CNN: így kerül orosz kézbe a nyugati technika a háborúban

Szerző: Kósa András
2022.07.23. 17:47

Az amerikai hírcsatorna tudósítása szerint az ukrán hadvezetés egyre frusztráltabb amiatt, hogy az oroszok nyugati alkatrészekkel szerelik fel a fegyvereiket, elsősorban a drótokat.

CNN: így kerül orosz kézbe a nyugati technika a háborúban

Amerika japán, francia alkatrészeket is találtak abban az elfogott orosz drónban, amit a CNN kamerái előtt szerelt szét egy ukrán katonai szakértő. Mint a hírcsatorna által közölt videókban látszik, a drón képes befogni a mobiltelefonok jeleit – éppen egy amerikai berendezés segítségével. A repülőszerkezetet japán motor működteti, a nagy felbontású kamera lencséje pedig Franciaországban készült.

Nic Robertson riporter arról beszél, hogy a drónok meghatározó szerepet játszanak a háborúban, de az alkatrészeikért folytatott küzdelem mára szinte ugyanolyan fontos tényezővé vált, mint a harctéren nyújtott teljesítményük.

Onnantól, hogy egy trón észlel egy célpontot, akár három percen belül is megsemmisítheti azt az orosz tüzérség, vagy a légierő.

A videóban az ukrán szakértő elmondja, osztrák, holland, tajvani alkatrészt is talált már, az ő dolga épen ezek azonosítása, hogy aztán az érintett államok hatóságai megpróbálják kideríteni, a szankciók ellenére hogyan juthatnak ilyen eszközök orosz kézbe.

NYITÓKÉP: CNN / YouTube

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek