Már szállítja az ígért orosz gázt Magyarországra a Gazprom

Szerző: Fekő Ádám
2022.08.14. 08:56

A magyar kormány álláspontja szerint jelenleg lehetetlen beszerezni elég gázt, ha kihagyjuk az oroszokat.

Már szállítja az ígért orosz gázt Magyarországra a Gazprom

Megkezdte Oroszország a további gézszállítást Magyarország számára - közölte a Menczer Tamás Facebookon. Ez az első ütemben napi 2,6 millió köbmétert jelent délről a Török Áramlat gázvezetéken keresztül augusztus végéig, de mint elmondta a fideszes képviselő, folynak már a tárgyalások a szeptemberi szállításokkal kapcsolatban is. Menczer szerint a magyar kormánynak kötelessége biztosítani a gázellátást, és most ennek tesznek eleget.

Szijjártó Péter külügyminiszter még júliusban ment Moszkvába, akkor 700 millió köbméter földgáz vásárlásáról tárgyalt. A külügyminiszter akkor is megismételte a magyar kormány álláspontját arról, hogy a jelenlegi viszonyok közt ekkora mennyiségű gáz beszerzése lehetetlen lenne Oroszország kihagyásával.

Az Európai Unió kívánsága mindeközben az, hogy az egész területen 15 százalékkal csökkentsék a tagállamok a gázfogyasztásukat, ezzel megbirkózván az ukrajnai háború által kiváltott energiaválsággal.

KIEMELT KÉP: Wikimedia comons

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek