Minek oltásútlevél? // Prieger Zsolt, a magyar underground nagy veteránja

2021.01.20. 18:55

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Adásunk első felében a koronavírus-vakcináról és az oltással járó privilégiumokról kérdeztük Boldogkői Zsolt virológust, Bakó Bea jogászt, az Azonnali főszerkesztőjét és Ceglédi Zoltán politikai elemzőt. A második részben Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről. Podcast!

Mindenhol a vakcináról van szó, ami nem is csoda – úgy tűnik, az oltás egy fontos eszköz ahhoz, hogy minél hamarabb felszabadulhassunk a korlátozások alól. Az Azonnalin még külön oltásvitát is indítottunk, ahol pro és kontra érveket mutatunk olyan kérdésekről, hogy például kötelező legyen-e az oltás, vagy kell-e támogatást adni azoknak, akik beoltatják magukat.

 

Podcastunk első blokkjában, a Pörgetőben is a vakcina van fókuszban:

 

Boldogkői Zsolt virológussal, Bakó Bea jogásszal, az Azonnali főszerkesztőjével és Ceglédi Zoltán politikai elemzővel jártuk körbe, ki hányadán áll az oltással és a belengetett vakcinaútlevelekkel.

 

Boldogkői és Ceglédi szerint például az oltással járó privilégiumok rendszere szükséges a szabadabb élethez, míg Bakó Bea szerint az oltásútlevelek rendszere szabadságellenes. Hogy miért? És kinek a feladata bizalmat ébreszteni a vakcina iránt? A podcastban elmondják!

 

A Helyzet-interjúban Prieger Zsolttal, az Anima Sound System frontemberével beszélgetünk. Prieger nemcsak zenész, író, DJ és producer, de szentekről publikál a jezsuiták lapjába, tanított gimnáziumban és egyetemen, rajong Szerb Antalért, Bob Dylanért és David Bowie-ért, közben pedig

 

Beethoven-mixtape-eket készít.

 

A magyar underground zene egyik legalapabb embere, kérdezni gyakorlatilag bármiről lehet – ennek szellemében pedig kifaggattuk a szilveszterkor megjelent Tekerd című Anima-sláger remixalbumáról, a legendás 20 éves Gipsy Soundclash lemez feldolgozásairól, ami hamarosan egy jubileumi kiadásban ölt majd formát, de kérdeztük a szintén érkező Dylan-albumról is az Animától.

 

Cigányság, vírus, kultúra, zene és jellemfejlődés

 

– többek között ezek kerültek szóba Priegerrel. Jó Helyzet-hallgatást!

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.