Rég nem látott tiltakozás Győrben az ipari park tervezett bővítése miatt

Szerző: Kósa András
2022.08.16. 15:42

A keddi közgyűlés végén vette át Dézsi Csaba András az Ipari Park adott területen tervezett bővítése elleni petíciót – írja laptársunk, az Ugytudjuk.hu.

Rég nem látott tiltakozás Győrben az ipari park tervezett bővítése miatt

A keddi rendkívüli közgyűlés végén adták át a győrszentiváni civilek az Ipari Park bővítése ellen gyűjtött aláírásokat Dézsi Csaba András polgármesternek. Laptársunk, az Ugytudjuk.hu azt írta, a szentiváni civilek kicsit több, mint

egy hét alatt 5585 aláírást gyűjtöttek a körzetben,

amelyben 8600 választópolgárt jegyeznek egyébként. Bár aláírópontok működtek a város más részein is, az aláírások döntő többsége a civilek elmondása szerint szentiváni polgároktól érkezett, mintegy 100 aláírás gyűlt össze a belvárosi, illetve a Plázában található gyűjtőponton.

Az aláírások átadását Sik Sándor, a környék fideszes önkormányzati képviselője vezette fel a közgyűlés érdemi része utáni hozzászólások között. Ezután Dézsi Csaba András polgármester átvette az aláíróíveket.

A civil tiltakozás két hete tart a várható döntés ellen,

ami Szentiván határában 350 hektár mezőgazdasági területet minősített volna át jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetté, ahol

„különösen veszélyes (pl. tűz, robbanás, fertőzőveszélyes), bűzös vagy nagy zajjal járó gazdasági tevékenységhez szükséges létesítményeket”

lehetne majd elhelyezni.

Két hete, pénteken tartottak erről egy lakossági tájékoztató fórumot, ahol a délelőtti időpont ellenére 200 szentiváni jelent meg, akik nem nagyon kaptak választ a kérdéseikre: azt például senki nem árulta el nekik, hogy pontosan milyen üzem miatt lenne szükség erre a besorolásra.

A szentivániak a fórum után Facebook-oldalt hoztak létre, plakátokat nyomtattak, és aláírásgyűjtésbe kezdtek a beruházás ellen, ami jelenleg is folyik. Többek között környezetvédelmi és egészségvédelmi kérdések merültek fel az üggyel kapcsolatban, amelyekről a héten Kun Zoltán környezetvédelmi szakemberrel, helyi lakossal élő videóinterjúban beszélgettek.

NYITÓKÉP: Ugytudjuk.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek