+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel, Szűcs Donát
2021. január 20. szerda, 18:55
Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Adásunk első felében a koronavírus-vakcináról és az oltással járó privilégiumokról kérdeztük Boldogkői Zsolt virológust, Bakó Bea jogászt, az Azonnali főszerkesztőjét és Ceglédi Zoltán politikai elemzőt. A második részben Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről. Podcast!

Mindenhol a vakcináról van szó, ami nem is csoda – úgy tűnik, az oltás egy fontos eszköz ahhoz, hogy minél hamarabb felszabadulhassunk a korlátozások alól. Az Azonnalin még külön oltásvitát is indítottunk, ahol pro és kontra érveket mutatunk olyan kérdésekről, hogy például kötelező legyen-e az oltás, vagy kell-e támogatást adni azoknak, akik beoltatják magukat.

 

Podcastunk első blokkjában, a Pörgetőben is a vakcina van fókuszban:

 

Boldogkői Zsolt virológussal, Bakó Bea jogásszal, az Azonnali főszerkesztőjével és Ceglédi Zoltán politikai elemzővel jártuk körbe, ki hányadán áll az oltással és a belengetett vakcinaútlevelekkel.

 

Boldogkői és Ceglédi szerint például az oltással járó privilégiumok rendszere szükséges a szabadabb élethez, míg Bakó Bea szerint az oltásútlevelek rendszere szabadságellenes. Hogy miért? És kinek a feladata bizalmat ébreszteni a vakcina iránt? A podcastban elmondják!

 

A Helyzet-interjúban Prieger Zsolttal, az Anima Sound System frontemberével beszélgetünk. Prieger nemcsak zenész, író, DJ és producer, de szentekről publikál a jezsuiták lapjába, tanított gimnáziumban és egyetemen, rajong Szerb Antalért, Bob Dylanért és David Bowie-ért, közben pedig

 

Beethoven-mixtape-eket készít.

 

A magyar underground zene egyik legalapabb embere, kérdezni gyakorlatilag bármiről lehet – ennek szellemében pedig kifaggattuk a szilveszterkor megjelent Tekerd című Anima-sláger remixalbumáról, a legendás 20 éves Gipsy Soundclash lemez feldolgozásairól, ami hamarosan egy jubileumi kiadásban ölt majd formát, de kérdeztük a szintén érkező Dylan-albumról is az Animától.

 

Cigányság, vírus, kultúra, zene és jellemfejlődés

 

– többek között ezek kerültek szóba Priegerrel. Jó Helyzet-hallgatást!

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

/attachment/0054/53318_copy_3_helyzet_logo_update_1.jpg

Iratkozz fel podcastcsatornánkra!

Az Azonnali podcastja a közélet és az underground határán.

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Összesen 53 ötlet közül választhatnak a budapestiek, amik közül a legtöbb szavazatot kapó projekteket a főváros meg is fogja valósítani.

A veszélyhelyzetet ugyan már ősz előtt is feloldhatja a kormány, de ez sokat nem jelent.

A 2014-ben és 2018-ban is Budapest 16. számú választókerületét megnyerő Hiller így a hat ellenzéki pártból már három támogatását bírja.

A Momentum korábban amellett kardoskodott, hogy mind a 106 körzetben legyen előválasztás.

A szervezet jelentése szerint csak így érhetjük el globálisan a karbonsemlegességet 2050-re.

A román szocdemek volt elnöke jelenleg is börtönben ül, azonban most egy újabb ügyben ismét vádat emeltek ellene.

Megkérdeztük, ki legyen az államfő Áder János után, válaszoltatok: akkor már inkább vissza a Magyar Királyságot és a Habsburg-házat!

A hét kérdése

Ha igen, mivel oltottak? Ha nem, miért nem oltattad még be magad? Nem reprezentatív felmérés az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás