Már bűnbánó fideszesek is szivárogtatnak nekem – Hadházy Ákos az Azonnalinak!

2021.12.06. 07:05

Hiába tesz feljelentést, a hatóságok érdemben nem foglalkoznak a kormánynak kényes korrupciós ügyekkel, Polt Péter legfőbb ügyész pedig törvényes kötelessége ellenére sem hajlandó információt adni – erről is beszélt a Helyzetben Hadházy Ákos. Ugyanakkor tippet és fülest egyre többet kap – olykor akár a kormányzati apparátusból is.

Ha egy kormányzati beszerzésben egy szájmaszkot előállító gépsor ára egyszer csak többszörösére emelkedik, miközben maga a berendezés nem is képes arra a kapacitásra, akkor hiába tesz feljelentést, a rendőrség és a Nemzeti Adó– és Vámhivatal egymás között dobálja az ügyet, mint a forró krumplit, mert a politikailag kényes üggyel nyilvánvalóan egyik hatóság sem akar foglalkozni, meséli el tapasztalatait az Azonnalinak Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

A korrupciós ügyek feltárásában egyik legaktívabb parlamenti képviselő szerint az állami szervek már a legalapvetőbb kötelességüket sem teljesítik sokszor: Polt Péter legfőbb ügyész például nem hajlandó elárulni, hogy valóban a Bírósági Végrehajtói Kamara egyik vezetőjét helyezték-e nemrég előzetes letartóztatásba, miközben Hadházy szerint nyilvánvaló, hogy róla van szó.

A képviselőhöz olyan információ is eljutott, hogy a kamara elnöke kenőpénzeket fogadhatott el azért, hogy végrehajtási megbízásokat osztogasson, és ennek az ügynek a szálai akár az Igazságügyi Minisztérium legfelsőbb szintjéig nyúlhatnak – akár ez is magyarázhatja a hallgatást Polt Péter részéről, véli.

Hadházy azt is elárulta, hogy egyre több információt kap „belsősöktől”, vagyis adott esetben az államigazgatás szereplőitől is.

A képviselő ezt annak tudja be, hogy még mindig vannak, akikben erősebb a hazaszeretet, mint a pártlojalitás, és szerinte ma már csak az politizál a Fideszben, aki élvezi ennek az előnyeit.

Az előválasztás zuglói nyertesével ezeken kívül természetesen aktuális ügyekről is beszélgettünk. Például

a lakcímbejelentés szabályainak megváltoztatásáról, ami Hadházy Ákos szerint azt jelenti, hogy a 2022-es választásokon nem lesznek billegő körzetek,

hiszen a Fidesz pontosan tudja, hol dönthet akár 50-100 szavazat is, és oda könnyű lesz bejelenteni a megfelelő számú választópolgárt.

A mindig kritikus képviselő természetesen ezúttal is elmondta a véleményét az ellenzékkel kapcsolatban.

NYITÓKÉP: Aradi Péter / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.