Ennyire veszélyes akár csak egy kis tüzet is rakni az ukrán fronton

Szerző: Kósa András
2022.07.23. 14:55

A telefont egy orosz katona holtteste mellett találták, éppen ebédet melegítettek maguknak, amikor jött az ukrán tüzérségi támadás.

Ennyire veszélyes akár csak egy kis tüzet is rakni az ukrán fronton

Az orosz agresszió kezdete óta ismert a laikusok számára is, hogy mennyire fontos szerepet játszanak az Ukrajnában folyó háborúban a drónok. A török gyártású Bayraktar drónok nélkül például valószínűleg nem tudták volna visszafoglalni az ukránok a stratégiai fontosságú Kígyó-szigetet a Fekete-tengeren, vagy elsüllyeszteni az orosz flotta zászlóshajóját, a Moszkvát. Egy orosz katona holtteste mellett talált telefonon most egy olyan videót találtak, amin az látszik, hogy egy orosz egység egy erdőben, gondosan a fák árnyékában készül éppen ebédhez és nyílt tűzön melegítik az ételt – amíg be nem csapódik egy ukrán tüzérségi lövedék.

Egy hőkamerás drónnal ugyanis ma már gyerekjáték egy ilyen célpontot kiszúrni akár még egy erdő mélyén is, a nagy magasságban repülő eszközt pedig valószínűleg nem is látták az oroszok. Az észleléstől számított akár három percen belül pedig már érkezhet is a támadás.

NYITÓKÉP: Visegrad24 / Twitter

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek