„Vírusok vagytok!” – ilyen ma kínainak lenni Budapesten

2020.02.07. 18:48

Dúl a koronavírus, de hogy érinti ez az itteni kínaiakat? Lehet-e valami jót is találni az egy hete közzétett új NAT-ban? Ez is kiderül az Azonnali podcastjából!

Itt a Helyzet, az Azonnali podcastja!

 

Az első adásban egy kőbányai éttermes és két, pekingi egyetemeken magyartanárként dolgozó kínai beszélt arról, hogyan érinti őket Magyarországon a koronavírus-járvány.

 

Elmondták, hogyan működnek együtt az itteni kínaiak, hogy távol tartsák a vírust Európától, és hogy miért beszélnek egymással inkább magyarul az utcán a járvány kitörése óta.

 

Ha bővebben is érdekel az ő történetük és a budapesti kínai negyed élete, nézd meg a fotóriportunkat is! Elértük továbbá egy repülőgépgyár területi képviselőjét Pekingben, aki január 26-a óta nem volt az utcán. 

 

Az adás másik fő témája a múlt pénteken megjelent NAT: erről a korábban történelemtanárként dolgozó Bárány Balázs beszélt (ő egyébként már egy cikkben is összefoglalta a véleményét az Azonnalin), valamint a Magyartanárok Egyesületének alelnöke, Fenyő D. György elmondta, miért tartják a magyartanárok katasztrofálisnak az új alaptantervet. És hogy tudnak-e valami jót is mondani a NAT-ról? Ez is kiderül a Helyzet első részéből! 

 

Az adás elkészültéhez nyújtott segítséget köszönjük Nyári Norbert kínai tolmácsnak és a Jövő TV-nek.

 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.