A filterek világában meg kell mutatni, hogy hús-vér emberek vagyunk

2021.07.30. 18:05

Harc a melltartók ellen, küzdelem az önelfogadásért, mindemellett pedig óriási bulik, orbitális CO-ágyúk, meg saját rádióműsor: Yamina a Helyzetben!

Harc a melltartók ellen, küzdelem az önelfogadásért, mindemellett pedig óriási bulik, orbitális CO-ágyúk, meg saját rádióműsor: Yamina a köztudatba talán az egyik legintenzívebben berobbant hazai DJ, aki 2014 óta több, mint 70 ezer követőt gyűjtött be a közösségi médiában rajongói bázisa mellé, ez hazai viszonylatban, DJ-ként figyelemre méltó létszám. A gyorsan jött sikerről azonban azt gondolja, hogy a fellépések és csillogás mellett óriási felelősséget jelent, mégpedig a rajongói felé, hiszen egy social media által dominált társadalomban kikerülhetetlen annak hatása.

A rengeteg fellépésről gyártott közösségi tartalom mellett Yamina éppen ezért jelentős hangsúlyt fektet olyan kérdésekre, mint az önelfogadás, a testképzavar, vagy éppen a body shaming, amelyeket nem csak saját tapasztalatai, hanem az internetes tapasztalatok alapján tűzött zászlóra – saját bevallása szerint felelősségtudatból.

A trendinek tűnő, ámde valóban fontos témák mellett azonban több kérdésben eltér az álláspontja a mainstreamtől. Azzal kapcsolatban például, hogy nőként mennyire nehéz érvényesülni a DJ-k világában, mindig megmosolyogja a kérdést, hiszen önmagában szerinte egyáltalán nem nehéz ennek mentén érvényesülni ebben a közegben.

„Nőként a közönség sokkal hamarabb elfogad és befogad, de én mindig tudatosan figyeltem arra, hogy ne a nőiességemmel vívjam ki a figyelmet.

Ami azonban sokkal nehezebb, hogy a szakma elismerését kivívd nőként.”

Szerinte az előadóknak és influenszereknek óriási felelőssége van abban, hogy mennyire torzul a társadalom énképe, akiknek sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük arra, hogy a platformjaikat ne csupán a közönség és a marketing igényeinek gátlástalan kiszolgálására használják a siker érdekében.

Az Instagram hatásának tudja be azt is, hogy a fiatalok testképe romokban hever, hogy a filterek egész egyszerűen nem a valóságot mutatják a felhasználókról, ennek köszönhetően pedig az önelfogadás az egyik legnehezebb dologgá vált mára.

 „Hús-vér nő vagyok én is, tele hibákkal. Amit az Instagramon látunk, azt csak nézzük meg, de ne higgyük el, mert nem a valóság.”

És hogy mit szólt a családja az új klipjéhez? Hogyan viszonyul a drogokhoz és az alkoholhoz? Hogyan viseli a kritikákat? És hogy jön ide a melltartók elleni harc? Kiderül a Helyzet legújabb epizódjából!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek