Román focitulaj: Elpusztítunk mindent, ami Viktor Vlagyimirovics Orbánnal kapcsolatos

Szerző: Fekő Ádám
2022.08.03. 09:43

A Dunaszerdahely-FCSB meccs előtt szólalt meg Gigi Becali, aki szerint elég motiváció csapatának az, hogy a DAC-ot a magyar kormány támogatja.

Román focitulaj: Elpusztítunk mindent, ami Viktor Vlagyimirovics Orbánnal kapcsolatos

Minden jel szerint vannak ellenérzései a ma esti DAC-FCSB focimeccs előtt utóbbiak tulajdonosának: a román Steaua Bukarest hivatalos jogutódja a csallóközi csapathoz látogat a Konferencia Liga selejtezőkörében, Gigi Becali pedig nem is akarta elrejteni, hogy mi zavarja őt a legjobban a dunszardahelyiekben.

„Ha a magyar kormány támogatja, megsemmisítem őket. Elpusztítunk mindent, ami Viktor Vlagyimirovics Orbánnal kapcsolatos. Ez az érv, hogy még jobban játsszunk, főleg azok után, amiket legutóbb mondott” 

– mondta Becali a Sport Prónak.

A román üzletember nem különösebben titkolta tehát, mi a fő baja a DAC-cal: a magyar állam kifejezetten szereti a felvidéki klubot, a magyar állam pedig jelenleg Orbán Viktort jelenti, amit meg is toldott egy Vlagyimorovics gúnynévvel,

utalva arra, hogy a magyar miniszterelnök mostanában már nyíltan azt az orosz narratívát hangoztatja az ukrajnai háborúval kapcsolatban, hogy tulajdonképpen a Nyugat hibája az orosz agresszió. 

Becali azt sem rejtette véka alá, hogy Orbán tusványosi beszédével kapcsolatban is komoly fenntartásai vannak.

A szerda 20:30-kor kezdődő focimeccsnek tehát a Fradi-Slovan után újra lett némi politikai vonzata, és akár szurkolói is lehetne azt nézve, hogy a Steaua olyasmi Romániában, mint a Slovan Pozsonyban (vagy a Fradi Budapesten), de olyan nagy balhéra valószínűleg nem kell számítani: bár hivatalosan az FCSB a Steaua, a román keményvonalas szurkolók a jelenleg a másodosztályban játszó, valóban Steaua Bukarestnek hívott csapatot fogják fel a valódi klubjuknak, Becalit pedig tisztességes szurkolóhoz méltó módon őszintén gyűlölik.

KIEMELT KÉP: Becali ortodox ereklyéket tisztel 2006-ban (forrás: Vlad Hogea / Wikimedia Commons)

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek