Pukli István
A közoktatás racionalizálása a NER-ben

Először is szögezzük le: a jelenlegi szisztémában nem lehet jól racionalizálni. Ehhez szükséges volna az iskolák és az igazgatók jogköreinek visszaszolgáltatása, a KK szolgálató, segítő szervezetté alakítására, hogy valóban a helyi érdekek mentén történjenek a változások. Nem csupán munkáltatói jogkörökről van itt szó.

Mi a baj az iskolai kompetenciamérésekkel és hogy lehetne jobbá tenni őket?
Mi a baj az iskolai kompetenciamérésekkel és hogy lehetne jobbá tenni őket?

Állandó pedagógus szerzőnk, Pukli István a közoktatásban évente tartott kompetencia-felmérésekkel kapcsolatban részletesen kifejti, hogy miben kellene változtatni, hogy valóban reális képet kapjunk az intézmények és a gyerekek teljesítményéről.

Pukli István
Az oktatás stroke-ja

Oktatás tudta, hogy vérlemezkéi lassúak, hajlamosak a rögösödésre, mégis tett egy utolsó nagy kísérletet saját élete meghosszabítására, valamint a gyermekei jövője érdekében. Előbb megfenyegették, hogy lelökik az iskola emeletéről: rendnek kell lenni. És már jött is az újabb vérrög.

Szia, Uram, iskolakerülés okosba’ érdekel?
Szia, Uram, iskolakerülés okosba’ érdekel?

Bár Magyarországon elvileg alaptörvénybe foglalt szülői kötelesség iskolába járatni a gyerekeket, a rendszert nagyon könnyű kijátszani és az állam ezzel a legkevésbé sem törődik. A „kiskapura” pedig már néhány szürke zónában létező külföldi oktatási intézmény is rátalált.

Pukli István
A kókuszhéjak összeütögetése – a Tóth Gabi-jelenségről

Tóth Gabi kiáll a Fidesz nagygyűlésén, és énekel, az adófizetők pénzéből. No és? Ennyi erővel „A hatalom a népé” című felejthetetlen sláger szerzői is az adófizetők pénzéből állnak ki. Bródy, Koncz Zsuzsa, Falusi Mariann is nyíltan kiáll a politikai véleménye mellett. Ők a másik oldalon állnak, értem. Ez legalizálja őket?

Pukli István
1848 üzenete a Z- és az Alfa-generáció számára

1848. március 15-e mindannyiunké. Ennek megfelelően használjuk is saját céljaink eléréséhez, cselekedeteink indokolásához. 1848. március 15-e minta, amelyet követünk és követnünk kell.

Pukli István
150 ezer pedagógus nem tétel a magyar kormány számára

A kormány minden lehetséges eszközzel próbálja megakadályozni a sztrájkot. Ha másképp nem megy, hát rendeleti úton. Politikai támadást sejt a választások előtt, de főleg ilyenkor nem akar balhét, ezért politikai támadást intéz a pedagógustársadalom ellen.