+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2018. február 21. szerda, 10:05
Változott a Momentum kecskeméti jelöltjeinek indulási helye: Szarvas Koppány Bendegúz végül csak elindul az LMP-s Vágó Gábor körzetében. Eredetileg Bodrozsán Alexandráé lett volna az 1-es körzet, ezt vette át tőle az ex-DK-s.

 

Változás történt a Momentum jelöltlistájában: helyet cserélt a párt két kecskeméti jelöltje. Bodrozsán Alexandra végül a Bács-Kiskun megye 1. választókörzet helyett a 2-esben indul, Szarvas Koppány Bendegúz pedig az 1-es számúban a 2-es helyett. Itt nem más lesz a fiatal politikus ellenfele, mint az LMP-be visszatérő aktivista-újságíró Vágó Gábor.

 

De vajon miért cserélt egymással a két momentumos? Megijedtek Vágótól? Eredetileg indultak rossz helyen, és erre csak most jöttek rá? Egészen eddig fordítva nézték a térképet?

 

A Momentum sajtósaitól már érdeklődtünk a csere okairól, egyelőre nem érkezett válasz. 

 

A csere azért izgalmas, mert Vágó már akkor is belekötött a momentumosba, amikor a hírek még csak arról szóltak, hogy Szarvas ugyan Kecskeméten indul, de nem az 1-es körzetben. Az LMP szeretettel kampányolni akaró Petőfije a hír megjelenését követően rögtön felajánlotta, hogy ha Szarvas Koppány eltévedne a kiskunsági városban, ő szívesen útbaigazítja. 

 

A szeretetharc egyébként a héten szintet lépett, amikor a két párt a Kutyapárttal kiegészülve egymás mellett gyűjtött aláírásokat Kecskemét belvárosában. Vágó Gábor erről Facebookján külön meg is emlékezett:

 

 

A hírt, miszerint végül csak megmérkőznek egymás ellen, sem Szarvas Koppány, sem Vágó Gábor nem kívánta kommentálni az Azonnalinak. Inkább aláírást gyűjtenek, hogy egyáltalán el tudjanak indulni.

 

FOTÓ: Vágó Gábor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus-siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A járvány súlyosságát
tagadó brazil elnök már
napok óta tüneteket mutatott.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás