Brüsszel azt akarja, hogy augusztustól kevesebb gázt használjunk és ki is szeretné kényszeríteni

Szerző: Kósa András
2022.07.21. 16:41

Az Európai Bizottság szerint 15 százalékkal kellene csökkenteni a tagállamok gázfelhasználását, hogy télre biztosan legyen elég az energiahordozóból.

Brüsszel azt akarja, hogy augusztustól kevesebb gázt használjunk és ki is szeretné kényszeríteni

Olyan rendelettervezetet készített az Európai Bizottság, melynek értelmében kötelezhetné a tagállamokat arra, hogy 15 százalékkal csökkentsék a gázfogyasztásukat a következő két évben – írja a Politico.

„A jelenlegi helyzetben reális veszély az orosz gázszállítások teljes beszüntetése” – fogalmaz egy a rendelettervezethez készített, kiszivárgott emlékeztető.

Ezért a tagállamoknak – első körben „önkéntes alapon” – augusztus 1. és 2023 március 31. között minden tagállam 15 százalékkal fogja vissza a fogyasztását. A tervezet szerint ugyanakkor a csökkentést kötelezővé is tehetik, ebben az esetben a szabályszegők kötelezettségszegési eljárással néznének szembe, amennyiben nem hajtják végre a csökkentést.

NYITÓKÉP: 11082974 / Pixabay

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek