két félig kínai srác, másrészt, mert a válogatott vezetőedzője egy kínai nő, Lina Zhang. 

 

Ő egyébként szintén a Liu-testvéreknek köszönhetően került Magyarországra, és hozzá tudta tenni a magyar rövidpályás gyorskorcsolyához azt a plusz tudást, ami több évnyi kemény munka után végül egy történelmi magyar sikerben csúcsosodott ki. 

 

A sokszínűség ezúttal biztosan érték volt.

 

 

FOTÓ: MTI/Czeglédi Zsolt

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdownpolitikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

A német törvényhozásban úgy kell berendezkedni a faxtalan életre, hogy a kormány még mindig 900 faxgépet használ.

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás