Putyin most éppen „túl egészséges” a CIA vezetője szerint

Szerző: Kósa András
2022.07.22. 19:30

Az orosz elnök egészségi állapota két esetben foglalkoztatja nagyon a nyugati titkosszolgálatokat: ha jól néz ki, vagy ha rosszul.

Putyin most éppen „túl egészséges” a CIA vezetője szerint

„Őszintén szólva túl egészséges” – ezt mondta Vlagyimir Putyinról az Egyesült Államokbeli Aspenben zajló biztonságpolitikai fórumon William Burns, a CIA igazgatója. Mint a hírről beszámoló Politico megjegyezte, ezzel

„jelentősen hűtve a várakozásokat, hogy az orosz elnök súlyos betegsége miatt szakadhat majd vége az Ukrajna ellen folytatott háborúnak”.

Igaz, William Burns azt is hozzátette, hogy a kijelentése nem hírszerzési információkon alapul, egyszerűen csak megnézte a tudósításokban Putyint, amint kedden Iránba érkezett, hogy Ebrahim Rasisi elnökkel tárgyaljon.

Azt ugyanakkor megjegyezte: az orosz tervek, hogy iráni fejlesztésű drónokat vásároljanak, arra utalnak, hogy a szankciók (például a chipek importjának tiltása) kezdik komolyan éreztetni a hatásukat az orosz védelmi iparban is.

A háború kitörése óta számos nyugati feltételezés jelent meg arról, hogy Vlagyimir Putyinnak súlyos betegsége (a leggyakrabban a rákról szóltak a hírek) van, és talán már nem is alkalmas hivatala ellátására.

NYITÓKÉP: Putyin az iráni elnökkel, fotó: Kreml

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek