Minden, amit a Néppártról és a pornóról tudni kell

2021.03.08. 07:10

A fideszes EP-képviselők kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, de merre tovább? Hogyan hat majd ez a Fidesz német gazdasági körökkel és Angela Merkellel ápolt jó viszonyára? Miért pont most, miért nem mondjuk egy évvel ezelőtt? Techet Péterrel és Illés Gergővel elemeztük a Fidesz nagy kivonulását. Ezután éles kanyart véve a pornóipar helyzetéről beszélgetünk Mészáros Dóra pornószínésznővel és Csonka Balázs szexuálpszichológussal. Podcast!

Az elmúlt hét egyik legfontosabb híre az volt, hogy a Fidesz EP-képviselői otthagyták az Európai Néppárt brüsszeli-strasbourgi frakcióját. A kilépés oka egy olyan frakcióbeli módosító javaslat elfogadása volt, ami a néppárti frakciónak lehetőséget adott volna akár egy komplett nemzeti delegáció (mondjuk a fideszes) kizárására. Deutsch Tamás az Azonnalinak azt mondta, a Fidesznek ez már sok volt.

 

Podcastunk, a Helyzet hétfői kiadásában, a Pörgetőben Techet Péterrel és Illés Gergővel, az Azonnali újságíróival arról beszéltünk ki nyert, és ki veszített a Fidesz kilépésével. Illés Gergő azt mondja,

 

a politikában ha pofon van kilátásban, érdemes elhajolni előle, éppen ezt tette most a Fidesz.

 

Szerinte miután a Fidesz politikájában egyébként is a kormányközi együttműködés a hangsúlyosabb, az EP-beli pozícióik gyengülése nem különösebben fogja megrengetni a pártot, és a német kereszténydemokrata CDU-val, Angela Merkel pártjával való kapcsolat sem ettől fog megromlani.

 

Techet Péter szerint azért adódhatnak nehézségek a német kormánypártok valamint a Fidesz együttműködésében, és – jelenlegi tudásunk szerint – a Néppártban és

 

a frakcióban is bennmaradó KDNP akár hídképző szerepbe is léphet a CDU/CSU és a Fidesz között.

 

A podcast második felében egy olyan témával foglalkozunk, ami valószínűleg sokakat érdekel, mégsem beszél róla senki: a pornóval. Csonka Balázs szexuálpszichológus elmondja, miért gondolják magukat sokan pornófüggőnek, miközben egyáltalán nem azok, de

 

az is szóba kerül, lehet-e egyáltalán fenntarthatóan, etikusan pornót fogyasztani.

 

Mészáros Dóra pornószínésznő pedig első kézből mondja el, hogyan néz ki a munkája a koronavírus alatt és miért ezt a szakmát választotta. A pornószínésznő szerint a testről árult kép áruba bocsájtása egyáltalán nem egyenlő a test árulásával. Mészáros azt is elmondja, hogy a fogyasztók egyre extrémebb tartalmakra vágynak, ezért ma már nehéz sokkolni két mell látványával – de az, hogy mit vállal be valaki, a pornóiparban is teljes mértékben a saját döntése.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.