A kampányban még állami támogatás volt, a válságban kölcsön lett Győr 10 milliárdja

Szerző: Kósa András
2022.08.10. 10:23

Arról nem tájékoztatott Dézsi Csaba polgármester, hogy miképpen történt a csodás átváltozás.

A kampányban még állami támogatás volt, a válságban kölcsön lett Győr 10 milliárdja

Február hatodikán, a választási kampány kezdetén örömteli hírről számolt be Dézsi Csaba András győri polgármester, Simon Róbert Balázs és Kara Ákos, mindannyian egyszerre, a Facebook-oldalukon, amit a GyőrPlusz szemlézett. Azt írták:

Győr 10 milliárd forint kormányzati támogatást kap az Ipari Park bővítésére.

Mint laptársunk, az Ugytudjuk.hu emlékeztet rá, ez az a fejlesztés, amelynek során most kiderült: a Győrszentiván melletti területen jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezet létesülne, ahol

„különösen veszélyes (pl. tűz, robbanás, fertőzőveszélyes), bűzös vagy nagy zajjal járó gazdasági tevékenységhez szükséges létesítményeket”

lehet majd elhelyezni.

Ennek kapcsán volt pénteken egy lakossági fórum, amelyre egy politikus sem ment el tájékoztatni a városháza dísztermét megtöltő szentivániakat.

Dézsi Csaba polgármester közösségi oldalán ugyanakkor már azt írta a tervezett beruházásról, hogy

„az ipari park fejlesztésére sikerült 10 milliárd forint állami kölcsönt kapnunk, amit a telek eladás után annak ütemében kell majd visszafizetnünk.”

Ez így is szerepel egyébként a kormányhatározatban, ami azt írja: „amennyiben Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a terület értékesítésével bevételre tesz szert, az azzal azonos összegű támogatást köteles visszafizetni a költségvetés javára”.

Ezt a kitételt korábban nem kifejezetten reklámozták a választási kampányban a fideszes képviselők, és létezésére csak nemrég hívta fel a figyelmet Balla Jenő független önkormányzati képviselő a szentiváni ügyben tartott fórumon, egyértelműen az Ugytudjuk.hu-ra is utalva:

„Sajnos az biztos, hogy félelmet és bizalmatlanságot kelteni az emberekben, ez a legkönnyebb dolog. Sajnos erre az ellenzék Győrben jól ismert, minden felelősség nélkül hazudozó fórumai és fizetett, kiképzett párt provokátorai alkalmasak is. Vagy csak erre alkalmasak. Ők ebből élnek, hogy “ígytudják, úgytudják”. Nem egy szép munka, de ez más lapra tartozik…”

A polgármester egyébként később már „ellenzéki provokátorokból álló Ugytudjuk”-ról is írt. Dézsi Csaba ezzel próbálta nyugtatni az ipari park és a veszélyes anyagok, tevékenységek miatt aggódókat: „Egyet meg tudok ígérni: minden olyan letelepülni szándékozó cég esetében, akiknek komolyak a szándékaik, az egyetemmel elvégeztetek egy környezetvédelmi hatástanulmányt, mely feltárja még időben a lehetséges és valós veszélyeket.”

További részletek laptársunk cikkében. NYITÓKÉP: Pxhere

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek