+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel, Szűcs Donát
2021. január 20. szerda, 18:55
Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Adásunk első felében a koronavírus-vakcináról és az oltással járó privilégiumokról kérdeztük Boldogkői Zsolt virológust, Bakó Bea jogászt, az Azonnali főszerkesztőjét és Ceglédi Zoltán politikai elemzőt. A második részben Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről. Podcast!

Mindenhol a vakcináról van szó, ami nem is csoda – úgy tűnik, az oltás egy fontos eszköz ahhoz, hogy minél hamarabb felszabadulhassunk a korlátozások alól. Az Azonnalin még külön oltásvitát is indítottunk, ahol pro és kontra érveket mutatunk olyan kérdésekről, hogy például kötelező legyen-e az oltás, vagy kell-e támogatást adni azoknak, akik beoltatják magukat.

 

Podcastunk első blokkjában, a Pörgetőben is a vakcina van fókuszban:

 

Boldogkői Zsolt virológussal, Bakó Bea jogásszal, az Azonnali főszerkesztőjével és Ceglédi Zoltán politikai elemzővel jártuk körbe, ki hányadán áll az oltással és a belengetett vakcinaútlevelekkel.

 

Boldogkői és Ceglédi szerint például az oltással járó privilégiumok rendszere szükséges a szabadabb élethez, míg Bakó Bea szerint az oltásútlevelek rendszere szabadságellenes. Hogy miért? És kinek a feladata bizalmat ébreszteni a vakcina iránt? A podcastban elmondják!

 

A Helyzet-interjúban Prieger Zsolttal, az Anima Sound System frontemberével beszélgetünk. Prieger nemcsak zenész, író, DJ és producer, de szentekről publikál a jezsuiták lapjába, tanított gimnáziumban és egyetemen, rajong Szerb Antalért, Bob Dylanért és David Bowie-ért, közben pedig

 

Beethoven-mixtape-eket készít.

 

A magyar underground zene egyik legalapabb embere, kérdezni gyakorlatilag bármiről lehet – ennek szellemében pedig kifaggattuk a szilveszterkor megjelent Tekerd című Anima-sláger remixalbumáról, a legendás 20 éves Gipsy Soundclash lemez feldolgozásairól, ami hamarosan egy jubileumi kiadásban ölt majd formát, de kérdeztük a szintén érkező Dylan-albumról is az Animától.

 

Cigányság, vírus, kultúra, zene és jellemfejlődés

 

– többek között ezek kerültek szóba Priegerrel. Jó Helyzet-hallgatást!

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

/attachment/0054/53318_copy_3_helyzet_logo_update_1.jpg

Iratkozz fel podcastcsatornánkra!

Az Azonnali podcastja a közélet és az underground határán.

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás