Nagy Márton volt az, aki megnézte a késő nyári Moszkvát

Szerző: Aradi Péter
2022.08.23. 15:54

Vajon tetszett neki?

Nagy Márton volt az, aki megnézte a késő nyári Moszkvát

Az utóbbi napokban sokan találgatták, vajon ki és miért repült a Honvédség HUAF653-as számú Dassault Falcon 7X típusú gépével augusztus 21-én, vasárnap Moszkvába.

Ahogy több helyen is megírták, a FlightAware repülőgépkövető weboldal adatai szerint a Honvédség szállítógépe Szlovákián és Lengyelországon keresztül haladt, majd

Fehéroroszország felől lépett orosz légtérbe,

aztán hétfő este ugyanezen az útvonalon keresztül érkezett vissza Budapestre.

Ahogy a Telex emlékeztetett, egy hónappal ezelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is járt Moszkvában, ő akkor Szergej Lavrov külügyminiszterrel tárgyalt, mert a magyar kormány több földgázt szeretne vásárolni az oroszoktól. Az oroszok vizsgálják a kérdést.

A találkozó után nem sokkal az derült ki, hogy Szijjártónak, aki egyébként

lelkesen fotózkodott és rázott kezet azzal a Lavrovval,

akivel a fejlett nyugati országok külügyminiszterei az oroszok ukrajnai háborúja miatt még véletlenül sem szerettek volna egy képen szerepelni, szóval nem sokkal később derült ki, hogy a magyar külügyminiszternek ezzel mindössze

egy téli napra elegendőpluszgázt sikerült szereznie.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 23-i kormányinfón újságírói kérdésre elárulta, hogy a géppel Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter utazott ki Moszkvába azért, hogy energetikai kérdésekről tárgyaljon.

A tárgyalások még zajlanak, a kormány reméli, hogy siker koronázza majd az erőfeszítéseket.

NYITÓKÉP: Szijjártó Péter / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek