+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2018. február 21. szerda, 10:05
Változott a Momentum kecskeméti jelöltjeinek indulási helye: Szarvas Koppány Bendegúz végül csak elindul az LMP-s Vágó Gábor körzetében. Eredetileg Bodrozsán Alexandráé lett volna az 1-es körzet, ezt vette át tőle az ex-DK-s.

 

Változás történt a Momentum jelöltlistájában: helyet cserélt a párt két kecskeméti jelöltje. Bodrozsán Alexandra végül a Bács-Kiskun megye 1. választókörzet helyett a 2-esben indul, Szarvas Koppány Bendegúz pedig az 1-es számúban a 2-es helyett. Itt nem más lesz a fiatal politikus ellenfele, mint az LMP-be visszatérő aktivista-újságíró Vágó Gábor.

 

De vajon miért cserélt egymással a két momentumos? Megijedtek Vágótól? Eredetileg indultak rossz helyen, és erre csak most jöttek rá? Egészen eddig fordítva nézték a térképet?

 

A Momentum sajtósaitól már érdeklődtünk a csere okairól, egyelőre nem érkezett válasz. 

 

A csere azért izgalmas, mert Vágó már akkor is belekötött a momentumosba, amikor a hírek még csak arról szóltak, hogy Szarvas ugyan Kecskeméten indul, de nem az 1-es körzetben. Az LMP szeretettel kampányolni akaró Petőfije a hír megjelenését követően rögtön felajánlotta, hogy ha Szarvas Koppány eltévedne a kiskunsági városban, ő szívesen útbaigazítja. 

 

A szeretetharc egyébként a héten szintet lépett, amikor a két párt a Kutyapárttal kiegészülve egymás mellett gyűjtött aláírásokat Kecskemét belvárosában. Vágó Gábor erről Facebookján külön meg is emlékezett:

 

 

A hírt, miszerint végül csak megmérkőznek egymás ellen, sem Szarvas Koppány, sem Vágó Gábor nem kívánta kommentálni az Azonnalinak. Inkább aláírást gyűjtenek, hogy egyáltalán el tudjanak indulni.

 

FOTÓ: Vágó Gábor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A Fidesszel ellentétben ők nincsenek felfüggesztve. De akkor hova tűntek?

Ellenjelölt híján nem is ez volt a nagy kérdés, hanem inkább az, hogy mit kezd majd Tusk a Fidesszel: elnökjelölti beszédéből ítélve
Orbán nem sok jóra számíthat.

A Báró Wenckheim hazatér című regény nyerte az amerikai Nemzeti Könyvdíjat a más nyelvről fordított könyvek kategóriájában.

Vagy a kínaiak tesztelnek egy új technológiát, vagy a homokcsempészek fedik el a nyomaikat, de egy biztos: valaki szórakozik a GPS-jelekkel a sanghaji kikötőben.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás