Orbán: Isten nyugosztalja Mihail Gorbacsovot!

2022.09.03. 13:18

Gorbacsov 91 éves korában, hosszú és súlyos betegség után halt meg kedden.

Orbán: Isten nyugosztalja Mihail Gorbacsovot!

Az elmúlt évszázad egyik legnagyobb államférfijaként tartják számon, mégis csak néhány politikai vezető teszi tiszteletét Mihail Gorbacsov előtt Moszkvában, az egyik legjelentősebb állami vendég Magyarországról érkezett – írta korábban a Spiegel.

A cikk szerint Moszkvában több százan búcsúztak Mihail Gorbacsov volt szovjet elnöktől. A szertartásra nem várták Vlagyimir Putyint, az orosz elnök a Kreml közlése szerint az időbeosztása miatt maradt távol az eseménytől. A lap ugyanakkor megjegyzi, Putyin úgy tekint Gorbacsovra, mint aki „szétverte a Szovjetuniót”, ezt egyszer többek között „katasztrófának” nevezte az orosz államfő.

„Sok minden kellett ahhoz, hogy Közép-Európa békésen, ember- és vérveszteség nélkül szabaduljon meg a kommunizmustól. Ezek közül az egyik Mihail Gorbacsov személye volt. Isten nyugosztalja!– írta Orbán Viktor a Facebook-oldalán.

A Spiegel szerint a szertartáson a magyar miniszterelnökön kívül megjelent Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök is. Hozzáteszik: néhány orosz ellenzéki képviselő bár tiszteletét tette Gorbacsov előtt, az állam hivatalos képviselői közül alig néhányan vettek részt a megemlékezésen –  írták.

Gorbacsov 91 éves korában, hosszú és súlyos betegség után halt meg kedden.

NYITÓKÉP: Orbán Viktor Facebook-oldala

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek